Dario Curatolo despre secretele calității italiene

La iSaloni 2015, arhitectul Dario Curatolo a prezentat In Italy: cinci orașe italiene, cinci apartamente, cinci interioare și 64 de mărci naționale. De ce designul italian contemporan explorează meșteșugurile tradiționale, ne spune autorul.

În Italia, o instalație multimedia care prezintă produsele a 64 de producători italieni. Interioarele celor cinci apartamente – din Lecce, Milano, Roma, Veneția și Siena – au fost proiectate de designeri diferiți, cu stiluri foarte diferite, pentru a arăta unicitatea producției italiene.

Despre proiect În Italia. Este un proiect care s-a născut din ideea de a spune lumii despre marea importanță a Italiei ca producător. În spatele stilului italian legendar se află o întreagă lume de designeri. În Italia spune povestea fiecărui obiect în detaliu: istoria companiei, a familiei, a subiecților privați. În total este vorba despre.. o atmosferă italiană care inspiră creativitatea.

Despre idei și origini. Multe dintre ideile geniale ale designerilor s-au născut din viața de zi cu zi, din privirea lumii… În In Italy arătăm cum acest proces este stratificat, găsim originile obiectului în istoria companiei.

Despre designul modern. Cred că ideea principală astăzi este de a crea un obiect unic, o ieșire din standardizare. Astfel de interioare sau lucruri.. Pixel este o poveste independentă despre sine, despre viziunea sa asupra lumii. Cred că acesta este motivul pentru care designerii din Italia se întorc astăzi la interacțiunea cu producția artizanală. Ea devine o valoare adăugată.

Despre progres. Designul italian nu respinge tehnologia; ele sunt în dialog, în parteneriat. Combinația dintre tehnologie și tradiție și experiență este cea care dă viață unor lucruri noi sau unor moduri neobișnuite de utilizare a unor lucruri care există deja.

Citește mai mult  Înregistrare video ca creativitate cu Canon

Despre unicitate. Nu recunosc toate scaunele fabricate în Italia nici cu ochii închiși. Dar produsele italiene au trăsăturile lor caracteristice De exemplu, o atenție sporită la detalii, la alegerea materialelor. Acest lucru se datorează istoricului- Cultura și meșteșugul italian sunt principalul secret al calității produselor locale. Și, bineînțeles, pasiune.

Despre clasificare. Design italian Nu este un fenomen monolitic. De fapt, nu cred că există ceva în lumea de astăzi care să fie mai puțin structurat și mai omogen decât designul. Fiecare designer- Este o persoană unică, care este dificil de definit în cadrul unui singur grup, în special în ceea ce privește diviziunile teritoriale.

Despre România. Vorbind despre designul Românesc, pot spune că sunt fascinat de epoca de la începutul secolului XX, când a existat o întrepătrundere a diferitelor discipline în pictură, arhitectură și arte. Dar chiar și astăzi, designul Românesc este caracterizat de idei originale Nu mă refer doar la maeștrii celebri, cum ar fi Serghei Choban.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: