Lumina naturală

Kundalini și marca sa soră Tronconi și-au prezentat noile corpuri de iluminat la Euroluce în aprilie. Nu este întâmplător faptul că designerii ambelor mărci s-au inspirat din natură – un model are forma unei picături de rouă, în timp ce celălalt are o formă inconfundabilă de pară.

Compania Kundalini a prezentat una dintre noutățile expoziției Euroluce – corpul de iluminat Dew. Numele modelului se traduce din engleză prin "dewdrop", ceea ce nu este o surpriză: candelabrul romantic este proiectat sub forma unor picături rotunjite și strălucitoare…

După spusele creatorilor, designul instalației Dew "îți răpește imaginația și evocă o stare de vis".

Difuzorul Dew de la Kundalini este fabricat din sticlă transparentă și aluminiu turnat. Disponibil cu una, trei, cinci, nouă, paisprezece sau douăzeci și una de picături de rouă.

Tronconi a prezentat un corp de iluminat numit Gina. Abajurul ( în varianta suspendată este în formă de pară ) este realizat dintr-o țesătură flexibilă cu un strat de vinil, întinsă pe o structură metalică și disponibilă în culorile alb, negru, roșu sau auriu.

Designerii Euroluce au ales "designul neoclasic ca expresie a culturii timpului nostru. În opinia lor, "designul simte nevoia de a se întoarce în trecut și de a folosi forme și tradiții care există deja".


Imagini folosite în acest articol , tronconi.com


Citește mai mult  Piero Gandini despre cea mai bună lampă de masă din lume
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: