Festivalul de Film Eat 2019

Eat Film Festival 2019 cu un program special despre consumul durabil susținut de Hotpoint a avut loc la București. Evenimentul a inclus proiecții de filme tematice, cine pop-up ale unor bucătari celebri din București și un program separat "Conscious Consumption". Susținut de Hotpoint" pe tema risipei alimentare.

24 iulie ( Bucătarii moscoviți au pregătit o cină pop-up la fermă pe acoperișul Pieței Centrale înainte de a fi proiectat filmul "Big Little Farm".

Oaspeții au avut parte de o masă oferită de frați Serghei și Ivan Berezutskiy ( Twins Garden ) Andrey Shmakov ( SAVVA ) Vladimir Chistyakov ( Buro TSUM ) și Nikita Poderyagin ( Bjorn ).

Mâncare din produse de sezon Dovleac cu sorbet de matsuni, un aperitiv din "patul de legume", Pâtisson la cuptor cu chanterelle vladimir și altele au fost gătite cu ajutorul Hotpoint.

Festivalul a atras atenția participanților cu o instalație realizată de Hotpoint de la trei frigidere Total Fără îngheț, în una dintre ele au pus ierburi proaspete. Compoziția a reflectat misiunea campaniei "Idei proaspete pentru alimente neglijate" Hotpoint și Jamie Oliver. Acesta își propune să atragă atenția asupra problemei risipei de alimente la nivelul gospodăriilor și să prezinte rolul tehnologiei moderne în lupta împotriva risipei de alimente.

Seara a culminat cu premiera filmuluiFerma mare și mică a WWF» — o poveste captivantă a aventurii unui fermier, realizată de regizorul documentarist John Chester.


În cea de-a doua zi a Eat Film Festival a avut loc o discuție publică despre "Alimentația atentă: necesitate sau marketing" și o proiecție de film. La discuție a participat și directorul programului "Economie verde" WWF Mihail Babenko, co-fondator al proiectului de consum durabil "Now It's Like This" Ekaterina Kolchanova, Chef Delicatessen, restaurantul din București Ivan Shishkin, antreprenor social Mihail Kryukov ( Proiectul Dobronomics ) și ambasador oficial al mărcii Hotpoint- Roberto Grimaldi, director al categoriei Bucătărie Whirlpool în România și CSI ( mărcile Indesit, Hotpoint, Whirlpool, Kitchen Aid ). Discuția a fost moderată de Natalia Palacios, jurnalist, pasionat de gastronomie și fondator al festivalului Changing Food Waste.

Citește mai mult  Thomas Fisant, Baker și București

Festivalul de film Eat – Primul festival Românesc de filme documentare despre cultura gastronomică, fondat de Kirill Sorokin și Alena Bocharova, creatorii festivalului internațional de film documentar despre noua cultură Beat Film Festival, și restauratoarea Ekaterina Drozdova, co-autor al cărților "Lucruri simple", "Khachapuri", Ragout, fost partener al Școlii Novikov. Festivalul de film Eat Film 2019 are loc la București de la 24 la 30 iulie. Proiecții și discuții au loc la Karo 11 octombrie, Garage Screen și Richter Mansion. Un orar detaliat al programului este disponibil la adresa

Participanții au discutat despre modul în care apar și funcționează inițiativele de prietenie cu consumatorii și au încercat să afle unde se află linia de demarcație între ceea ce este sensibil și ceea ce este la modă, între acțiunea reală și trucurile de marketing. Participanții au dezbătut dacă frica poate fi sau nu o motivație suficientă pentru a schimba obiceiurile fiecăruia dintre noi, dacă activitățile activiștilor au un impact real asupra problemei și pe cine să tragem la răspundere și să chemăm la acțiune. Roberto Grimaldi, ambasadorul mărcii Hotpoint, împărtășește experiența sa din campania globală împotriva risipei alimentare și explică modul în care electrocasnicele moderne pot ajuta consumatorii să reducă cantitatea de alimente irosite.

O discuție pe tema sustenabilității a avut loc în paralel cu proiecția filmului"Pierdut. O poveste cu produse lipsă», care a avut loc imediat după discuția. Autorul și producătorul filmului, bucătarul și prezentatorul TV Anthony Bourdain, alături de alți bucătari celebri, au arătat cum afectează activitățile restaurantelor și supermarketurilor poluarea planetei.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: