6 moduri de a face ca un apartament mic să pară mare

Câteva tehnici de planificare și depozitare vă pot ajuta să maximizați spațiul disponibil în casa dvs. Designerul de interior și Planoplan ( un instrument pentru crearea de proiecte de interior 3D și VR ) Tatiana Zinchenko explică cum să faci un spațiu mic mai spațios și mai mare din punct de vedere vizual.

Plan de randare: iluminat zonal în camera de zi

1. Iluminat la

Primul și cel mai simplu lucru la care trebuie să vă uitați Iluminat. Cu cât mai multă lumină în casă cu atât este mai spațios. Opriți-vă cu candelabrul mare central și distribuiți mai bine lămpile prin cameră: lămpi de perete, lămpi de podea, spoturi. Aplicele de perete fac ca o cameră să pară mai mare, în timp ce lămpile de podea înalte o fac să pară mai mare. Înlocuiți lămpile cu LED-uri: mai multă lumină și mai puțin consum de energie. Lumini în diferite colțuri, zonate pentru a crea diferite stări de spirit, cum ar fi lucrul sau relaxarea.

2. Mobilier multifuncțional

O unitate de perete personalizată cu spațiu pentru două paturi de copii

Căutați mobilier multifuncțional. Un dulap, o canapea extensibilă, o masă pliantă, un pat cu sertare… Opțiunile sunt nelimitate; marii producători de mobilier oferă opțiuni special pentru apartamentele tipice. A doua opțiune: mobilă realizată la comandă după un desen personalizat. Astfel, puteți alege exact piesa de mobilier care se potrivește spațiului dvs. și puteți folosi fiecare centimetru din el la maximum.

Citește mai mult  Decor verde. Mușchi stabilizat.

3. Perdele

Vizualizarea camerei de zi de Planoplan cu perdele de lumină

Gândiți-vă să înlocuiți perdelele grele sau perdelele grele și voluminoase cu rulouri sau jaluzele romane. Jaluzelele rulante se potrivesc pe geamul ferestrei și sunt la fel de eficiente pentru a proteja camera de strălucire ca și perdelele de întuneric, dar ocupă mai puțin spațiu.

4. Organizarea depozitării

Depozitarea în bucătărie

Un pat cu sertare, dulapuri cu uși glisante sau sertare de mezanin, coșuri și coșuri, rafturi, sertare, corpuri de perete – toate acestea sunt elemente indispensabile pentru orice apartament mic. Pe mezanin se pot depozita tablouri, lucruri vechi pe care nu ți-ar plăcea să le arunci, iar în coșuri se pot depozita obiecte mici, cabluri sau jucării care atârnă prin preajmă. Așezați coșurile pe un raft de aceeași culoare cu interiorul. Adăugați flori în ghiveci, iar depozitarea funcțională devine un element decorativ.

5. Dulapuri și rafturi sub tavan

O bibliotecă sub tavan

S-ar putea să credeți că un dulap ocupă mult spațiu, dar încercați să îl proiectați astfel încât să se întindă de la podea până la tavan. Va face ca o cameră să pară mai mare, la fel ca orice dulap care se termină chiar în tavan.
Încearcă să vopsești rafturile de aceeași culoare cu pereții, astfel încât rafturile să pară că "dispar" în spațiu.

6. O tehnică clasică: garnitură de culoare deschisă

finisaj luminos

Un tavan alb și pereți luminoși adaugă spațiu și aer la orice den. Încercați să refuzați tapetul, aliniați și tencuiți pereții cu culori deschise. Nu uitați că există nuanțe calde și reci de alb: dacă apartamentul dvs. se află în partea însorită, alegeți un alb albăstrui, iar dacă soarele nu este prezent, alegeți o culoare mai galbenă, mai lăptoasă. Dacă nu vă plac pereții fără niciun fel de modele, încercați să delimitați un singur perete din cameră, transformându-l într-un perete de accent. Nu uitați că liniile verticale fac ca spațiul să pară mai lung, iar liniile verticale se extind.

Citește mai mult  Finala este aproape: arhitecții și designerii se luptă pentru un milion de euro!
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: