Au fost anunțați câștigătorii premiilor anuale ale The Art Newspaper Russia VII

Pe 1 martie 2019, a avut loc la Gostiny Dvor cea de-a VII-a ceremonie de premiere a ziarului de artă din România – au fost anunțați câștigătorii în categoriile Muzeul anului, Expoziția anului, Cartea anului, Restaurarea anului și Contribuția personală pentru 2018.

Acest premiu recunoaște cele mai importante evenimente ale anului trecut în arta Românesc din România și din străinătate, precum și activitatea patronilor de artă în dezvoltarea și conservarea patrimoniului cultural al țării. Alegerea câștigătorilor de premii determină atât succesul acestora în rândul publicului larg, cât și rezonanța lor în cadrul comunității profesionale.

Premiul — o sculptură a artistului rus Serghei Șevțov și un număr de teatru dedicat laureatului în cadrul ceremoniei.

Editorii consideră că este deosebit de important să recunoaștem acele evenimente care includ România într-un context artistic internațional, promovează arta Românesc în străinătate și permit spectatorilor noștri să vadă și să aprecieze arta mondială.

Ceremonia a fost deschisă de editorul și fondatorul ziarului The Art Newspaper Russia, Inna Bazhenova, șeful Departamentului de Cultură din București, Alexander Kibovsky și redactorul-șef al Art Newspaper Russia, Milena Orlova.

În categoria "Muzeul anului"

Muzeul de Stat de Artă Modernă — Colecția Kostaki ( ca parte a Organizației Muzeelor de Arte Frumoase, MOMus, Salonic )

În categoria "Expoziția anului

«Ilya și Emilia Kabakov. „Nu toată lumea va fi luată în viitor" Tate Modern / Muzeul Ermitaj de Stat / Galeria Tretiakov de Stat

La nominalizarea "Contribuție personală"

Natalia Opaleva, Fondator și director al Muzeului AZ

Citește mai mult  Alcantara® S.p.A. prezentat la București

În categoria "Cartea anului

Arkady Ippolitov «Doar Roma. Imagini din Italia XXI

În categoria "Restaurarea anului"

Palatul Petru al III-lea, Palatul Chinezesc, Pavilionul Bisericii și interioarele Marelui Palat Menshikov din Oranienbaum ( ca parte a Rezervației Muzeului de Stat "Peterhof" )

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: