Interioarele îndrăznețe: nu exagerați

Sunt case în care oricine intră înțelege că aici trăiesc oameni plini de creativitate și cu o imaginație foarte sălbatică. Stilistul Leroy Merlin, Alyona Podmasco, explică cum să umpleți o cameră de culoare fără a strica armonia dintre confort și stil.

1. Regula numărul 1. Definiți caracterul

Cine ești prin natura ta? Îndrăzneț, emoțional, spontan? Întotdeauna caută o nouă sursă de emoție și nu poate sta locului? Cu acest personaj energic, puteți decora camerele permanente cu culori vii: camera de zi, bucătărie, dormitorul copilului. Dacă stilul tău de viață este mai degrabă calm și deliberat, atunci culorile vii pot fi integrate în spațiile de tranziție, cum ar fi coridoarele, băile sau balcoanele. Oricare ar fi camera, ar trebui să fie un ecou al restului apartamentului cu detalii și accesorii luminoase.

2. Regula numărul 2. Alegeți ce să pictați

Începând cu o culoare strălucitoare în casa dvs., trebuie să decideți ce anume aveți de gând să faceți: o renovare radicală cu pictura pereților sau o redecorare ușoară prin înlocuirea obiectelor individuale cu o nuanță mai strălucitoare. Mobilierul neutru este cel mai bun pentru un interior îndrăzneț. Pereții pot fi oricând revopsiți, decorul poate fi schimbat, dar o canapea sau o bucătărie este de obicei aleasă pentru a rezista zeci de ani.

3. Regula #3. Minimizarea modelelor

Atunci când culorile vii joacă un rol major într-un interior, modelele, ornamentele și formele complicate trebuie reduse la minimum. Spuneți "da" cu încredere Mobilier modern, în stil cu lemn sau metal. Ne place să atârnăm lămpile de tavan în forme geometrice simple, cum ar fi un cub sau o piramidă.

Citește mai mult  Artă în interior

4. Regula #4. Proporțional corect

Pentru a face camera nu prea variată, atunci când alegeți culorile pentru interior, merită să alegeți nu mai mult de trei, care pot fi combinate în următoarea proporție: 60% ca culoare principală, 30% ca a doua și 10% ca a treia. Într-un interior luminos, culorile trebuie să fie puternice și fără compromisuri, fără nuanțe moi, dar podeaua este cel mai bine lăsată neutră, de exemplu, culoarea lemnului albit, cum ar fi laminatul din colecția "Antares". Roata cromatică Johannes Itten vă va ajuta să găsiți combinația perfectă de culori fără a trece granița de prost gust. Un exemplu de combinație de culori minunată Albastru, galben și violet. Acestea vă vor umple casa de bucurie, căldură și energie pozitivă.

un covor din colecția "Cristal", Leroy Merlin

5. Regula #5. Găsiți un punct focal de culoare

Pentru a unifica perdelele galben-cenușii, ghivecele de flori albastre, carouri turcoaz și pernele luminoase, puteți arunca un covor pe podea ca punct focal al întregii configurații.

6. Regula #6. Zonează spațiul

Atunci când spațiul este mic, stropi de culoare pot ajuta la evidențierea diferitelor zone funcționale. În camera copiilor, ele pot fi folosite pentru a separa zonele de studiu și de relaxare; într-un apartament studio, ele pot fi folosite pentru a crea o zonă separată Pentru a dormi, a găti, a petrece timpul cu prietenii și a citi. Tehnica Colorblock poate ajuta la a face o cameră vizual mai mare și de a sparge ideea obișnuită a unui plan. Este suficient să vopsești peretele în alb, să atârni rame albe pe el, să pui un dulap alb și, deasupra tuturor, urcând peste rame și mobilă, să desenezi un dreptunghi albastru strălucitor care te va face să ghicești unde se află totul. Petrecem mai mult timp încercând să ne dăm seama, ceea ce face ca încăperea să pară mai mare.

Citește mai mult  Archiloft de Geometrix

7. Regula nr. 7. Reglați iluminarea

Pentru interioarele îndrăznețe și luminoase, alegeți un iluminat neutru sau rece, deoarece iluminatul cald tinde să denatureze culorile, făcându-le tulburi și întunecate.

Un șemineu electric alb de la "Diamond" ( Leroy Merlin &#41 va fi un plus perfect pentru o cameră de zi luminoasă;. Un loc de atracție pentru familie și prieteni apropiați, un colț pentru gusturi calde de ceai și conversații interesante.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: