Lina Bo Bardi: Doar împreună

Pe 10 septembrie, în noul showroom al British Council s-a deschis o expoziție dedicată operei Linei Bo Bardi. Iată cum Festivalul de Design de la Londra aduce un omagiu unei vedete italiene din arhitectura braziliană.

S-a născut în Italia în timpul Primului Război Mondial. Și-a început cariera în atelierul legendarului arhitect italian Gio Ponti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dar cea mai prolifică perioadă ca artistă a început în Brazilia, unde a părăsit o Europă devastată împreună cu soțul ei, jurnalistul și criticul de artă Pietro Bardi, în 1946. A rămas în istoria arhitecturii moderne ca autoare a lucrării The Glass House ( Glass House ) unde au fost definite pentru prima dată principiile de construire a unui spațiu "deschis către lumea exterioară". De asemenea, a proiectat mobilier, a realizat ilustrații și a pictat decoruri de film.

Pentru această expoziție, Arper a realizat prima producție a scaunului Bowl, inventat de Lina în 1951, dar care nu a fost niciodată pus în producție. Noul bol a fost lansat într-o ediție limitată. Primele 100 de scaune vor fi donate Institutului Lina Bo e Pietro Maria Bardi ( Institutul Lina Bo e P.M. Bardi ) în Sao Paulo.

Expoziția, Lina Bo Bardi: Împreună, se bazează pe obiecte apropiate de inspirația Linei Bo Bardi, cum ar fi lucrările artistei Madelon Vriesendorp ( Madelon Vriesendorp ) o instalație video a arhitectului și regizorului Tapio Snellman ( Tapio Snellman ) și altele.

Datele expoziției:
Septembrie 10- 30 noiembrie 2012

Schițe ale fotoliului Bowl.

«Casa de sticlă, Proiectat de Lina Bo Bardi.

Instalație video de Tapio Snellman.

Clădirea pentru Centrul Comunitar SESC Pompéia din São Paulo, proiectată de Lina Bo Bardi.

Citește mai mult  Toate culorile primăverii
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: