Boris Leviant despre beneficiile construcțiilor ecologice

Cu cât crește valoarea de capital a unei clădiri dacă aceasta este construită în conformitate cu standardele ecologice internaționale?? Cum câștigă puncte clădirile? Ce zgârie-nori din București va fi primul care va primi certificatul ecologic de platină?? Spune șeful ABD Architects.

Avantajele materialelor ecologice. Se poate folosi sticlă ecologică scumpă care reține radiațiile infraroșii nu este prea cald și nu trebuie să cheltuiți mult pe aerul condiționat. Pot să.. ieftin. Clientul decide singur, dar noi îi explicăm beneficiile construcțiilor durabile ori de câte ori este posibil. Abia acum avem această conversație. Comitete, sfaturi despre arhitectura ecologică, premii. Dar, de foarte multe ori, oamenii pur și simplu nu înțeleg despre ce vorbesc.

Despre costul eco-construcției. LEED ( certificare internațională a clădirilor verzi )- nu este nimic mai puțin decât o primă pentru bunul simț. Când se construiește prin LEED trebuie să cheltuiți cu 5% mai mult, dar capitalizarea crește cu 25%. Acei oameni care pot face calculele și care le pot auzi, le înțeleg foarte repede. Și, de fapt, toate clădirile pe care le proiectăm acum sunt orientate spre acest sistem. Tot ceea ce este certificat este, prin definiție, ecologic.

Cu privire la certificatele de platină și aur. În Statele Unite, toate clădirile finanțate din fonduri publice primesc cel puțin certificarea de argint. Și există doar câteva zeci de clădiri care sunt certificate platină în Europa. Acum se construiește un zgârie-nori în orașul București care va fi certificat platină. Peste tot în lume este stimulată.. adică se reduce fiscalitatea. Am primit primul certificat de aur abia acum doi ani.. a fost dat la sediul Siemens, pentru care am făcut interioarele.

Citește mai mult  La patinoar a avut loc jocul de Revelion Million Dollar Game pentru designeri și arhitecți

Despre câștigarea de puncte. Sistemul este simpluUn set de soluții care reduc la minimum costurile de operare, consumul de resurse și energie și utilizează reciclarea. Veți obține puncte pentru fiecare soluție. Dacă folosiți o toaletă cu două butoane, asta vă aduce 2 puncte. Parcarea pentru biciclete în centrul Moscovei, de care noi, de exemplu, am început să avem nevoie pentru că avem destul de mulți oameni de la birou care se deplasează la serviciu cu bicicleta alte câteva puncte. Pentru a obține un certificat de platină, trebuie să obțineți un punctaj minim de 85 de puncte. Iar acestea constau în unele lucruri evidente, cum ar fi reutilizarea apei de proces pentru stingerea incendiilor.

Despre clienți interesanți. Arhitectura nu este atât de mult despre bani, cât despre creier. Pentru că poți construi o clădire bună cu aceiași bani ca una proastă și viceversa. Spuneți: "Această fațadă de aici va costa 600 de euro pe metru. Clientul este indignat: "Cât costă?? Sunt nebuni! Eu am doar 300.". Începeți să explicați că vor fi costuri de funcționare mai mari, că va trebui să plătiți mai mult pentru electricitate, deoarece cea mai ieftină opțiune.. este sticlă de calitate inferioară. Iar clientul spune că nu-i pasă, că va vinde casa. Persoanele care construiesc pentru ele însele sunt, prin urmare, mult mai interesante ca și clienți, deoarece își dau seama că costurile lor de exploatare vor fi mult mai mari, iar rata de capitalizare a clădirilor de proastă calitate va fi mai mică.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: