Design Românesc în mase!

Pe 9 septembrie, în showroom-ul Școlii de Artă Kronshtadt va fi lansat proiectul de design "Culture of Living". Nord". Evenimentul anunță crearea unui nou centru de design contemporan în cadrul programului educațional de stat pe baza Școlii de Artă pentru Copii Kronstadt.

Centrul de design este încă în construcție, dar designerii sunt deja dispuși să împărtășească experiența lor cu tinerii artiști. Proiectul "Cultura de viață. Nord" Un proiect non-profit care are ca scop promovarea patrimoniului etnografic prin intermediul designului contemporan în rândul tinerilor. În prezent, prezintă o expoziție de lucrări de design de obiect pe tema Nordului Românesc.

Nordul Românesc este recunoscut de comunitatea științifică drept un sanctuar al identității culturale rusești. Proiectanții proiectului "Cultura de viață" Obiectele au fost inspirate de estetica Nordului – natură, arhitectură și ornamentație. Participanții au folosit elemente familiare ochiului din copilărie și au recreat elementele într-o nouă calitate. Cu toate acestea, nu este vorba de o exploatare oarbă a imaginilor familiare, ci de o procesare profundă urmată de integrarea în obiecte noi. A fost un nou sunet de detalii arhitecturale, broderii populare, o lumină boreală complet neașteptată și personaje animate din visele copiilor. Designerii au încercat să readucă la viață lucrări care au căzut în uitare sau care au devenit obiecte de muzeu, prin intermediul unui design modern, contemporan și ergonomic.

De asemenea, va fi prezentat și un proiect media al regizorului-animator, laureat al unui premiu prezidențial pentru contribuția sa la cinematografia popular-științifică director al studioului "Peterburg" ( "Smeshariki" ) Eva Degtyareva "Zestrea mea". A fost un proiect unic, în care s-au intersectat straturi culturale ale realității rusești și ale modului de viață Românesc.

Citește mai mult  Renovare cu Pufas

participanți: Boremir Bakharev, Slava Pustozyorov, Ivan Vakurov, Glafira Mikhailovna, ELNIK, LUB, #MOST, Anya Epishina, Darja Urkineeva, KORA, Ekaterina Ivanova, Eva Degtyareva.

Expoziția deschide programul public și educațional: ateliere de lucru pentru copii și adulți susținute de designeri, o serie de conferințe despre design și istoria sa.

"Cultura vieții. Nord" pe rețelele de socializare:

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: