La TV fără imagine, dar există sunet: motive și reparații

În zilele noastre, puțini oameni fac fără televizor, în timp ce progresul nu stau în continuare, în fiecare an modelele propuse devin mai subțiri și mai subțiri, producătorii sunt mai avansați funcționalități – panourile moderne au foarte puțin comune cu acele dispozitive care au fost vândute acum 10 ani. Cu toate acestea, rămân multe neschimbate, defalcări și defecțiuni apar ca înainte. În articolul nostru vom locui cu privire la situația în care vine sunetul de la televizor, iar imaginea nu apare.

Cauze posibile și diagnostice

Pentru a începe, observăm că o astfel de defecțiune nu este neobișnuită pentru televizoarele de diferite mărci. O astfel de defecțiune este la fel de susceptibilă la tehnica Samsung, Philips, Sony, LG, Panasonic și multe alte mărci, deci nu există niciun sens producătorului. În primul rând, trebuie determinat modulul hardware care nu funcționează corect.

Pentru a face acest lucru, trebuie să analizați simptomele defectuoase. Faptul lipsei imaginii se manifestă în moduri diferite.

De exemplu, se poate ieși și porni ecranul TV sau valurile, diminuarea, punctele întunecate, dungile sau orice alte pete apar. Cele mai frecvente semne ale unei astfel de defecțiuni sunt:

 • Există un sunet la televizor, dar în același timp Audios a oprit difuzarea;
 • Ecranul rămâne complet întunecat, Dacă opriți sunetul, poate părea că tehnica nu funcționează;
 • Imaginea este distorsionată – În acest caz, pe ecran apar dungi, ele pot părea imediat după pornirea televizorului și poate fi resimțită deja în procesul de lucru;
 • Imagine monocromă – ecranul nu a ieșit, dar a devenit alb, verde sau roșu, nu sunt observate scene dinamice sau alte modificări, se afișează o singură nuanță;
 • difuzarea este efectuată, dar în același timp Numărul mare de tot felul de defecte și interferențe, care fac imposibilă o vedere confortabilă;
 • Auditorii dispar periodic, Ar putea schimba puterea strălucirii sau a nivelului luminozității – un astfel de defecțiune poate fi prezent în mod constant sau din când în când.

Motivele care duc la absența unei imagini pe ecranul televizorului, foarte mult. Determina „pe ochi” este independent imposibil. În majoritatea cazurilor, accesul la un centru de service sau la orice alt magazin de reparații. Metodele de diagnosticare și evaluare a echipamentelor în acest caz depind direct de natura problemei. Acest lucru va fi discutat mai jos.

Probleme de rețea

Destul de des, încălcările sunt cauzate de schimbări ale nivelurilor de semnal. Mai ales adesea, altele asemănătoare apare atunci când condițiile meteorologice nefavorabile: în timpul ploii, furtuni sau fulgere. În acest caz, nu sunt necesare măsuri speciale, după timp, situația este normalizată de la sine. Dacă vremea este calmă, încercați să verificați conexiunea cablului receptorului – dacă este deconectată, tehnica nu va funcționa. Puteți elimina o astfel de defecțiune pe cont propriu la domiciliu, nici măcar să aveți cunoștințe speciale în domeniul fizicii și ingineriei electrice.

Verificarea cablului

Când vi se încălcați imaginea de pe ecranul televizorului, trebuie să acordați o atenție separată cablului. Este posibil ca firul să fie deteriorat sau calitatea sa a fost inițial atât de scăzută, ceea ce a dus la o defecțiune. Una dintre măsurile eficiente pentru diagnosticarea cablurilor este testarea tuturor firelor care sunt transmise imaginii:

 • antenă;
 • de la furnizorul de cablu;
 • HDMI.
Citește mai mult  Albume pentru fotografii cu foi de hârtie

Dacă vorbim despre consolele digitale de la furnizori, este necesar să se asigure că Internetul.

  Acest lucru necesită o specială Utilitate moninfo, Este folosit pentru a detecta diverse probleme în procesul de transmitere a semnalelor audio și video. Dacă aplicația nu reușește, trebuie să examinați cu atenție firul de deteriorare, precum și să inspectați contactele de cablu.

  Probleme cu o matrice

  Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care ecranul televizorului nu este aprins – rupe matricea. Problema se manifestă cu unul dintre următoarele simptome:

  • Videoclipul începe să sară;
  • O imagine reziduală apare pe ecran, care ocupă doar o parte a monitorului;
  • Benzile din jurul ecranului sunt: ​​ele pot fi galbene, albe, roz sau multicolore.

   În majoritatea cazurilor, sunt defecțiuni similare consecința unei atitudini neglijente față de tehnică. Deci, defectele conduc televizorul sau deteriorarea mecanică severă. Partea ruptă trebuie înlocuită cu un nou funcționar. Cu toate acestea, uneori este atât de costisitor încât este mai ușor să cumperi noi aparate electrice – costul matricei este adesea comparabil cu prețul echipamentului nou. Dacă intenționați ferm să înlocuiți modulul, atunci țineți minte că Fă-o singură fără a avea abilități de a lucra cu mașinile nu va funcționa. În plus, pot apărea probleme la etapa de selecție a elementelor de rezervă adecvate.

   Condensator ars

   Cu picături de tensiune în rețea, condensatorul nu reușește. În acest caz, imaginea joacă brusc și înlocuiește ecranul negru. De obicei, o astfel de problemă apare la câteva minute după începerea lucrării. Există o astfel de situație atunci când imaginea este salvată, dar devine prea întunecată, semnalul audio este transmis incorect. Destul de frecvent simultan cu ecranul oprire de lucru și siguranța, în acest caz imaginea începe să se deranjeze.

   Pentru a determina defecțiunea, Este necesar să se elimine capacul echipamentului din spate. În interior veți vedea că condensatorii au măturat, în unele cazuri pot chiar să explodeze. Este imposibil să postați astfel de echipamente, astfel de echipamente – Dacă dispozitivul rămâne fără reparații în timp util, situația este agravată și va provoca întreruperea cu funcționarea sursei de alimentare.

   Testează cablul matricei

   Dacă ecranul nu strălucește, atunci trebuie să verificați bucla matricei. Diagnosticarea acestei defecțiuni poate Prin emergența din când în când, interferența în timpul difuzării și distorsiunii pe ecran. Repararea acestui element, de regulă, nu implementați în centrele de service, Detaliile sunt complet înlocuite cu un nou.

   Atragem atenția asupra faptului că cablul matricei este foarte fragil, poate fi deteriorat, chiar și fără a aplica niciun efort fizic.

   În majoritatea cazurilor, repararea independentă conduce doar la o agravare mai mare a problemei. O opțiune mult mai practică va fi înlocuirea plumului nereușit – în acest caz, televizorul va funcționa corect pentru câțiva ani. În timp ce atunci când se dovedește această buclă, munca lui va fi în continuare extrem de scurtă.

   Lumina de fundal

   Dispariția luminii de fundal pe televizor cauzează adesea terminarea transmisiei și difuzarea comenzii video, în timp ce sunetul rămâne pe deplin. Pentru a rezolva problema, ar trebui să luați o lanternă mică și să o aduceți în partea întunecată a ecranului: Dacă observați obiecte cu atenție atentă, acesta va fi un semnal direct defectuos. La semnele că lampa de evidențiere a eșuat și apariția petelor albe și întunecate pe monitor.

   Citește mai mult  Soiuri și selecția hârtiei pentru imprimantă

   Producătorii moderni informează acest lucru O lampă de evidențiere poate fi înlocuită numai cu matricea. Această reparație costă proprietarul televizoarelor într-o sumă rotundă, deci are sens numai dacă este inițial despre echipamentul scump. Când reparația necesită un model simplu TV, atunci este posibil să aibă sens să achiziționați un nou.

   Dacă motivele pentru absența unei imagini pe un ecran de televiziune sunt încălcând funcționarea lămpilor de evidențiere, atunci diagnosticarea poate fi ușor și pur și simplu cheltuită pe cont propriu. Pentru a face acest lucru, televizorul trebuie făcut în camera întunecată, porniți și activați lanterna pe ecran. Dacă în locul în care este îndreptată fasciculul de lumină, imaginea se manifestă – înseamnă că cauza unei defecțiuni este în lămpile.

   Determinați costul pieselor de schimb nu este ușor, deoarece prețul pentru piese în funcție de modelul TV poate fi atât de accesibil, cât și destul de ridicat.

   Oricum Crearea lămpilor poate avea numai furnizori oficiali. Dacă cumpărați piese de schimb de calitate scăzută, acestea vor eșua rapid, iar dispozitivul va trebui să fie refolosit.

   Invertor

   Într-o situație în care există un sunet pe televizor și imaginea lipsește, Asigurați-vă că verificați funcționalitatea invertorului – Când acest element a izbucnit, difuzarea este distorsionată. Dacă televizorul este pornit, atunci sunetul apare mai întâi și imaginea are loc pe monitor numai după câteva minute. Uneori, luminozitatea imaginii este atât de scăzută încât nu este posibil să se ia în considerare ceea ce se întâmplă cu probleme mari. în afară de, Un semn indirect de încălcare a elementelor invertorului devine o rupere permanentă pe ecran.

   Alimentare electrică

   În cazul în care televizorul spune, imaginea nu dispare deloc, ci pur și simplu a devenit neuropa sau afișată pe un monitor de întârziere / răsucire în mod constant, atunci motivul pentru astfel de fenomene neplăcute devine eșecul sursei de alimentare. Orice manipulări produse cu un om BP care nu au cunoștințe de specialitate în domeniul electronicii și tehnologiei sunt categoric inacceptabile. Cu toate acestea, puteți efectua inspecția primară pentru a diagnostica problemele. Pentru a face acest lucru, faceți următoarele.

   În primul rând Trebuie să descarce condensatoare – Pentru aceasta, fișa este scoasă din priză. Apoi, ar trebui să deschideți panoul din spate, să verificați firele pentru pauze și curse. O atenție separată trebuie plătită pentru a verifica butoanele și siguranța asupra performanței. Inspectați alimentarea cu energie electrică, este posibil ca veți vedea condensatoare sau rezistențe topite sau deconectate – în caz de detecție, trebuie să le înlocuiți imediat.

   Cu ajutorul unui multimetru Măsurați tensiunea circuitelor de ieșire ale modulului de alimentare, Parametrii lor trebuie să coincidă cu acele valori indicate pe tablă sau în documentația însoțitoare. Dacă tensiunea diferă de aceste valori și abordări 200V, atunci cauza ruperii trebuie căutată în funcționarea incorectă a lanțului primar. Conduce televizorul. Dacă, în acest moment, placa video va clipi sau schimba culoarea, înseamnă că problema spargerii este lipirea de fire sau module de calitate scăzută, este necesar să se repare numai.

   Citește mai mult  Cum se imprimă pe o imprimantă de la două părți?

   Cum de a rezolva problema?

   Înainte de a începe să reparați independent televizorul eșuat, Este important să vă apreciați individual abilitățile și cunoștințele în lucrul cu ingineria electrică. Dacă nu aveți abilitățile corespunzătoare, apoi fixați dispozitivul nu a reușit va fi periculos. Cu orice îndoială, merită abandonarea încercărilor de a face față problemei lor și contactați centrul certificat. Faptul este că Noile modele de echipamente de televiziune se disting printr-un dispozitiv foarte complex și este posibilă deteriorarea televiziunii.

   Cu toate acestea, există astfel de tipuri de lucrări care nu necesită asistență calificată, de exemplu, înlocuirea cablului. Observând instrucțiunile, faceți destul de ușor. De regulă, cu procesul de găsire a unui înlocuitor, detaliile au eșuat și direct în timpul reparației nu apar dificultăți și probleme.

   Puteți încerca să opriți televizorul și să îl executați în mod repetat – Dacă vă ocupați de eșecurile sistemului, atunci le puteți elimina. În plus, puteți încerca să maximizați volumul crescut – în unele situații duce la normalizarea muncii. Dacă motivul vehiculului este cauzat de fluctuațiile de tensiune și de salturile ascuțite pe rețea, atunci merită instalarea unui UDO sau a unei alte surse de alimentare neîntreruptibile – acest lucru vă va permite să eficientizați funcționarea echipamentului.

   Reducerea luminozității ecranului este adesea cauzată de conectarea modului de economisire a energiei. Dacă opriți-l, atunci imaginea va returna din nou vopselele și va deveni bine și ușor de distins, puteți ajusta valoarea acestui parametru prin setări. Pe această listă de manipulări pe care le puteți face, dacă televizorul dvs. este la sol, este epuizat. În toate celelalte cazuri, este mai bine să încredinați diagnosticul și repararea echipamentului către specialiștii centrului de service.

   Recomandări

   Ajutorul principal este necesar dacă nu puteți stabili cauza defecțiunii echipamentului pe cont propriu. În același timp, puteți apela un specialist la domiciliu fie să luați televizorul la centru sau la magazinul de reparații. Când se ocupă de matrice, este aproape imposibil să se repare echipamentul pe cont propriu.

   Mai mult, este aproape foarte dificil să se găsească piese de schimb adecvate și, în principiu, să corecteze astfel de încălcări în activitatea televizorului pot foarte puțini oameni.

   Nu trebuie să încercați să reparați o buclă de matrice de cristal lichid, deoarece spectacolele practice, acest element este mai bine să se schimbe imediat la un nou. Contactați, de asemenea, comandantul este necesar dacă trebuie să înlocuiți condensatorul și când are loc problema iluminării. În absența unei competențe suficiente, este foarte periculos să se efectueze o înlocuire independentă a pieselor, chiar și mici inexactități în tehnologia muncii conduc la încheierea unui aparat electric și provoacă o încălcare a activității sale, în plus, poate provoca un Leziuni electrice în viitor.

   Ce se întâmplă dacă există sunet, dar nici o imagine pe televizor, uitați-vă în continuare.

   Evaluează articolul
   ( Nu există încă evaluări )
   Adauga comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: