Noutăți la Salonul de la Milano 2017

SaloneDelMobile.Milano 2017 a prezentat din nou descoperirile sale profesioniștilor. Designerul Lela Kavtaradze le spune cititorilor noștri despre inovațiile de la Salonul de la Milano 2017.

Materiale de finisare. Multe fabrici care lucrează cu lemn, în acest sezon au prezentat suprafețe din specii exotice, precum și finisaje naturale. Una dintre fabricile active în acest domeniu este Riva 1929. Producătorii au un număr mare de piatră în combinații interesante cu alte materiale. De exemplu, fabrica Giorgetti a realizat un blat spectaculos din piatră și sticlă. Onyxul și alte pietre scumpe sunt înlocuite de pietre naturale cu o textură simplă. Personal, am remarcat apariția standurilor în decorarea mobilierului și a detaliilor din piatră Chipo Negri, care este decorată în tot Milano. Un material foarte nobil care are un aspect demn. Tendința este mulțumitoare. Apropo, folosim această piatră în proiectele noastre de mult timp. De asemenea, a avut loc o schimbare de metal. Dacă în urmă cu doi sau trei ani vedeam mai ales bronz pe standurile noastre, acum am văzut aur alb, cupru roz și alamă. Mobilierul și luminile sunt disponibile în toate nuanțele de metale neferoase.

Plante vii. În ultimii doisprezece ani, atât designerii, cât și fabricile ne propun să folosim în mod activ plante vii în interior. Tendința câștigă avânt. Și dacă înainte doar standurile de la expoziții erau decorate cu verdeață, acum plantele sunt folosite peste tot, atât în decor, cât și în design. Așa că anul acesta expoziția s-a transformat într-o adevărată grădină înflorită!

Idei noi. Pentru a-și crea colecțiile, fabricile implică din ce în ce mai mult oameni creativi din profesii conexe: pictori, bijutieri, sculptori. Aspectul lor proaspăt și ideile lor originale ajută designul profesionist.

Citește mai mult  Francesco Pasi prezintă barul de dulap Ellipse

În ceea ce privește fabricile, Flexform, Minotti și Giorgetti fac totul de o calitate excelentă. Cu toate acestea, în ceea ce privește designul, acestea sunt destul de conservatoare și rămân la linia lor minimalistă.

Fabrica Cassina este mai deschisă la experimente – în afară de copiile istorice ale clasicilor designului, a prezentat o mulțime de articole noi în acest sezon.

De asemenea, Baxter a început să experimenteze recent. Are câteva obiecte de artă de mici dimensiuni din sticlă și metal multistrat perforat. Aș dori să menționez, de asemenea, blaturile de lucru realizate din piatră cu incluziuni brute de fragmente de jad. Totul arată ca și cum designerul a folosit un material defect, cu impurități naturale. Arată grozav!

Și fabrica Saba a prezentat obiecte foarte interesante realizate în stilul anilor 1970-80. Foarte bună!

Lumină. În ceea ce privește lumina, există o tendință clară către forme organice. Piatră, curgere de apă, gheață Totul este transformat în corpuri de iluminat. Ca întotdeauna, fabrica Flos a prezentat produse noi și excelente. Personal, urmăresc cu mare interes noua activitate a talentatului designer Michael Anastasiades.

Kinetura prezintă o lampă neobișnuită realizată din piatră perforată, cu iluminare din spate. Și fabrica Sasinstruments – candelabre frumoase, minimaliste sculpturi.

Obiecte sanitare. Îmi place foarte mult designul înalt al lui Cea în acest sezon. Toate obiectele sunt realizate din oțel inoxidabil și au o formă impecabilă.

Culoare. Combinațiile de albastru-verde și roz-auriu care puteau fi văzute pe majoritatea tribunei fuseseră, de fapt, întotdeauna în interior. Schema de culori depinde în primul rând de stilul și scopul proiectului, de preferințele clientului și de modul în care designerul vede proiectul, dar nu de tendințele actuale ale modei.

Citește mai mult  Ce ne așteaptă la Sf. Săptămâna de design din Petersburg 2017?
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: