Automatizarea grădinii: Ce tehnologie ușurează viața grădinarului

Știința și tehnologia pătrund în toate sferele activității umane, ușurând munca și optimizând costurile. Progresele în tehnologie nu au cruțat grădinăritul. Procesul de automatizare se referă în primul rând la irigare, desigur, dar și alte sarcini de grădinărit pot fi efectuate acum cu ajutorul tehnologiei.

Sisteme de udare pentru plante

Sistem automat de irigare Cu senzori de ploaie și de umiditate a solului: practic nu este necesar niciun control. Mașina trebuie să fie revizuită toamna și pregătită pentru iarnă: suflată și golită de apă, astfel încât să fie din nou pregătită pentru primăvară.

Instalarea sistemului de aspersoare nu este posibilă peste tot: există anumite cerințe: terenul trebuie să aibă un debit bun de apă și trebuie să existe o alimentare constantă cu energie electrică la rețea. Este important să aveți un instalator expert pentru a evita rupturile și pentru a vă asigura că funcționează corect. În plus, expertul trebuie să adapteze capetele de udare la tipul de plante: există covorașe de udare de tip saltea, din care apa se scurge, și diferite tipuri de pulverizatoare.

Citește mai mult  GARDENA curăță zăpada

Citește și:

  • Punctele cele mai fine ale udării
  • Cum de a proiecta o grădină de legume fantezistă
  • Udători, mașini de tuns iarba și alți grădinari invitați

Sistemul automat poate fi setat pe modul de noapte este economică și foarte prietenoasă cu plantele: noaptea, apa este absorbită imediat în sol și nu se evaporă aproape niciodată, iar frunzele umede nu sunt arse de soare, așa cum se întâmplă uneori în timpul zilei.

Sistem semiautomat Funcționează fără senzori și trebuie să fie pornit și oprit de către utilizator. Echipamentul este mult mai simplu decât unul automat, dar acest sistem are și avantajul că vă puteți plimba în grădină fără riscul de a vă uda pe neașteptate.

Al treilea tip de sistem – mecanicăAcestea sunt foarte simple, de lungă durată și mult mai ieftine. Punctele de udare sunt plasate în locurile potrivite, astfel încât apa să ajungă la toate plantele: în jurul paturilor și în zona de creștere. Astfel de sisteme pot fi instalate de către dvs.

În fotografie: Kärcher Rain System.

Aspersiune și microirigare

În ceea ce privește tipul de plante și de irigare, simularea naturală a ploii este ideală pentru gazon și pentru plantele dense și joase, cum ar fi straturile de flori și straturile de plante aromatice. Aspersoare Aspersoarele sunt robuste și ușor de manevrat, au un consum redus de energie și sunt economice la funcționare. Sistemele de irigare sunt bune pentru salată și varză creează mediul suficient de umed necesar acestor specii de plante.

Iar restul plantelor pot fi irigate de roboți Micro irigații – apa este livrată direct în zona rădăcinilor. Este disponibilă o gamă largă de echipamente pentru irigarea diferitelor tipuri de culturi: tuburi de picurare, picurătoare, microaspersoare, bubblers, sisteme RWS, ecomatere și multe altele.

Citește mai mult  Festivalul și concursul Flower Jam a câștigat în două categorii ale principalului premiu Românesc în domeniul arhitecturii peisagistice

În cazul irigării prin picurare, apa ajunge direct la rădăcinile plantei.. Este cea mai economică opțiune de irigare, potrivită și pentru situațiile cu presiune scăzută a apei. Avantajul irigării prin picurare este, de asemenea, echipamentul simplu care vă permite să extindeți și să modificați sistemul în funcție de necesități.

Aspersorul de grădină Gardena ZoomMaX.

Tunsul gazonului

Unul dintre cele mai consumatoare de timp în grădină tunsul gazonului Peluza va fi în curând complet automatizată: în loc de o mașină de tuns iarba manuală, acum poți pune un robot să tundă singur gazonul. Acești roboți pot găsi limitele gazonului, pot recunoaște și depăși singuri obstacolele Proprietarul poate ajusta pur și simplu parametrii de tăiere și se poate bucura de rezultate. Iar când misiunea se termină, robotul găsește singur încărcătorul de baterii și se instalează la baza acestuia.

În imagine: Mașina de tuns iarba robotizată Gardena R50Li.

O astfel de mașină de tuns iarba de înaltă tehnologie poate fi programată pentru anumite zile, iar robotul va merge singur la lucru. Unele modele sunt echipate cu un senzor de ploaie pentru a opri lucrul și a reveni la bază până când ploaia se oprește. Robotul distribuie resturile tăiate pe gazon, creând un efect de mulcire și scutindu-l pe proprietar de grija de a se ocupa de gunoaie.

Mașini de tuns iarba electrice și pe benzină

Alte echipamente de grădinărit, cum ar fi motocoasele electrice sau pe benzină, pulverizatoarele de copaci pe benzină cu o rază de acțiune de până la 12 metri și sape electrice pentru a smulge pământul – toate alimentate cu baterii reîncărcabile – fac, de asemenea, grădinăritul mult mai ușor.

Citește mai mult  Iudashkin, Zaitsev, Akhmadullina și Gulyaev vor crea grădini la Expoziția de flori de la București

Va fi foarte util să aveți într-un tocător de uz casnic, sau un tocător, care va transforma deșeurile de grădină în mulci. Realizează o gamă întreagă de sarcini de grădinărit: reduce buruienile, protejează solul de uscare, economisește apă.

Toate aceste noi tehnologii ușurează mult viața proprietarului de grădină, economisind timp și energie: în timp ce robotul tunde iarba și sistemul automat udă plantele, puteți face lucruri pe care nu le-ați încredința mașinilor – de exemplu, să vă bucurați de priveliștea frumoasei dvs. grădini!

  • Husqvarna Grasshopper.
  • Trimmer Bosch ART 23-10,8 LI.
  • Aspersorul Comfort de la Gardena.
  • Mașina de tuns iarba Indego.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: