Cronica cristalului de la Preciosa Lighting

Toate etapele importante ale sticlăriei cehe într-un obiect de artă realizat de legendarul René Leuicek pentru Preciosa Lighting.

René Roubíček ( René Roubíček ) ( naștere. în 1922. ) – Un celebru designer și artist de sticlă, el este numit legenda cristalului ceh din zilele noastre. Una dintre cele mai importante figuri ale sticlăriei cehe, a introdus de-a lungul anilor idei moderniste în industria locală a sticlei și nu s-a temut să creeze forme îndrăznețe, combinând volume și planuri aparent haotice.

Pe fotografie: designerul René Leuicek.

A lucrat cu companii precum

Preciosa Lighting sărbătorește cea de-a 55-a aniversare. În această vară, fabrica din Kamenický Šenov a prezentat în premieră EXPO², un nou obiect de artă creat de René Leuiček. Designerul în vârstă de 92 de ani a conceput o instalație din sticlă de cristal cu elemente eterogene care reprezintă diferite etape importante în dezvoltarea sticlăriei cehe, inextricabil legate de ciclurile de viață ale artistului însuși.

Suflatorii de sticlă de la Preciosa Lighting au reușit să realizeze această idee. O sculptură de la EXPO² face parte din proiectul Back to the Future, lansat anul trecut. O operă de artă din cristal va fi disponibilă în curând la Praga. În 2015, EXPO² se va deplasa la EXPO din Milano, apoi la Muzeul de sticlă din Shanghai, iar în 2020 își va încheia călătoria la EXPO din Dubai.

Citește mai mult  Se lansează concursul Light & Design
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: