Cum să cumpărați jaluzele de calitate fără să plătiți prea mult

Jaluzelele rulou pot fi achiziționate online și instalate de dumneavoastră. Sau puteți apela un medic de măsurare și montatori la domiciliu, găsiți o țesătură neobișnuită și comandați perdele cu "design individual". Ce crește prețul, ce poate reduce puțin prețul? Întrebat și răspuns.

Mecanism și echipament

Deschis sau cu o cutie. O jaluzele simplă cu o jaluzeletă deschisă va costa cel puțin 900 de Leu. Prețul jaluzelelor cu role cu arbore în cutie sau mini-cassetă, precum și popular în România sistemul Rollite cu ghidaje laterale va fi mai mare cu 20-30%.

Culoarea și materialul accesoriilor. Dispozitive de fixare a arborelui sau a cutiei, garnitură inferioară, lanț.. Toate acestea afectează, de asemenea, prețul final al produsului. Accesoriile standard din plastic de culoare albă sau maro închis nu vor adăuga Leu suplimentare la prețul marchizei, dar accesoriile metalice de culoare nichel sau bronz sau platbanda din lemn pot crește semnificativ prețul acesteia.

Dimensiunile standard ale jaluzelelor:
Lățime – 25 cm până la 250 cm, înălțime – 165 cm până la 300 cm.
Perdele cu mini-casete și sisteme Rollite sunt mai limitate în dimensiune. Acestea au o lățime de cel mult 120 cm și o înălțime de 150 cm. ( până la 6 m lățime ) unele companii pot oferi și modele non-standard;.

Citește mai mult  Design pentru viața de zi cu zi

În fotografie: jaluzele cu role din designul arhitectului Boris Uborevich-Borovsky și Alexandra Fedorova.

Motor electric. Prețul jaluzelelor cu mecanism de ridicare electromecanică diferă cu un ordin de mărime. Costul de decorare a unei ferestre cu aceste jaluzele este de 12000-15000 de Leu. Prețul, în plus față de materiale, include costul lucrărilor preliminare pentru a aduce alimentarea cu energie electrică ( este mai bine să o facă în etapele inițiale ale renovării ).

Dimensiunea pânzei

Număr de țesături pe metru curent. De aceea, o perdea de 25 de centimetri lățime poate costa la fel ca una de 70 de centimetri.

Proprietăți ale țesăturii

Transparență. Țesătura parțial întunecată este cea mai ieftină, un metru va costa cel puțin 750 de Leu. perdele transparente sunt mai scumpe – una și jumătate până la două ori mai mare Precum și țesătura black-out ) și țesătură cu efect de ecran.

Țara producătorului. Puteți găsi țesături de buget de la furnizori din Polonia. ( de la 750 Leu/m ) un metru de țesătură din China și Taiwan este disponibil la un preț scăzut. Țesăturile din Germania, Suedia, Finlanda, Anglia și Țările de Jos sunt considerabil mai scumpe un metru liniar va costa în medie 1500-2000 Leu și mai mult.

Compoziție. Țesăturile fabricate exclusiv din fibre sintetice sunt de 1,5 până la 2 ori mai ieftine decât cele din amestec, care conțin de obicei un amestec de poliester, dar și in, bumbac sau viscoză în diferite proporții. Cel mai scump va costa țesături realizate din fibre naturale, cum ar fi iuta sau bambus.

Citește mai mult  Set de vinuri

Perdele realizate din țesături naturale sau amestecate sunt mai plăcute la atingere, dar vor costa mai mult decât cele sintetice.

  • Stofă 1019437294 de Etamine
  • Stofă 1015349334 de Ardecora
  • Friendly Flowers ( FF 007 ) țesătură de Chelsea Textiles
  • Tesatura Simone 7884 de MYB Textiles

Tesatura 1019437294 din Etamine.

Accesorii

Quilting, margini în formă, fototipare. Toate aceste ornamente suplimentare sunt convenite separat și măresc prețul comenzii. Perdeaua poate fi imprimată cu orice model pe care îl doriți, ceea ce o face o piesă de mobilier unică.

Ghidajele laterale sau frânghiile sunt obligatorii pentru jaluzelele cu role ( luminatoare ) ferestre: fără ele, țesătura se va încovoia în lateral.

În fotografie: camera copiilor în proiectul arhitectului Iulia Borisova și UKDESIGN.

realizat la comandă

Întotdeauna mai scumpe decât cele prefabricate. Trebuie să comandați o personalizare dacă, dintr-un anumit motiv, variantele standard nu sunt potrivite. Prețul pentru o singură piesă se bazează pe următoarele componente:

  • țesătură de la 1000 ( pe metru curent
  • Gama de prețuri este de la 0 ( pentru un set standard ) până la 2500 de Leu.
  • bara de jos de la 0 ( pentru standard ) până la 200 de Leu.
  • accesorii de la 0 ( pentru standard ) până la 1700 Leu.

De asemenea, puteți alege ( în fața sau în spatele rolei ) lungimea lanțului de control și puteți comanda accesorii.

Instalare

Adesea, trebuie să fie plătit separat. În cazul producătorilor care nu oferă acest serviciu, aceștia includ instrucțiuni de instalare împreună cu produsul, care pot fi găsite și pe site-urile lor. Costul instalării unui jaluzele este de aproximativ 500 de Leu, în funcție de complexitatea construcției. Un simplu jaluzeleu cu role poate fi riscat pe cont propriu, dar construcțiile mai complicate sunt mai bine lăsate pe seama profesioniștilor.

Citește mai mult  Porțelan Rosenthal

În general, trebuie să faceți jaluzele rulou la comandă pentru interioare personalizate. Printre variantele gata pregătite, va fi greu de găsit o potrivire de 100 % în ceea ce privește culoarea și dimensiunea.

Selecție largă de accesorii pentru decorarea ferestrelor

Scalea din colecția Cantori Scalea Boruri pentru șine de perdele Mappi din colecția Mappi by Cantori Garza Perdele din colecția Graza marca Cantori
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: