De ce imprimanta HP nu captează hârtia și ce să facă?

Conținutul materialului
 1. Cauze
 2. Eliminarea problemei
 3. Recomandări

Uneori situația apare atunci când imprimanta HP nu captează hârtia. Și de multe ori se întâmplă într-un moment crucial atunci când nu există timp să se apeleze la centrul de servicii. În acest articol vom spune de ce dispozitivul nu ia hârtie din tavă și ce să facă dacă nu o vede.

Cauze

În majoritatea cazurilor, imprimanta HP nu captează hârtie cu eșecuri minore. Prin urmare, este posibilă lichidarea unei astfel de probleme pe cont propriu, nu va fi o mulțime de muncă. Mai întâi trebuie să găsești cauza și apoi să o elimine.

Problemele pot fi după cum urmează:

 • Modul de alimentare manuală activată;
 • Hârtia nu este încărcată;
 • Sandele de ghidare din tavă sunt instalate incorect;
 • Caracteristicile necesare de inconsecvență a hârtiei;
 • foaie defectuoasă în ambalaj;
 • defecțiuni sau uzura rolelor dispozitivului de prindere;
 • Probleme cu senzorul;
 • Articolele au căzut în mecanism;
 • Problemele șoferului.

Primele două motive, datorită cărora imprimanta nu ia lucrarea, cauzată de lipsa de atenție și nu sunt defecțiuni. Restul indică probleme în mecanism și necesită interferențe.

Eliminarea problemei

Mai întâi trebuie să resetați setările. Pentru a face acest lucru, faceți următoarele.

 1. Dezactivați imprimanta de la computer și din rețeaua electrică. Scoateți un cablu USB.
 2. Puneți în tavă mai multe foi A4.
 3. Conectați dispozitivul la rețea și porniți-l. Pentru a face acest lucru, apăsați simultan tasta ON și DOWN și FEED. Dacă este imprimată o pagină de șablon, un dispozitiv de lucru.

Dacă nu vă ajută, căutăm motivul.

Hârtia trebuie să respecte anumite cerințe.De exemplu, aveți o densitate de 80 de grame pe metru pătrat, margini netede și o suprafață netedă. Dacă nu este așa, trebuie înlocuit. Principalele semne de probleme cu hârtie:

 • Textul și imaginile nu au limite clare;
 • Vopseaua este murdară pe suprafața foii;
 • Textul a decolorat.
Citește mai mult  TVS Yuno: Caracteristici, modele populare, setări canal

Trebuie să ridicați hârtia care îndeplinește cerințele specificate în pașaportul MFP. În același timp, rețineți că Caracteristicile foilor pentru imprimantele cu jet de cerneală și laser sunt diferite. Și urmați cu atenție faptul că nu există pagini defecte care au margini benging și inegale.

Dacă înlocuirea hârtiei nu a ajutat, uitați-vă la rolele interesante. Cu utilizare frecventă, ele sunt murdare, apoi hârtia peste.

Curățați rolele în acest fel.

 1. Deconectați MFP din rețea.
 2. Răsturnați capacul superior. În unele modele există acces ușor la rolele, în altele sunt în general îndepărtate în câteva secunde, iar în al treilea rând, este imposibil să le ajungeți fără să dezasamblați mecanismul.
 3. Pregătiți materialele necesare. Materialul nu ar trebui să lase o grămadă. Dacă rolele sunt amplasate profund, utilizați betisoare de bumbac pentru curățare.
 4. Umeziți țesătura prin apă distilată. Utilizați alcoolul și solventul nu pot.
 5. Ștergeți rolele până când se oprește urmele pe țesătură.
 6. Colectați dispozitivul și verificați performanța acestuia.

Dacă nu a ajutat, înseamnă că rolele au fost uzate.În mod ideal, acestea trebuie înlocuite independent sau în centrul de service.Dar puteți intra în mod diferit.

Pentru a restabili suprafața de care aveți nevoie pentru a curăța. Apoi împachetați banda de straturi 1-3. Nu mai este nevoie deoarece diametrul lor va deveni prea voluminos. O astfel de măsură va permite rolelor să funcționeze ceva timp înainte de înlocuire. Dacă nu există bandă, rolele pot fi schimbate în locuri. Faptul este că ei se usau din interior, iar externul rămâne neschimbat. Dacă imprimanta nu a câștigat, verificați senzorul de hârtie. Dacă MFP a fost folosit în mod activ pentru o lungă perioadă de timp, vopseaua cade pe senzor. Trebuie să fie eliminat cu apă curată.

Citește mai mult  Evaluați cele mai bune camere de acțiune

Uneori obiectele străine se încadrează în mecanism: cleme de hârtie, tauri de hârtie și țesături. Ei trebuie să fie eliminați. Dacă un străin este superficial, încercați să utilizați pensete. Când elementul a fost lovit, luați o foaie de carton strânsă de format A4 și împingeți obiectul blocat. Ca o ultimă soluție, trebuie să dezasamblați dispozitivul.

Uneori, imprimanta este suficientă pentru a flip și a se agita. Doar o faci cu atenție. Dacă nu există sunete de sunet, reinstalați driverul. Este mai bine să utilizați un disc complet cu.

Despre cum să fixați singur imprimanta, uitați-vă în continuare.

Recomandări

Defecțiunea este mai ușor de prevenit decât eliminarea. Sfaturi de bază:

 • contactați cu atenție echipamentul de birou, nu permiteți obiecte străine;
 • Păstrați o imprimantă curată;
 • Imprimați periodic ceva ce mecanismul nu este stocat;
 • Serviciul de încredere numai specialiștilor competenți.
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: