Oamenii sunt ca păsările

Bienala de la Veneția este o expoziție internațională de artă care are loc o dată la doi ani, cu un juriu internațional. Mulți expozanți au oferit spectatorului posibilitatea nu numai de a admira expoziția, ci și de a se simți parte din ea.

Tema celei de-a 53-a ediții a Bienalei de la Veneția ( 6 iunie – 22 noiembrie 2009 ) – Making Worlds ( engleză. – "crearea de lumi" ). Artista americană Pae White ( Pae White ) a creat o lume în care privitorii se pot simți ca niște păsări în colivie.

Expoziția lui Pei Uyat la cea de-a 53-a ediție a Bienalei de la Veneția.

Spațiul de expunere pus la dispoziție de Pay White a fost delimitat de grilaje, iar tavanul a fost acoperit cu o plasă multicoloră pentru a crea impresia unei colivii uriașe de păsări ( potrivit martorilor oculari, plasa colorată încrucișată arăta ca un spectacol de lasere ).

Lumea din perspectiva unei păsări «Scopul meu.. să determine privitorul să se oprească și să ia în considerare acele părți ale vieții sale care sunt de obicei trecute cu vederea, invitându-l poate să aibă o viziune mai largă asupra lumii din jurul său și să se întrebe ce este important pentru noi? Ce vedem? ceea ce nu putem vedea?».

În imagine: artista Pay White.

În interior, Pae White avea o serie de corpuri de iluminat ingenioase, unele sub formă de candelabre și boluri cu pâlnie, altele sub formă de hrănitori pentru păsări cu "perne" și "biscuiți" atârnând, în timp ce altele erau candelabre clasice de cristal cu pandantive. Ambele corpuri de iluminat au fost complet lipite… cu semințe de pasăre. La toate acestea s-a adăugat anturajul necesar. Impresia era accentuată de cântecele păsărilor care răsunau în jur, deși păsările însele nu se vedeau nicăieri..

Citește mai mult  Lumina de sub văl

Imagini folosite în acest articol designboom.com, scrippscollege.edu


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: