Grupul Memphis împlinește 30 de ani

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la înființarea legendarului Memphis Group, care a adus contribuții semnificative la istoria designului modern. Pentru a marca această ocazie, la Vitra Design Museum au fost organizate o instalație dedicată grupului și o expoziție cu lucrări ale lui Ettore Sottsassa.

Exact acum 30 de ani Primăvara 1981- ( Ettore Sottsass ) Grupul Memphis a luat naștere la inițiativa arhitectului și designerului Ettore Sottsass ( Memphis ). De asemenea, a inclus Andrea Branzi ( Andrea Branzi ) Michele de Lucchi ( Michele de Lucchi ) Aldo Cibic ( Aldo Cibic ) Michael Graves ( Michael Graves ) Matteo Thun ( Matteo Thun ) Shiro Kuramata ( George Sowden ) și alții.

Echipa de creație s-a străduit să se desprindă de funcționalismul predominant al vremii, experimentând cu îndrăzneală cu materiale, forme și culori și creând obiecte neobișnuite, chiar șocante. În ciuda culorilor negre și maro, atât de populare în Europa, designerii de mobilier au folosit culori pure, vibrante.
În ciuda faptului că grupul Memphis Compania s-a destrămat în 1988, iar activitatea sa a lăsat o amprentă în istoria designului, influențând puternic moda și cultura pop a vremii sale. Obiectele proiectate de grup sunt folosite în prezent ca modele care pot fi imitate și citate.

Vitra și Vitra Design Museum sărbătoresc aniversarea grupului cu o instalație specială Hommage, care poate fi văzută în campusul Vitra din Buckminster Fuller Dome. Este alcătuită din obiecte proiectate de designerii grupului în perioada 1981-1987, care sunt incluse în colecția Muzeului.
În plus, o expoziție de emailuri create de Ettore Sottsass va fi prezentată în perioada iunie-septembrie 2011 în Galeria Design Museum, recent deschisă.

Citește mai mult  Vechea fântână uitată
Aruncați o privire la toate obiectele de la Vitra.


Fotograf- Bettina Matthiessen ( Bettina Matthiessen ).


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: