Patricia Urquiola creează o colecție de baie proiectată de Laufen

Conținutul materialului
  1. Chiuvete
  2. Bazine cu boluri
  3. Cada de baie

Laufen prezintă cea de-a treia generație de SaphirKeramik – colecția de baie Sonar. Patricia Urquiola a fost creatoarea acestei chiuvete și căzi de baie subțiri și delicate.

Colecția Sonar include lavoare pe podea și suspendate, lavoare cu două vase și un lavoar cu două vase, disponibile și în finisaj mat.

Toate lavoarele pot fi comandate cu o suprafață texturată sau netedă; alte modele de lavoare sunt disponibile doar cu o suprafață netedă.

O cadă de baie asortată, în stil retro, completează ansamblul. Cada de baie este fabricată din Sentec, un material de înaltă tehnologie de la Laufen, și este echipată cu un raft de depozitare integrat.

"Numele Sonar este legat de apă ca o metaforă: este o metodă de ecolocație, prin care se transmit impulsuri acustice pentru a determina poziția obiectelor sub apă. Mi-a plăcut ideea de a folosi undele mici generate de sunet. Textura de pe suprafața exterioară a bazinelor este modelată pe baza acestor valuri. Am vrut să lucrez nu numai la crearea ușurinței formelor ceramice, ci și la găsirea unui stil unic pentru suprafețele lor.".

"Numele Sonar este legat de apă ca o metaforă: este o metodă de ecolocație prin care se transmit impulsuri acustice pentru a determina poziția obiectelor sub apă. Mi-a plăcut ideea de a folosi undele mici generate de sunet. Textura de pe suprafața exterioară a bazinelor este modelată pe baza acestor valuri. Am vrut să lucrez la ușurința formelor ceramice, dar și să găsesc un stil unic pentru suprafețele lor.

Ascundeți

Designerul de renume internațional a venit cu un stil vizual unic, plin de rafinament, care conferă materialului ceramic inovator o textură tridimensională. Pentru combinația reușită de estetică și funcționalitate, colecția a fost premiată cu iF Design Award 2018 în categoria sa.

Citește mai mult  Kirsten Winberg despre forma noii băi

Materialul ceramic, care permite chiuvete cu pereți subțiri și colțuri cu raze mici, a devenit fără îndoială o tendință de design în domeniul obiectelor de baie cu SaphirKeramik de la Laufen. Patricia Urquiola, un designer recunoscut la nivel internațional, a ales acest material revoluționar pentru a crea colecția Sonar pentru Laufen. Scopul ei a fost de a explora calitățile estetice, funcționale și decorative ale acestui material și de a le transpune într-o colecție elegantă și inovatoare.

Expresia și totuși minimalismul colecției originale Sonar este exprimată prin jocul de curbe și muchii care scoate în evidență liniile delicate ale plăcilor SaphirKeramik. Pentru a transmite mai bine senzația de lejeritate a obiectelor, Urquiola, împreună cu Laufen, a creat o textură subtilă, tridimensională pentru suprafețele exterioare ale chiuvetelor. Opțiunile texturale sunt disponibile ca alternativă la suprafețele netede tradiționale, amintind de mișcarea undelor sonore din apă.

Combinația dintre curățenia și simplitatea exterioară cu energia și dinamica unui fenomen natural conferă colecției Sonar un aspect provocator și unic în contextul băii. Forma geometrică precisă optimizează curgerea apei: suprafața înclinată a bazinului direcționează ușor curgerea apei într-o adâncitură transversală. De acolo, apa se scurge printr-o ieșire simplă, ascunsă elegant sub un capac ceramic. Capacul poate fi îndepărtat rapid și ușor pentru curățare.

Chiuvete

Bazinul valurilor, Set de instalare, 410 x 420 mm, suprafață exterioară netedă, culori: alb sau alb cu acoperire LCC

Bazinul valurilor – T, pe podea, 410 x 380 x 900 mm, exterior: neted, culori: alb sau alb cu acoperire LCC

Bazine cu boluri

Bol cu valuri – S, 410 x 365 mm, exterior: neted sau texturat, culori: alb sau alb cu acoperire LCC

Citește mai mult  Soluții de baie Villeroy&Boch inspirate de interioarele hotelurilor

Bol cu valuri – XS, 340 x 340 mm, suprafață exterioară: netedă sau texturată, culori: alb sau alb cu acoperire LCC

Bol cu valuri – dublu, 1000 x 370 mm, suprafață exterioară: netedă sau texturată, culori: alb sau alb cu acoperire LCC

Cada de baie

Cada cu valuri, 1650 x 815 x 535 mm, cu raft de depozitare, suprafață exterioară netedă, alb.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: