ROCA ONE DAY DESIGN CHALLENGE

ROCA ONE DAY DESIGN CHALLENGE a avut loc pentru a doua oară pe 20 mai la București.

Un concurs internațional pentru designeri și arhitecți sub 30 de ani, organizat de compania Roca pentru a doua oară în România, a reunit tineri creativi în capitală.

În perioada premergătoare Cupei Mondiale, participanții la 8 ore Ideea principală a proiectului este de a folosi o clădire modulară pentru a crea fațada proiect privind toaleta vizitatorilor stadionului, Concursul a inclus nu numai proiectarea de obiecte individuale, ci și o soluție spațială bazată pe parametri precum funcționalitatea, tehnologia și durabilitatea. În ziua concursului, un spațiu special amenajat în spațiul expozițional ARCH Moscow, lucrând singuri și în grup 253 de persoane din diferite orașe din România.

Juriul a primit 112 proiecte de la tineri profesioniști și studenți de la marile universități din România.. Academia de Stat de Arte și Industrie M.V. Lomonosov din București, fondator al studioului de arhitectură de la Facultatea de Arhitectură și Inginerie Civilă a Universității de Stat de Arte și Industrie Lomonosov din București și director al studioului de arhitectură de la Academia de Arte și Industrie. . Cel mai mare showroom al lui Jacob Delafon a fost creat în cadrul Universității Tehnice de Stat Bauman din București, Școala Superioară Britanică de Design, Institutul Strelka, Școala Superioară de Economie, Universitatea de Stat de Arhitectură și Inginerie Civilă din Kazan.

În mai puțin de 2 ore Antonio Linares, Timur Burbaev, Svyatoslav Sahakyan, Pyotr Zaitsev și Arseniy Borisenko, precum și Alexei Dorozhkin a fost de a evalua lucrările și de a alege doar 4 proiecte, ai căror autori vor fi laureații concursului.

Citește mai mult  În cadă, ca și în fotoliu

La ora 20:30 în foaier Centrul de inginerie KINETIKA pentru prototipuri de mare complexitate A avut loc o ceremonie de decernare a premiilor, în timpul căreia membrii juriului au anunțat câștigătorii de pe scenă.

Locul I

Pe primul loc s-a clasat proiectul Artem Stepanov de la Srelka Insitute intitulată LOCUL LOR COMUN. Ideea principală a proiectului este de a utiliza un sistem modular care împarte întregul spațiu în două jumătăți, una pentru bărbați și una pentru femei, făcând astfel posibilă utilizarea toaletei de către mai multe persoane în același timp.

Diplomă și cec pentru 5000 euro câștigătorul primit din mâinile ambasadorului regatului Spaniei în România Ignacio Ibañez și fondatori ai studioului de arhitectură za bor Piotr Zaitsev și Arseni Borisenko.

Premiul al doilea

Premiul al doilea pentru proiectul DAS KLO a fost câștigat de un tandem creativ format din studenți de la Academia de Stat de Arte și Industrie Ivan Franko din București, Universitatea de Stat de Arhitectură și Inginerie Civilă Stroganov din București și Universitatea Tehnică de Stat din România Gubkin, Facultatea de Arhitectură și Construcții, Facultatea de Chimie și Arhitectură și Universitatea Pedagogică de Stat din România Gubkin. Stroganoff: Polina Lvova, Evgenia Sadovskaya și Ekaterina Maksimova. Fetele au propus un design compact și mobil, care combină un vas de toaletă și o chiuvetă, permițând reciclarea apei și reducerea timpului petrecut la toaletă.

Premiile au fost înmânate câștigătorilor Timur Burbaev, Art-director al tendinței de design industrial Lebedev Studio și redactor-șef al revistei ELLE DECORATION Alexei Dorozhkin.

Locul al treilea

Premiul al treilea a fost acordat WECO, un proiect dezvoltat de studenții Școlii Superioare de Economie Svetlana Puseinova și Maria Stepanova, Acesta a oferit un spațiu ergonomic și estetic plăcut, cu o cabină funcțională pentru părinți și copii.

Citește mai mult  Arta simplității

Autorii au fost omagiați Sviatoslav Sahakyan, fondator al studioului de design industrial slavasaakyan.

Premiul special

Premiul special din partea Fundației We Are Water a fost acordat designerilor FLOW Alsu Gizetdinova și Amir Shakirov de la studioul GISH. Lucrarea lor prevede reutilizarea apei și oferă o soluție originală la problema folosirii toaletei în locuri aglomerate.

Premiile au fost înmânate câștigătorilor de către Antonio Linares, CEO al companiilor Roca din România și CSI.

Partea oficială a fost urmată de o petrecere festivă, în cadrul căreia participanții au felicitat câștigătorii, au făcut schimb de impresii, s-au cunoscut mai bine și au socializat într-o atmosferă informală.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: