Planificarea băii. Tendințe.

Cea de-a 29-a ediție a ISH 2017 a avut loc în perioada 14-18 martie la Frankfurt, unde liderii din industrie au prezentat cele mai recente evoluții în domeniul tehnologiei sanitare, de climatizare și ventilație.

În cadrul unei expoziții speciale, proiectul Pop Up My Bathroom a recreat principalele tendințe care afectează percepția și designul contemporan al băilor. Anastasia Sotnikova a adunat pentru tendințele curioase care determină agenda de design a celor mai importante camere din casă.

1. Tendințe la modă

Multă vreme, a existat percepția că băile sunt imune la ultimele tendințe. Aceste zone par să se deosebească de restul apartamentului, stând singure și urmând tendințele de dezvoltare a accesoriilor sanitare funcționale. Dar designerii de baie de astăzi, care își creează propriile concepte de baie, sunt din ce în ce mai mult în ton cu moda contemporană, punând accentul pe detalii originale, acoperiri de perete, țesături și finisaje de designer.

2. Baia ca spațiu domestic autonom

Decorul de baie încorporează din ce în ce mai mult obiecte care înainte ar fi părut imposibile în interioarele de acest tip. Elemente decorative masive, obiecte tipice pentru camerele de zi, piese speciale de echipament de uz casnic – granițele tradiționale sunt estompate, iar ideea de baie, mobilată ca orice alt spațiu din apartament, înlocuiește conceptele simplificate. Tendința este, de asemenea, spre culori și finisaje care influențează percepția vizuală a proporțiilor.

Citește mai mult  În baie cu cuplul Palomba

3. Centru de wellness combinat

O altă tendință importantă este îmbogățirea băii cu funcția unui spațiu adiacent. Baia viitorului nu numai că îndeplinește nevoile de bază, esențiale. Este, de asemenea, un loc pentru exerciții fizice, cu o zonă de relaxare unde vă puteți relaxa și recupera instantaneu.

Brandul german Dornbracht a promovat în mod constant această filozofie de mulți ani. Jeturile de masaj WaterFan și WaterCurve, care însoțesc dușul Vertical Shower-ATT, învăluie delicat corpul în picături mari și îl masează cu un jet puternic de apă. produsele oferă un masaj țintit la nivelul gâtului coloanei vertebrale toracice sau în partea inferioară a spatelui, ajutând la eliberarea și prevenirea tensiunii.

4. Soluții individuale pentru toți membrii familiei

Deși baia este un spațiu unisex În ciuda faptului că baia este un spațiu unisex, în care toată lumea din familie trebuie să se simtă confortabil, tendința de personalizare înseamnă că multe detalii ale interiorului pot fi personalizate în funcție de dorințele familiei. Tehnologia modernă și materialele inovatoare fac ca băile să fie ușor de folosit de toată lumea, indiferent de sex, vârstă sau handicap fizic. Din ce în ce mai des, alegerea se face în favoarea confortului și a ușurinței de utilizare, mai degrabă decât a produselor de lux cu prețuri mai mari, nepotrivite pentru utilizarea zilnică.

5. «Baia inteligentă

Digitalizarea pătrunde în toate domeniile vieții, rafinând și simplificând viața. Produsele clasice de baie sunt controlate de smartphone-uri, ecranele tactile permit un nou mod de a privi procesele familiare, tehnologiile inovatoare fac posibilă setarea temperaturii apei la distanță. Invenții precum SmartTools de la Dornbracht fac posibilă setarea temperaturii și a presiunii apei în funcție de propriile preferințe.

Citește mai mult  Unul pentru toți

6. Mediu organic

Designerii trendsetter se joacă cu ideea că baia este un spațiu de meditație, nu numai prin folosirea unor palete de culori liniștite, ci și a unor obiecte organice și kraft. Baia ar putea fi o grădină de plante suculente și alte plante vii fastidioase, care se pot adapta la condițiile climatice speciale ale camerei. Principalul material folosit pentru mobilier, care este în conformitate cu legile acestui stil Lemnul, eterna tendință în materie de design armonios.

7. O abordare cuprinzătoare

Mobilier transformator, piese multifuncționale toate acestea sunt vestitoare ale apartamentelor viitorului, concepute pentru mase. Oamenii care sunt inteligenți în ceea ce privește cheltuielile și economiile pentru spațiile de locuit la scară largă își îndreaptă banii către soluții de interior bine gândite. Pentru băi, tendința este similară pentru zonele de toaletă. Un exemplu de planificare inteligentă, dar elegantă containere de depozitare combinate cu lavoare.

Noua chiuvetă Folio de la Alape nu are sertar și dispune de un sifon compact, care utilizează la maximum spațiul de depozitare. O soluție care ilustrează perfect o abordare durabilă a planificării contemporane a băilor.

Proiecte de baie interesante

Interior de baie dintr-un proiect al decoratorului Margarita Mustafina Interior de baie dintr-un proiect al arhitectului Maria Tupikina Interior de baie dintr-un proiect al unui arhitect-designer
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: