Tatyana Sterkhova despre modul corect de a începe sezonul de grădinărit

Ce unelte să cumpărați înainte de sezonul de grădinărit? Ce fel de lucrări de reparații să faci pe un teren de casă de țară în aprilie și mai? Cum să aduci o dispoziție veselă în grădina de primăvară? spune Tatiana Sterkhova, șefa departamentului "Grădină" din cadrul Leroy Merlin Vostok.

În imagine: Tatyana Sterkhova, șefa diviziei de grădinărit de la Leroy Merlin Vostok.

Despre cele mai populare produse de primăvară. Primăvara – Este o perioadă aglomerată pentru fiecare proprietar de dacha. Pe cât de bine și la timp vor fi efectuate lucrările de primăvară, depinde de recolta viitoare și de aspectul grădinii. Prin urmare, în mod tradițional, sunt solicitate tot felul de unelte de mână, foarfece de grădină și foarfece de grădină, semințe și răsaduri, îngrășăminte, promotori de creștere și produse speciale de combatere a dăunătorilor. În plus, mulți grădinari cumpără antiseptice și conservanți pentru lemn pentru a reînnoi stratul protector al clădirilor din lemn împotriva microorganismelor și a factorilor de mediu nefavorabili.

Despre cele mai importante instrumente. Pe lângă uneltele de mână evidente, cum ar fi lopata, grebla, sapa, furca și foarfecele, este o idee bună să aveți mai multe tipuri de topoare, o mașină de tăiat tufișuri, un ferăstrău cu lanț, extractoare de rădăcini, culegătoare de fructe, un set de unelte mici de plantare pe gospodărie. Dacă aveți o suprafață considerabilă de cultivat, este recomandabil să faceți rost de echipamente grele: un aerator/ scarificator și o mașină de tuns iarba. Procesul de aerare ajută gazonul să primească nutrienți și oxigen, iar acest lucru nu se poate face fără o mașină de tuns iarba. Acum există o mulțime de instrumente din care puteți alege în hipermarketuri, astfel încât să puteți găsi cu ușurință cea mai potrivită opțiune pentru dvs. Un bun ajutor ar fi un mini-spălător de uz casnic, cu ajutorul căruia îndepărtați rapid și fără efort murdăria de pe pavaj, fațadele casei sau spălați mașina. Pentru o curățare mai eficientă, vă recomandăm să folosiți o abordare holistică: utilizarea de accesorii auxiliare, cum ar fi o duză de spumă și adăugarea de detergenți speciali.

Citește mai mult  tăietor de tufișuri

Despre lucrările de reparații de primăvară. La prima vizită acasă după iarnă apar adesea surprize neplăcute: zăpada poate deteriora jgheaburile și chiar ferestrele, acoperișul are scurgeri sau pivnița este inundată. Întreaga zonă trebuie examinată cu atenție și cu o grijă deosebită casă. Este posibil ca ferestrele să trebuiască să fie reparate sau înlocuite complet. Din fericire, aceasta nu mai este o problemă în zilele noastre, iar hipermarketurile de construcții oferă o selecție bună de ferestre prefabricate la un preț foarte accesibil. Casele din lemn sunt foarte populare în țara noastră, dar necesită o îngrijire specială. După iarnă pot fi găsite pete întunecate, pete gri, fisuri, chiar semne de putregai și ciuperci de mucegai. Astfel de pete pot fi curățate cu o perie de metal, apoi o impregnare specială împotriva microorganismelor, un grund și apoi antiseptic, în nu mai puțin de două straturi. Un astfel de tratament va crea o peliculă protectoare puternică pe suprafața lemnului, care are o rezistență excelentă la umiditate și la apă. Astfel, combatem doi inamici principali ai lemnului: eliminăm umezeala, ceea ce elimină riscul apariției ciupercilor, a mucegaiului și a insectelor; și protejăm de lumina soarelui, asigurând conservarea stratului exterior al copacului. Nu vopsiți în lumina directă a soarelui, la temperaturi sub +5°C sau peste +35°C. Ideal pentru lucrări de vopsire Vreme înnorată, dar uscată și caldă.

Despre cum să vă decorați grădina. Crearea unei atmosfere de vară în grădină deja în primăvară. Pentru aceasta, veți avea nevoie de o cutie de vopsea pentru exterior și de o pensulă. Dacă aveți straturi de flori pe proprietatea dvs., vopseaua acrilică sau de ulei strălucitoare poate fi folosită pentru a le da un aspect proaspăt. Vă puteți transforma bordurile, puteți reînnoi gardurile care s-au decolorat după iarnă. După cum s-a spus mai sus, pentru o astfel de lucrare aveți nevoie de o vreme confortabilă, înnorată și uscată. Și, bineînțeles, nu uitați de florile proaspete. Vara sunt un adevărat spectacol în grădină, dar trebuie îngrijite primăvara. Deci, du-te la cumpărături pentru semințe. Plantați-le în jurul intrării în casă, de-a lungul aleilor și în zonele de ședere, de exemplu, iar vara veți vedea cât de frumos va arăta grădina dumneavoastră.

Citește mai mult  Automatizarea grădinii: Ce tehnologie ușurează viața grădinarului
Cele mai impresionante cinci modele:

Mașina de tuns iarba manevrabilă Sterwins 360.

Deoarece are trei roți în loc de patru, se manevrează cu ușurință în jurul obstacolelor și nu necesită muncă suplimentară pentru a corecta gazonul. Mașina de tuns iarba are funcții practice.. cu reglarea înălțimii mânerului și patru înălțimi de tăiere.

Aerator Sterwins cu funcție 2 în 1.

Pe lângă aerisire, scarifică, un proces esențial pentru a vă menține gazonul în condiții optime.

Naterial set de mobilier de grădină.

Mobilierul este realizat din lemn natural de salcâm. Cinci articole într-un set: o masă și patru scaune. Masa este echipată cu o pereche de picioare normale și o altă pereche de picioare cu roți, ceea ce o face ușor de mutat prin grădină. Cele patru scaune pliabile se așează perfect în interiorul mesei.

Leagăn de grădină Riviera by Naterial

Leagănul de grădină are o copertină largă și o plasă de țânțari strânsă. Husele detașabile pot fi ușor de îndepărtat și spălate, dacă este necesar. Model pliabil care poate transporta cu ușurință până la 280 kg.

Furtun de grădină Geolia.

Dispune de sistemul de întărire a șuruburilor NTS, care elimină problema încurcăturilor, îndoiturilor și nodurilor. Datorită panglicii NTS patentate, este ușor de rulat în sus și în jos de pe mulinetă, ceea ce facilitează grădinăritul. Nu alunecă din mâini datorită suprafeței texturate. Furtunul este fabricat din material durabil, rezistent la radiații UV și la presiune ridicată.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: