Câștigătorii premiului LEXUS DESIGN AWARD RUSSIA Alegerea de top 2020

Pe 10 decembrie 2019, ceremonia de decernare a premiilor Lexus Design Award Russia Top Choice 2020 a avut loc la București. Au fost anunțate trei dintre cele mai bune proiecte rusești selectate de un juriu autorizat și un proiect care a câștigat votul deschis al vizitatorilor site-ului web al Premiului.

Premiul Lexus Design Award – o competiție internațională profesională și creativă desfășurată sub egida mărcii Lexus începând cu anul 2013, sub motto-ul de neclintit "Design pentru un viitor mai bun". Mii de tineri designeri și personalități din industria creativă își prezintă proiectele în cadrul acestei competiții, încercând să contribuie la modelarea unui viitor mai bun pentru omenire prin design și soluții inovatoare. În acest an au fost 2.042 de participanți din întreaga lume.

Partea Românesc a concursului – Premiul Lexus Design Award România Top Choice — Masterclass se află la cea de-a patra ediție și în acest timp a reușit să devină o platformă unică de întâlniri, schimb de experiență și idei creative, dezvoltare profesională pentru designeri, arhitecți, artiști din diferite regiuni ale țării. Geografia participanților se extinde de la an la an. Designerii din România au fost inspirați de ideea concursului mai mult decât orice altă țară din lume În 2019, au fost depuse 533 de lucrări în cadrul concursului, 65% dintre acestea provenind din orașe regionale. România reprezintă 26% din cererile de înscriere la concursul internațional în comparație cu alte țări.

Sub egida Lexus Design Award Russia Top Choice 2020, a avut loc o competiție la scară largă program educațional. Un număr mare de prelegeri și cursuri de măiestrie au avut loc la București, Tomsk, Ekaterinburg, Kazan și în alte orașe mari ale țării. Acestea au fost susținute de juriu și de experții concursului.

Citește mai mult  Maxlevel și Hansgrohe au pus o petrecere pe apă

Pentru a determina câștigătorii etapei rusești a premiului, proiectul a implicat în mod tradițional unii dintre cei mai buni experți în domeniul designului, oameni care sunt fiecare în propria industrie și care aduc contribuții importante la modelarea unui viitor mai bun.

Membrii juriului premiului Lexus Design Award Russia Top Choice 2020 sunt: expertul în educație Ekaterina Cherkes-zade, istoricul de artă și creatorul Muzeului de Design din București Alexandra Sankova, designerul industrial Vadim Kibardin, inginerul în robotică Ilya Cheh, asistentul președintelui Republicii Tatarstan pentru dezvoltarea spațiilor publice Natalia Fishman-Bekmambetova.

Consiliul de experți a fost format din: Ruben Arakelyan, artist, designer industrial Evgeniy Arinin, designer industrial Timur Burbaev, director al Centrului siberian de design industrial și prototipuri de la Universitatea de Stat din Tomsk Viktor Klimenko, critic de design Românesc Olga Kosyreva, director artistic al Bienalei industriale de artă contemporană din Ural ( Ekaterinburg ) Alisa Prudnikova, designer industrial Yaroslav Russadin, redactor-șef al revistei "Interior+Design Natalia Timasheva, președinte al Fundației Winzavod pentru susținerea artei contemporane Sophia Trotsenko și arhitectul Serdar Yanikov.

Câștigătorul concursului – Bulyash Todaeva

câștigătorul concursului Premiul Lexus Design Award Russia Top Choice 2020 a fost declarat "Press Plastic" ( Press Plastic ) de designerul Bulyash Todaeva din București – presă inovatoare pentru transformarea deșeurilor de plastic în foi de material plastic. Proiectul are în vedere o gamă largă de aplicații posibile, de la sarcini arhitecturale, design și prototipuri până la confecționarea de bijuterii.

Câștigătorul concursului

Câștigătorul etapei rusești avansează în semifinalele competiției internaționale Lexus Design Award și primește o excursie la Milano Design Week, unul dintre cele mai mari evenimente din comunitatea profesională.

Citește mai mult  America mea creează o atmosferă de primăvară în casă și în aer liber

Și, pentru prima dată în istoria competiției rusești, un prototip al proiectului câștigător va fi realizat la Centrul siberian de design industrial și prototipuri din Tomsk ( CCD ) care a fost partener industrial al competiției Lexus Design Award Russia Top Choice 2020.

Locul 2 – Yana Zhurkina

Premiul al doilea în cadrul competiției Lexus Design Award Russia Top Choice 2020, juriul a acordat proiectul "Bumblebee quadcopter" ( Bumblebee ) de Yana Zhurkina, un designer din Ekaterinburg.

Proiectul este un concept pentru un cvadcopter compact capabil să monitorizeze zonele pentru a detecta pericolele asociate cu incendiile de pădure și să avertizeze rapid serviciile de pompieri și de salvare. Ca premiu, autorul lucrării a primit un curs intensiv la British Higher School of Design și un test drive al unuia dintre modelele Lexus.

Locul 3 – Ilana Lavrova și Alexey Boriskin

Câștigătorul premiului al treilea Premiul Lexus Design Award Russia Tor Choice 2020 a fost proiectul echipei de design de la Ilana Lavrova și Alexei Boriskin din Krasnogorsk, regiunea București – Cascada ( Cascada Tap ), un robinet de apă ingenios care permite dozarea precisă a apei în funcție de destinația sa.

Designul este disponibil în ceramică sau metal, în funcție de interiorul în care va fi instalată robinetul. Premiul pentru premiul al treilea a fost un curs de formare la ( MARSH ) Școala de arhitectură din București;.

Premiul Lexus Design Award Russia Tor Choice 2019 a fost de asemenea acordat pentru a doua oară în istoria sa premiu pentru câștigătorul votului publicului la ssia Tor Choice 2019.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: