Casa lui Finn Juhl

Pe 9 octombrie, la Galeria de Design/bulthaup My Room din Sankt Petersburg se va deschide expoziția House of Finn Juhl, dedicată aniversării a 100 de ani de la nașterea lui Finn Juhl, un clasic al designului danez.

Fondatorul Art Nouveau danez Finn Juhl și-a construit casa la periferia orașului Copenhaga în 1942. Totul aici, de la arhitectură la mobilier, a fost proiectat de designerul însuși. Obiectele sculpturale distinctive ale lui Finn Juhl din casa sa și multe altele sunt expuse permanent la MoMA din New York și la Institutul de Artă din Chicago. Și, de asemenea, la o expoziție în Galeria de Design/bulthaup. Expoziția va cuprinde peste 20 de obiecte create de Finn Juhl în anii 1940-60, care sunt acum recunoscute ca fiind clasice ale designului danez din secolul XX.

«Casa lui Finn Juhl – Prima expoziție a operei lui Finn Juhl în România. Este o continuare a seriei Design Gallery/bulthaup în noul format "Camera mea", în care obiectele de design sunt integrate în interioarele de locuit.

În vizor până la 31 octombrie.12.2012. Adresa: B. 2, strada Konyushennaya, etajul 2, spațiu expozițional.

Citește mai mult  Festivalul de pe Fifth Avenue
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: