Mikhail Chizhov despre inovațiile din baie

Mikhail Chizhov, directorul de marketing al Hansgrohe România, unul dintre cei mai importanți "furnizori de inovații" de pe piața globală a băilor, ne spune despre ceea ce a fost de neimaginat în baie până nu demult și despre ceea ce ar putea fi deja obișnuit mâine.

Ce era greu de imaginat într-o baie nu cu mult timp în urmă și ce ar putea fi obișnuit mâine, spune Mihail Chizhov, directorul de marketing al Hansgrohe România, unul dintre principalii "furnizori de inovații" de pe piața mondială a obiectelor sanitare.

Despre tendința de top. Tendința globală este: baia nu mai este doar un spațiu funcțional pentru procedurile de igienă. Este un loc de relaxare, unde te poți odihni, relaxa și fi singur sau chiar, dimpotrivă, înconjurat de oameni apropiați. Prin urmare, baia nu mai trebuie să fie ascunsă și separată vizual de spațiul de locuit. Tendința de a combina baia și dormitorul a fost inițiată în 2003 de Antonio Citterio și prima sa colecție pentru Axor- Axor Citterio. De atunci, din ce în ce mai mulți oameni au optat pentru un plan deschis și au proiectat baia ca parte a spațiului general, optând pentru culori și materiale calde și moi, decoruri textile și obiecte de design izbitoare.

Despre individualitate. Două tendințe ies în evidență, în special. În primul rând, există personalizarea produselor Produsele de baie necesită un design adaptat gustului personal. Standardul nu este suficient, motiv pentru care mulți producători oferă o gamă largă de culori, dimensiuni, finisaje, soluții nestandardizate și produse personalizate. La Hansgrohe, avem divizia Axor Manufaktur, care este responsabilă pentru cerințele specifice ale clienților. Gama ComfortZone, de exemplu, oferă o selecție de înălțimi ale mixerului pentru a se potrivi gusturilor dumneavoastră.

Citește mai mult  baie modulară

Despre transparență. A doua cea mai puternică tendință este noul concept de baie Transparență. Claritatea și deschiderea, liniile calme și utilizarea extensivă a sticlei sunt în vogă. Acest lucru se datorează unei tendințe globale din ultimii ani: modul în care baia este concepută ca parte a spațiului de locuit în general. Sunt populare instalațiile de baie care se îmbină cu arhitectura: dușuri la nivelul podelei, care oferă un spațiu amplu pentru două persoane, fără rame sau mecanism de ușă și cu un panou de sticlă aproape invizibil. Și noi susținem această tendință: de exemplu, mixerul transparent pentru chiuveta Axor Starck V, care vă permite să vedeți lucruri care până acum nu erau la vedere.

Conceptul de baie. La fiecare câțiva ani, Axor invită designerii aspiranți să își imagineze baia viitorului și să ia parte la proiectul Axor WaterDream. La fel ca și în cazul mașinilor conceptuale din industria auto, unele dintre inovațiile WaterDream stau la baza noilor noastre colecții. La început, ideile pot părea complet fantastice. În 2005, de exemplu, baia Patriciei Urquiola a fost transformată într-o pădure magică și a fost animată de vocile păsărilor, broaștelor și fluturilor. Conceptul ei a fost dezvoltat ulterior în colecția Axor Urquiola, foarte emoțională și inspirată de natură. În medie, Axor are nevoie de aproximativ trei ani pentru a dezvolta o nouă colecție.

Despre inovație și butoane. Aproximativ 30 la sută din cifra noastră de afaceri anuală se datorează produselor noi care au fost lansate cu cel mult trei ani în urmă. Acesta se numește "indice de vitalitate echilibrată". Toate ideile sunt dezvoltate în colaborare cu Richard Grohe, șeful mărcii Hansgrohe. Avem mai multe laboratoare de cercetare în cadrul departamentului nostru de dezvoltare, inclusiv un laborator separat pentru cercetarea privind spray-ul de duș.

Citește mai mult  Să ne jucăm cu clasicii

În ceea ce privește cele mai recente inovații, aș spune că s-a trecut la comenzile cu butoane pentru obiectele sanitare. Butonul Select revoluționează modul în care vă controlați dușul. În prezent, linia de produse cu un buton de control a crescut, iar la Mosbuild 2015 vom prezenta mixere de baie și bucătărie, sisteme de duș, dușuri suspendate și termostate Totul cu acest buton.

Despre trecut și viitor. Hansgrohe a revoluționat baia de mai multe ori. În urmă cu 60 de ani, a fost inventată bara de duș Unica, care vă elibera mâinile și vă permitea să reglați singur înălțimea. Dușul și-a câștigat independența față de cadă. Această evoluție a anunțat apariția cabinelor de duș ca element separat, stimulând o schimbare în arhitectura băii. Apoi, în 1968, a apărut primul duș din lume cu cap de duș selectabil – dușul Selecta . Primele dușuri colorate, robineți monomandat și sistemul de instalare ascuns iBox Universal- toate acestea sunt nemaiauzite la început. Cu doar câțiva ani în urmă, v-ați putea imagina o lampă de duș într-o baie?? Și acum este posibil, datorită dușului Axor LampShower, proiectat de arhitectul japonez Oki Sato. Odată cu apariția sa, baia a mai făcut un pas spre spațiul de locuit.

Cele mai interesante cinci produse de baie din gama de baie Hansgrohe, conform lui Michael Chizhov.
Axor Starck V. O revoluție estetică în baie, primul mixer de duș cu efect de vârtej, creat în colaborare cu Philippe Starck. ( un consum de apă de 4 litri/minut ) foarte economic și ușor de curățat ( gura de scurgere din sticlă se poate spăla în mașina de spălat vase ).
Axor Citterio E. O combinație de elemente clasice și moderne «chintesența luxului de Antonio Citterio. Cele 37 de piese din colecție au fost concepute pentru a arăta bine și a se potrivi unei varietăți de stiluri interioare diferite, de la art nouveau la urbanul contemporan.

Rainmaker Select. Dușuri mari deasupra capului 460 sau 580 mm varietate impresionantă de modele de pulverizare. Suprafața de sticlă albă de înaltă calitate este un punct de atracție pentru ochi. În ciuda dimensiunii lor impresionante, se potrivesc în baie cu eleganță. Rainmaker Select este extrem de ușor de întreținut: puteți îndepărta capul de duș și detașa discul de pulverizare.

Accesorii universale Axor. Gama universală de accesorii, compusă din șine, suporturi de rafturi și elemente. Toate produsele pot fi utilizate individual sau ca parte a unei soluții de sistem pentru o baie sau chiar o bucătărie. Gama a fost dezvoltată de Axor în colaborare cu arhitectul și designerul

Metris Select și Talis Select. Noile mixere de bucătărie de la Hansgrohe au combinat pentru prima dată gura de scurgere extractibilă și tehnologia inovatoare Select. Temperatura și presiunea apei pot fi reglate cu ajutorul unui mâner rotativ ergonomic. Puteți porni și opri debitul de apă cu ajutorul butonului Select de pe gura de scurgere. Mânerul cu maneta rămâne în poziția deschis pentru a salva parametrii de temperatură și de debit de apă.

Citește mai mult  Am Group anunță un concurs pe PinWin
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: