Sergey Estrin despre ce birouri sunt la modă în acest moment

Cum să creezi emoție la locul de muncă, are biroul nevoie de culoare?? Ce fel de birouri le comandă marile corporații arhitecților lor și care sunt caracteristicile speciale ale brainstormingului pentru tineri??

Studioul de arhitectură al lui Sergei Estrin funcționează din 2002. Printre clienți se numără Aeroflot, Transaero, Rosgosstrakh, Johnson&Johnson, Leroy Merlin, Ernst&Young și multe alte corporații. Proiectele private și corporative ale lui Sergey Estrin au câștigat diverse premii la concursuri prestigioase. În acest an, proiectul pentru Baker & McKenzie a câștigat premiul Best Office Awards la categoria design de iluminat.

Despre imagine. Acum vreo 10 ani, ne-au spus: nu avem nevoie de nimic prea ostentativ, avem un birou funcțional, doar să ne mutăm. Totul s-a schimbat acum. Aproape fiecare companie dorește un element de personalitate. fiind perfect conștienți de faptul că acest lucru va costa atât bani, cât și timp. Probabil că mai sunt încă clienți care au nevoie doar de o simplă renovare, dar acum clienții marilor corporații internaționale și rusești își dau seama că au nevoie neapărat de această parte a biroului care le construiește imaginea.

Interiorul zonei publice a centrului de birouri Legion 1. Despre marile corporații. Este întotdeauna interesant să lucrezi pentru ei, pentru că sunt proiecte rapide. Acestea se decid la sediul central și nimeni nu va aproba un proiect lung și costisitor doar pentru că promiteți să faceți cea mai frumoasă recepție sau cea mai frumoasă sală de conferințe. Proiectul trebuie să fie convingător, să fie acceptat imediat, să fie realizat într-un timp scurt și la cel mai mic cost posibil. Dar puteți fi siguri că proiectul aprobat nu vă va obliga să îl refaceți după întoarcerea din vacanță, așa cum se întâmplă cu clienții privați.
Sediul Philip Morris. Despre punctul de plecare. Încercăm să oferim ceva diferit pentru fiecare companie și, de fiecare dată, pornim de la o bază diferită. De exemplu, pentru Philip Morris, am luat ca punct de plecare reclama lor clasică cu cowboy și am încercat să-i reproducem stilistica, dar la un alt nivel.. la nivelul percepției arhitecturale: proporțiile arhitecturale rupte particulare, lumina și haptica materialelor de finisare…
Centrul german Centrul de birouri din București. Despre emoție. Este instrumentul fundamental al unui arhitect pentru crearea de interioare. Este important să stârnești interesul vizitatorului sau utilizatorului interiorului și apoi să îl menții pe acesta la înălțime în diferite moduri. Există o mulțime de trucuri și nu este doar o chestiune de aspect. Totul va depinde de percepția imediată a volumului și de direcția spre care se va îndrepta privirea unei persoane, de ceea ce o va atrage și de ceea ce nu o va atrage. Poți să ridici Mona Lisa, dar nimeni nu o observă.
Spații de birouri Sanofi-Aventis. Despre participarea clienților. Cel mai interesant client este cel care poate fi implicat în proces. Când emoțiile lui coincid cu ceea ce ne propunem. Tocmai am amenajat un birou pentru o companie nou înființată, care tocmai începea o nouă etapă, angajând o mulțime de oameni noi. Le-am oferit o mulțime de soluții interesante: podiumuri în spatele cărora lucrează angajații, amfiteatre pentru conferințe, perne pe care se așează oamenii, camere ale bucuriei și camere ale groazei, toalete diferite pentru bărbați și pentru femei.. Cu jucători de fotbal și James Bond… Le-a plăcut și totul a ieșit foarte bine. Ei înșiși au propus multe lucruri, de exemplu, au pus nume de străzi pe etaje. Uneori intrăm și îi vedem.. totul trăiește și funcționează. Deoarece interioarele specifice pot fi dificil de supraviețuit.
Reprezentant Diageo. Despre birourile de tineret. Domeniul de activitate și vârsta angajaților au o mare legătură cu aceasta. Tinerii își petrec uneori chiar și noaptea la birou. E greu să-ți imaginezi un bărbat de 40 de ani dormind într-un birou… Birourile mai tinere sunt mai orientate spre socializarea în cadrul echipei, dar este puțin probabil ca angajații să dorească să facă acest lucru stând la birou, când pot intra undeva și discuta mai confortabil. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, devin mai conservatori.
Centrul de cercetare și dezvoltare Schlumberger. Despre culoare la birou. Îmi place când folosim culoarea. Funcționează foarte bine mai ales atunci când o poți accentua cu lumină. Culoarea, de exemplu, dă senzația de a fi departe de birou, oferă o pauză emoțională. Dar în birourile aglomerate, unde oamenii lucrează tot timpul, o abundență de culori contrastante poate fi obositoare. Iar dacă angajații sunt în permanență în mișcare și se întorc la birou doar seara, petele luminoase de culoare dau senzația că se întorc.
Citește mai mult  Maxim Korotenko cu privire la specificul creării de spații de birouri

Vezi și acest interviu în format videoEvaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: