Simone Ceriani despre regulile de suflare a sticlei

Brandul italian La Murrina se bazează pe tradiție: zeci de artizani confecționează manual corpuri de iluminat din sticlă suflată de Murano. Simone Ceriani, vicepreședinte al companiei, explică modul în care tradiția sticlarilor venețieni s-a adaptat la lumea modernă.

Istoria companiei are două puncte de plecare: 1968, când o echipă de suflători de sticlă a înființat atelierul Murrina Fumace în Veneția, și 1974, când a fost cumpărat de o companie din Milano. În prezent, La Murrina deține două fabrici de sticlă și o uzină pentru producția de piese metalice pentru corpuri de iluminat. Fabricile folosesc tehnici străvechi pentru producția de articole din sticlă – filigran, incalmo, murrina și altele.

Despre tehnologie. Marca noastră este direct legată de tradiție, altfel nu am putea folosi termenul "handmade" în legătură cu sticla de Murano. Folosim tehnologii străvechi și munca manuală, dar aplicăm și inovații.. De exemplu, în design, conținutul electric ( de exemplu, LED-uri ). Modelele noastre sunt create atât de artiști invitați de renume, cât și de designeri interni.

Despre evoluție. Dacă vorbiți despre diferența dintre sticla Murano contemporană și cea de acum 200 de ani, trebuie să înțelegeți că sticla Murano a fost sticlă Murano din ziua în care a apărut. Adică, chiar din momentul în care a apărut această tehnică istorică. Dar putem aplica aici cuvântul "modern", dacă vorbim despre evoluția naturală a proceselor. Astăzi folosim gaz în loc de lemn pentru a preîncălzi cuptorul, iar materia primă este mai "curată" și t..

Cu privire la inovare. Compania noastră este acum una dintre cele mai inovatoare din industrie. Folosim nanotehnologia pentru a acoperi produsele din sticlă, oferindu-le un efect metalic, de exemplu… Aurirea este aplicată pe fiecare element al corpului de iluminat. Dar încă o dată.. Inovația este folosită în corpurile de iluminat, nu în sticla în sine.

Citește mai mult  Bohemia Inspirations: expoziția de sticlă Preciosa Lighting

Despre arome. În general, iluminatul interior de astăzi este din ce în ce mai mult adaptat la gusturile consumatorului individual. Produsele unice sunt apreciate. În ceea ce privește stilul, un mix între retro și eclectic, stilul de lux-.. când vine vorba de sticla de Murano.

Cele mai populare cinci colecții din gama La Murrina:

JARDIN DE VERRE

SALA DE BAL
VENEZIANO
CA D'ORO

MEDUSA

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: