Tendința: baia ca o cameră de zi

Una dintre principalele tendințe în designul băii este transformarea treptată a băii într-un spațiu de locuit. Baia este percepută și proiectată ca o cameră cu drepturi depline.

Nu doar mobilierul a primit o schimbare de imagine, ci și obiectele de baie. De exemplu, mânerele acestei unități de duș pot fi realizate din sticlă de Murano sau din cristal Swarovski.

În imagine: Samo ușă de duș Dolce Vita 01.

Cum arată??

Baia devine o cameră. Cu doar câteva decenii în urmă, mobilierul unei băi tipice era limitat la un set standard de elemente esențiale. «Mobilier de baie — Termenul pur și simplu nu exista. Agățați un corp de iluminat original sau puneți un dulap în baie Aceasta este ceea ce părinții noștri obișnuiau să numească o declarație de design îndrăzneață. Băile moderne au devenit mai mari și mai spațioase și au devenit o extensie naturală a dormitoarelor și chiar a camerelor de zi, adoptând stilul acestora din urmă. Mobilierul de baie amintește din ce în ce mai mult de mobilierul de dormitor sau de sufragerie. Designerii și arhitecții, unii dintre ei celebrități internaționale, se luptă cu provocarea: cum să facă baia mai confortabilă și mai confortabilă, păstrând-o în același timp cât mai funcțională posibil.

Mobilierul se simte "ca acasă". Masa de lavoar este asemănătoare unui birou: cu mai multe sertare și accesorii metalice.. Discretă, geometrică și solidă. Dulapul din baie pare, de asemenea, că a venit direct din birou. De asemenea, ar putea arăta bine alături de o unitate de rafturi: o mică bibliotecă în baie De ce nu?? Ramele și picioarele cromate rivalizează cu strălucirea robinetelor strălucitoare. O masă Empire sau o consolă Art Deco a fost transformată într-un piedestal de chiuvetă, iar tradiționala "chiuvetă" a fost transformată într-o chiuvetă de bucătărie — un sertar de budoar tapițat cu piele.

Citește mai mult  O baie luminoasă de Villeroy & Boch

Tradiționala "mașină de spălat-uscător" din baia modernă amintește de un birou sau de o comodă elegantă.

Cum se fabrică?

Mai importantă este rezistența la umiditate. Dotările atipice pentru baie sunt fie fabricate din materiale rezistente la umiditate, fie au fost supuse unor tratamente speciale. Dulapurile de baie și alte tipuri de mobilier sunt fabricate din lemn exotic, rezistent la umiditate și mucegai, în timp ce lemnul masiv și furnirul din specii tradiționale de lemn sunt tratate cu un agent hidrofug. Părțile metalice sunt realizate din metal anodizat; stratul de oxid protejează suprafața împotriva coroziunii, care reprezintă o amenințare pentru mobilierul din zonele umede, și nu conduce electricitatea.

În plus față de MDF cu furnir și lac, în producția de mobilier de baie se utilizează marmură, sticlă și plastic turnate prin injecție.

Ce este înăuntru?

Mobilierul de baie este foarte practic pentru un exterior luminos și aerisit. Capacele elegante din piele și suprafețele lăcuite ascund recipiente mari, rafturi și nișe.

Alte piese cu aspect clasic se dovedesc a fi transformatoare: blaturile de masă și compartimentele de depozitare pentru articole de toaletă sunt ascunse sub panouri cu balamale. În interiorul picioarelor și al cadrelor există canale pentru cabluri.

Mobilierul de baie are și un sistem de depozitare: sub vas poate fi un raft, dar există și soluții mai complexe, cum ar fi sertarele pe rotile. Mecanisme pentru baie închizătoare de uși, feronerie cu închidere ușoară.. sunt acum la fel de atent proiectate ca și în cazul mobilierului de bucătărie de înaltă calitate.

În prezent, producătorii oferă sisteme de depozitare care se potrivesc în jurul și sub cadă.

Citește mai mult  Jacob Delafon este un partener PinWin

Cum de a alege mobilierul de baie


Washstand Fly 1 de Milldue

Lavoar 123545 de la Keramag

Unitate sub chiuvetă BB110 de Grange
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: