Festivalul Signal anunță Art Call

Signal Festival, în parteneriat cu Nikola-Lenivets Art Park, deschide apelul pentru înscrieri în programul artistic Signal 2022.

Câștigători în trei categorii Over the Horizon, Portal, Pavilion- vor primi granturi de până la 1 milion de Leu pentru proiectul lor.

Termen limită de trimitere: 29 mai.

Semnalul din acest an va avea loc pentru a șasea oară, între 18 și 21 august, în Parcul de Artă Nikola-Lenivets.

Programul din acest an este curatoriat și jurizat de echipa Nicola Lenivets Cel mai mare parc de artă din Europa, cu locuri proiectate de artiști și arhitecți internaționali. Parcul de 650 de hectare a devenit un spațiu de experimentare creativă și de găsire a unor soluții inedite într-o varietate de domenii- de la artă la agricultura ecologică.

Nominalizări

Au fost stabilite trei nominalizări puncte de plecare pentru tema principală a celui de-al șaselea sezon al festivalului- S22⁄ Dincolo de orizont:

  • Peste orizont — un proiect de platformă pentru observarea orizontului și gândirea viitorului.
  • Portal — designul intrării, care va fi un simbol al trecerii de la lumea exterioară la spațiul festivalului, al libertății și al egalității.
  • Pavilion — un pavilion liniștit și pașnic unde vizitatorii se vor adăposti de ploaie, vânt și agitație.

Juriul

  • Ivan Polissky — șeful juriului, managing partner al Nikola Lenivets Art Park.
  • Serghei Fadeev — arhitect, fondator al Festivalului Signal.
  • Julia Bychkova — partener de management al Nikola-Lenivets Art Park, producător al festivalurilor Archstoyanie și Archstoyanie Detskoye.
  • Alexander Noi — director de creație și fondator al studioului SILA SVETA.
  • Sabina Chagina — curator, șef al Urban + Art la Winzavod Contemporary Art Support Fund, co-fondator al bienalei de artă stradală ARTMOSSPhere.
  • Valery Lizunov — Arhitect, fondator al ARCHPOINT.
  • Ekaterina Cherkes-Zade — expert în educație, director al Universității Universale a Industriilor Creative.
Citește mai mult  Hall Oscar extinde vânzarea

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să completați formularul până la data de 29 mai și să atașați o prezentare care să includă descrierea proiectului, vizualizarea ideii, schița, documentația tehnică și estimarea costurilor. Pe 22 aprilie, organizatorii vor organiza un seminar online pentru a răspunde la întrebări și a clarifica cerințele tehnice pentru proiecte. Lista scurtă va fi publicată pe 17 iunie, cu cinci lucrări pentru fiecare categorie, iar organizatorii vor anunța câștigătorii pe 20 iunie.

Subvenția este destinată realizării practice a proiectului, așa cum s-a convenit. Autorii își asumă responsabilitatea pentru crearea obiectelor, ținând cont de locația acestora, de datele de lansare, de disponibilitatea resurselor necesare, precum și de amploarea festivalului. La rândul lor, organizatorii vor asigura condiții de muncă și de viață în Nikola-Lenivets.

Signal organizează un colocviu de artă încă de la începutul festivalului, în 2017. În trecut, granturi de până la 500 de mii de Leu au fost acordate câștigătorilor în patru categorii- Ciclul de viață al naturii, Conectează-te, Calea și Ascunzătoarea. Ei sunt arhitecții whitelakewhitelake ( "Soft Corner" — spațiul conexiunii absolute dintre public și privat, om și natură, categoria Nature Lifecycle ) de Serghei Kochenkov ( "1/10 000" — «coridorul timpului", Trecând prin care te poți vedea într-o serie de evenimente paralele, făcând o pauză pentru lucruri importante sau derulând eșecuri, categoria Connect ), Denis Zimakov ( "Farul orizontal — Un traseu creativ în care pereții sunt un spațiu expozițional, Pathway ) categoria, Sergey Kalmykov ( Pyramis- un obiect-metaforă sub forma unei piramide trunchiate, asemănătoare unei lămpi japoneze, categoria Hideout ).

Citește mai mult  Tatiana Rogova. Stilul ADN
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: