Istoria artei Kohler

Produsele Kohler sunt bazine realizate din sticlă și porțelan, căzi de baie și robinete care arată ca niște opere de artă. Care este secretul din spatele unicității și frumuseții produselor Kohler?? Cum se fabrică? Și de unde își iau designerii Kohler inspirația?

Producătorul american Kohler oferă obiecte sanitare de lux, mobilier pentru căzi și echipamente de bucătărie. Motto-ul lor este Crearea unui design atemporal, fie că este vorba de un robinet mixer minimalist sau de o chiuvetă artistică. Mobilierul unic Kohler este cea mai bună modalitate de a exprima personalitatea purtătorului și personalitatea acestuia prin intermediul spațiului de locuit. Chiuvetele din colecțiile Kohler Artist Edition sunt o ilustrare izbitoare a acestei abordări. Creația lor – este sinergia forțelor creative ale echipei de design Kohler și ale fabricii, combinând măiestria și talentul profesional pentru a obține un rezultat perfect.

În căutare de inspirație

Când vine vorba de design, Kohler recunoaște că are o viziune largă asupra împrejurimilor. Pentru a realiza ceva cu adevărat extraordinar, este important să depășești în mod constant limitele percepției tale obișnuite a realității. Atunci când proiectează colecții de mobilier și obiecte sanitare, designerii Kohler caută inspirație în monumentele arhitecturale, analizează operele unor artiști celebri, studiază tradițiile și cele mai bune exemple de artă aplicată. Această abordare are ca rezultat modele de produse și modele ornamentale care sunt ulterior transformate în obiecte artistice de zi cu zi.


Citește și:

  • Natalia Bratan despre noile posibilități ale obiectelor sanitare moderne
  • Scoici colorate
  • Lavoare: configurație

De la schiță la produs

În imagine: Chiuvetă din sticlă Kohler Pallene.

Artizanii Kohler se simt ca acasă în toate materialele, fie că este vorba de ceramică, bronz sau marmură. În cazul Kohler Artist Editions.. Este porțelan și sticlă. Pentru a produce cochilii de porțelan cu ornamente, se folosesc tehnici străvechi care au fost folosite și pentru a crea legendarul porțelan Wedgewood și Spode. Bolurile de lavoar sunt apoi decorate manual, pe care designerii le-au conceput special pentru fiecare formă de lavoar și le-au pregătit în prealabil pentru prelucrarea ulterioară. După decorarea fiecărei piese, aceasta este arsă la temperaturi ridicate în cuptoarele fabricii. Procesul de fabricare a lavoarelor din sticlă durează uneori câteva zile și este realizat în întregime de către suflătorii de sticlă de la Kohler. Pentru a obține forma, textura, culoarea și transparența corectă a cochiliei, ei topesc și suflă sticla, modelează și presează materialul cu precizie.

O abordare în echipă

Designerii și artizanii Kohler lucrează în echipă pe parcursul întregului proces de producție. Astfel, abordarea artistică este utilizată pe deplin în procesul de realizare a pieselor din colecție. O abordare în echipă permite ca fiecare lovitură și linie să fie atent studiată și forma să fie perfecționată. Procesul de discutare a detaliilor de proiectare, care implică o perioadă lungă de încercări și erori, duce uneori la rezultate total neașteptate: apar idei noi, care duc la o regândire completă a proiectului, urmată de corecții. Rezultatul pentru echipa Kohler este un produs care se abate complet de la designul original, dar care este totuși excepțional atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: