VDNH va fi decorat de grădini de designer

Cel de-al VI-lea Festival Internațional de Artă Peisagistică, Grădinărit și Grădinărit "Grădini și Oameni" de la București își începe activitatea la VDNKh în luna august.

Obiect de artă Căsuța grădinarului. Autori: Anna și Denis Kulakovy

Unde: VDNH

Când: 15-25 august

Program: zilnic de la 10 la 21.

Prețul biletului: 500 de Leu

Site web:

Grădina cu oglinzi. Autori: Marina Beresneva și Maria Printz

Un alt program nou numit "KinderGarden și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Tinerii vizitatori ai festivalului vor putea să planteze o grădină de legume pentru copii, să planteze și să își decoreze grădina, să facă o plimbare botanică și chiar să ia parte la o căutare de grădinărit!

Grădina de emoții. Autor: Larisa Yurova

Site "Grădină în oraș va prezenta tehnologia modernă de cultivare a legumelor și ierburilor pe balcon sau în curtea grădinii.

Grădină Un joc pentru un joc. Autori: Bogdan Kuliabko, Alexandra Lukoyanova, Maria Borisova

Cinci zile la festival vor funcționa «Sala Verde de Conferințe, care vor fi prezentate de cei mai buni experți în diferite domenii de cunoștințe legate de grădinărit și arhitectură peisagistică.

Grădină Checkmate. Autori: Marina Malikova și Albina Morozova

În acest an, tema concursului este «Al cincilea element". Așa cum a fost concepută de organizatori, tema este menită să ghideze, dar nu să limiteze creativitatea și imaginația participanților; interpretarea, ca întotdeauna, este lăsată la latitudinea autorilor.

Grădină Se joacă în grădină. Autor: Eugenia Russu

Grădinile de design sunt premiate în cinci categorii: "Grădină mare", "Grădină mică", "Profesorul și elevul", "Obiect de artă peisagistică", "Grădină pentru începători. Lucrările participanților vor fi apreciate de un juriu de experți, care anul acesta include:

  • James Basson, membru al Societății Engleze de Designeri de Grădină și al Federației Franceze de Designeri de Peisaj
  • Helen Basson, designer de grădină
  • Margarita Narcia, peisagist și analist de grădinărit
  • Olga Grozina, designer peisagistic șef la Nature Charms
  • Andrey Lysikov, doctor în biologie, cercetător principal la Institutul de Științe Forestiere al Academiei Ruse de Științe, membru al Uniunii Artiștilor Fotografi din România
  • Vitaly Panteleev, peisagist
  • Mario Bonicelli, arhitect peisagist
Citește mai mult  Nu a trecut nici o picătură!

Grădina Caleidoscop. Autori: Natalia Shushlebina și Olga Shelina

Organizatorii spun că grădina este unul dintre cele mai interesante proiecte ale festivalului "Firul vieții" Olga Gromadskaya. Grădina spune povestea unei vieți: copilăria, tinerețea, bătrânețea sunt reflectate în basoreliefuri, sculpturi și graffiti pe pereții interiori și exteriori. Seara, umbrele din grădină prind viață, iar privitorul se află într-un teatru, cu el însuși în rolul principal.

Spectatorii vor aprecia grădina "Alchimie de Denis și Anna Kulakov. În această grădină, autorii vor încerca să combine cele patru elemente ale universului. Căutarea armoniei între ele îi va conduce pe vizitatori la Al cincilea element.

Un proiect realizat de un designer finlandez Heidi Hannus se numește "Energie" și arată spectatorului cum noile tehnologii și acțiunile inteligente ale omului pot salva mediul înconjurător. O parte din compoziția grădinii este reprezentată de un pavilion cu panouri solare la ferestre și un generator de raze beta pe acoperiș. O parte importantă a grădinii este reprezentată de panta acoperișului verde, care demonstrează modul în care este colectată apa de ploaie. Folosește un sistem de drenaj deschis pentru a uda plantele. Proiectul lui Heidi încurajează oamenii să trateze cu grijă natura și toate ființele vii de pe Pământ.

"Grădina de gunoi designer Andrei Schedrin va fi ținut minte și i-a făcut pe oameni să se gândească la ce va rămâne din noi pentru generația următoare și ce se va transforma în praf.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: