Natalia Gomer despre rolul luminii în interior și neoclasicismul în România și Europa

Despre importanța luminii în interior, despre diferența de abordare a iluminatului în România și în străinătate, dar și despre noile tehnologii și tendințele viitoare în materie de iluminat, povestește Natalia Gomer, manager de proiect al Interlight Moscow powered by Light+Buiding.

valoarea luminii. În prezent, lumina este probabil punctul central al oricărui design interior. Să luăm, de exemplu, țările scandinave Este o iarnă lungă, se întunecă încă de la ora trei după-amiaza. Și ce vedem în inima stilului scandinav?? Pereți albi sau foarte ușori și cu siguranță multă lumină. Sursa sa poate fi atât un candelabru de cristal cu pandantiv de lux, cât și un iluminat de zonă sub forma unor lămpi de podea, aplice și ghirlande. Iar acum iarna nu mai pare atât de întunecată și de rece pentru că acest apartament este cald și foarte confortabil. Și priviți ce soluții de iluminat interesante găsesc restaurantele din București! Există o iluminare ambientală cu iluminare subtilă a fețelor oaspeților și lămpi tradiționale turcești cu mozaicuri de sticlă colorată, pereți de cărămidă cu iluminare în stil loft și strălucirea strălucitoare a cristalului. Și toate celelalte detalii ale interiorului sunt deja construite în jurul pereților și al luminii. Deci, rolul luminii în interior nu este doar important, ci mai degrabă decisiv.

Alegerea europenilor. Europa s-a orientat de mult timp către iluminatul pe zone, iluminatul pe mai multe niveluri și combinații de surse de lumină multiple. Deci este posibil să "smulgi".. mai multe insule din interior, transformându-le în obiecte de artă independente: șemineul, luminat de lumina blândă a unor crengi cu becuri împletite în vase înalte de sticlă, o lampă de podea cu lumină stinsă lângă canapeaua acoperită neglijent cu carouri de diferite texturi, o lampă Tiffany pe o măsuță de cafea cu cataloagele expozițiilor recent vizitate, tablouri iluminate-.. totul se joacă cu o nouă lumină și trăiește cu propria viață. În Europa există, de asemenea, un iluminat foarte discret, în care sursa de lumină nu este vizibilă, dar o difuzie foarte subtilă de lumină oferă un fundal pentru celelalte surse de lumină. Iluminat pe mai multe niveluri, cu utilizarea simultană sau parțială a iluminatului central, ascuns, de podea și suplimentar De asemenea, o tendință favorită în Europa. De asemenea, în timp ce aceste tendințe continuă, candelabrele suspendate mari, atât de iubite în România, revin în vogă.. acesta este stilul "neoclasic". Iar opțiunile pot fi combinate la infinit iluminatul interior și de ambianță poate fi transformat dincolo de orice recunoaștere.

Citește mai mult  Preciosa dezvăluie marginile luminii

Pe gustul rușilor. În țara noastră iubim iluminatul tradițional al camerei centrale cu candelabre cu 5, 7, 9 și 12 brațe, care a devenit un "neo-clasic" în Europa, începe, de asemenea, să se îndrepte încet spre iluminatul zonal- Lumina strălucitoare de la candelabre este difuzată de variatoare care atenuează fluxul luminos; surse de lumină suplimentare apar în interior sub formă de lămpi de perete și de podea; tablourile și nișele sunt iluminate. Dar, totuși, "neoclasicismul" este încă stilul preferat al rușilor cu un punct focal central pe un candelabru suspendat în centrul camerei.

Despre noile tehnologii. Iluminat unul dintre sectoarele cele mai avansate din punct de vedere tehnologic și cu cea mai rapidă creștere. Expoziția noastră Interlight de la București prezintă în fiecare an noi materiale și tehnologii. Iluminat cu LED-uri anorganice ( LED ) pe bază de semiconductori cristalini- Un mediu relativ nou, dar care, cu toate acestea, este în schimbare. Datorită calităților lor, tehnologia LED înlocuiește treptat sursele de iluminat mai puțin eficiente de pe piață. În comparație cu diodele emițătoare de lumină cu incandescență nu se încălzesc. De asemenea, absența căldurii crește durata de funcționare durata medie de viață poate fi de până la 100.000 de ore, adică aproximativ 10 ani de utilizare continuă. Impresionant, într-adevăr? În plus, iluminatul cu LED-uri are capacitatea de a ajusta culoarea sau nuanța pentru a se potrivi cu interiorul sau pur și simplu cu starea dumneavoastră de spirit, ceea ce este deosebit de apreciat de designeri. Și un controler special vă permite să reglați luminozitatea și saturația luminii.

Citește mai mult  Flux luminos

Despre viitor. În plus față de cota de piață deja obținută de tehnologia LED, o soluție de iluminat bazată pe LED organic ( OLED &#41. a ieșit doar recent din laboratoarele de cercetare;. Iluminatul OLED nu a ajuns încă la scară comercială, dar experții prezic un viitor strălucit pentru această tehnologie. Iar pentru proiectanții de iluminat, materialele OLED pot deveni chiar un instrument preferat Acestea pot fi făcute flexibile, transparente sau își pot schimba culoarea.

Cu privire la alegerea unei lămpi bune. Prefer o lumină de bună calitate la un preț ușor mai mare decât media pieței pentru că este o achiziție pentru mulți ani de acum încolo. Și orice produs de calitate în zilele noastre presupune un nivel de preț corespunzător, mai ales bunurile de fabricație europeană. Primul lucru la care ar trebui să vă uitați este producătorul Atunci când cumpărați corpuri de iluminat de la producători de top din România și din străinătate, calitatea este implicită a priori. Cu excepția cazului în care, bineînțeles, le cumpărați de pe piața stradală. De asemenea, merită verificată calitatea materialelor și a accesoriilor. Decideți asupra tipului de ( lampă ) sursă de lumină pe care intenționați să o utilizați în corpul de iluminat- există multe nuanțe. Așadar, cel mai bine este să consultați un expert atunci când alegeți un corp de iluminat.


Expoziția Interlight Moscow va avea loc în perioada 10-13 noiembrie la Expocentre Fairgrounds.

Pentru a obține un card de invitație, vă rugăm să faceți clic aici legătura.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: