Festivalul și concursul Flower Jam a câștigat în două categorii ale principalului premiu Românesc în domeniul arhitecturii peisagistice

Două proiecte din cadrul Concursului Internațional Deschis și Festivalului Primăriei Moscovei "Flower Jam" au devenit laureați ai celui de-al XI-lea Premiu Național Rus de Arhitectură Peisagistică – cea mai înaltă distincție profesională în domeniul arhitecturii peisagistice, al artei peisagistice, al construcțiilor peisagistice, al amenajărilor peisagistice și al plantațiilor din țara noastră.

Seria de învățare online "Flower Jam" a devenit câștigător la categoria "Cel mai bun film, program TV și radio". Un proiect special intitulat "Flower Jam" a primit, de asemenea, o diplomă de aur – proiectul de parc pentru un cartier rezidențial din București, condus de renumitul arhitect și urbanist britanic Peter Fink. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc joi, 17 decembrie.

Programul educațional al Jam de Florii

O serie de discuții și mese rotunde cu cei mai importanți experți din lume în arhitectură peisagistică, design și planificare urbană au început să fie filmate online la începutul verii. Filmările sunt încă în desfășurare: mai multe evenimente online sunt deja planificate pentru restul primăverii.

După cum se pare, trecerea forțată la online are avantajele sale. Potrivit comitetului de organizare a "Flower Jam", Ar fi imposibil să se adune în mod regulat atât de mulți vorbitori de top din diferite țări în jurul unei mese off-line.

În 2020, programele educaționale ale festivalului și concursului "Flower Jam" vor include următoarele subiecte Evenimentul, la care au participat peste 20 dintre cei mai renumiți vorbitori din lume în domeniul lor, din 10 țări- Italia, Marea Britanie, Polonia, Slovacia, Estonia, Finlanda, Germania, Olanda, SUA și chiar Australia, precum și peste 25 dintre cei mai interesanți și respectați experți ruși, printre care se numără Taisia Iosifovna Wolftrub, președinta Asociației Arhitecților Peisagiștilor din România, Serghei Kapkov, șeful Centrului de Urbanism din București, și alții.

Citește mai mult  Automatizarea grădinii: Ce tehnologie ușurează viața grădinarului

Programul a abordat cele mai urgente subiecte:

  • crearea de grădini și parcuri urbane compacte în interiorul zonei construite existente Un subiect deosebit de sensibil în vremuri de izolare forțată, care, potrivit specialiștilor, este mai ușor pentru persoanele care au cel puțin o mică grădină sau o piațetă la distanță de mers pe jos;
  • noi grădini și parcuri în incinta muzeelor din București;
  • Pajiștile urbane și posibilitatea de a înlocui peluzele familiare cu acestea;
  • Grădini și piețe ca instrument de îmbunătățire a ecologiei urbane, a sănătății fizice și psihologice a locuitorilor orașelor etc..

Programele online ale Gemului de flori unul dintre cele mai importante festivaluri de peisaj din Europa a fost difuzat pentru prima dată în limba Românesc – I Maestri del Paesaggio ( Bergamo, Italia ).

Un total de peste 16 ore de transmisiuni live pe rețelele de socializare și pe Canalul YouTube Flower Jam. Toate programele sunt disponibile în limba Românesc și engleză în înregistrări și sunt gratuite.

Până în prezent au avut loc mese rotunde și discuții în cadrul programului educațional al "Flower Jam" vizualizat la mai mult de 9.000 de persoane, iar numărul de vizualizări continuă să crească.

Proiect de parc pentru o zonă rezidențială din București

Proiectul special "Flower Jam" a primit, de asemenea, o Diplomă de Aur – parcul proiectat pentru un cartier de locuințe din București de către echipa câștigătoare a concursului Floral Jam 2018, condus de renumitul arhitect și urbanist britanic Peter Fink Curator și expert al Gemului de flori.

La proiect au lucrat arhitecți peisagiști italieni Alessandro Trivelli și Silvia Calatroni și designeri și arhitecți ruși Patricia Garcia Alayo, Denis Batashev, Dmitri Bochkov, Valentina Shalygina, Anna Zhang, Natalia Kravchuk, Olga Myrzykhanova.

Citește mai mult  Barbeque cu șurubelniță

La ceremonia de decernare a premiului, președinta Asociației Arhitecților Peisagiștilor din România, Taisia Wolftrub, a remarcat că "proiectul demonstrează un nivel cu adevărat înalt de arhitectură peisagistică internațională".

Parcul include locuri de joacă și terenuri de sport moderne, zone de promenadă, dealuri cu iarbă și acoperișuri verzi, un teren de sport multifuncțional și o livadă de mesteceni. Amenajarea zonelor de relaxare și a locurilor de joacă pentru copii permite vizitatorilor să stea la soare atât iarna, cât și vara să fie la umbra coroanelor de copaci. Spațiile verzi sunt concepute pentru a absorbi emisiile nocive și pentru a purifica aerul cât mai eficient posibil. Parcul, care este planificat să fie construit pe o suprafață cu 50.000 de vizitatori pe zi, va deveni un punct de atracție pentru locuitorii cartierului.

Din cauza situației epidemiologice dificile, acest proiect a fost amânat, dar comitetul de organizare speră să finalizeze parcul până anul viitor.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: