Casă de țară provensală: proiect realizat de studioul Tanya Allen

Motto-ul stilului provensal este "naturalul" și simplitatea. Culorile par arse de soare, liniile mobilierului sunt necomplicate, iar textilele și mobilierul sunt decorate cu un model floral.

Modelul floral de pe tapet este asortat cu tapițeria. Rezultatul este un interior înflorit.

Fundalul spațiului: O cabană de 300 de metri pătrați. Un plan de etaj prefinisat în satul Knyazhie Ozero.

Proprietarii: Un cuplu cu doi copii de 7 și 9 ani.

Dorințele clientului: Fă-ți casa să arate ca un cuib de familie vechi de 100 de ani.

Planul parterului.

Planul primului etaj.

Proprietarii au visat să construiască o casă de familie care să fie transmisă din generație în generație. Designerii au trebuit să confere casei cu două etaje, bazată pe un design standard, un caracter individual și să facă interiorul să pară "locuit" și confortabil. Stilul peisajului rural francez a fost perfect pentru asta.. Provence.

Dispunerea casei este definită de constructori și este foarte tradițională. Parterul este compus din camere publice și camere de oaspeți, iar primul etaj este privat și include dormitoare.

Interiorul are toate caracteristicile stilului provensal: numai materiale naturale și o paletă de culori neutre, primitoare și atractive Culorile Provence ( galben, teracotă, lavandă, turcoaz ), mobilier- Bucătăria are o zonă de luat masa separată de sala de mese.

La farmecul franțuzesc se adaugă grinzile aspre ale tavanului, feroneria forjată și picturile murale.

Camera de zi provensală este deosebit de fermecătoare, cu mobilier antic, cum ar fi otomanul cu spătar curbat și biroul patinat.

Un fotoliu adânc de bagaje lângă fereastră a dat naștere unui loc confortabil de ședere și contemplare.

Citește mai mult  Cum să planificați un mansardă de înaltă tehnologie în 43 de metri pătrați

Zona de luat masa este combinată cu camera cu șemineu – aici vă puteți bucura de bucătăria franceză și vă puteți încălzi în serile reci.

Bucătăria este separată de zona de luat masa printr-un bar pentru micul dejun. Candelabrele din fier forjat scot în evidență tavanul din lemn expus.

Cărămidă brută în coșul de fum creează o atmosferă antică.

Această cameră are toate mărcile originale ale Provence – are lemn vechi vopsit în alb, o mulțime de rafturi sculptate și benzi de lumină pe țesături.

Totul în camera de oaspeți este din trecut! O toaletă cu un rezervor suspendat pe perete și un scaun din lemn este deosebit de izbitoare.

Decorarea camerelor în stil provensal cere tonuri deschise, calme. Ele pot fi accentuate de o frescă murală.

Culorile liniștitoare din dormitor dau un aer de confort și liniște.

Pereții din camera copiilor sunt căptușiți cu lemn deschis, iar ferestrele sunt acoperite cu perdele înflorate. Un cufăr antic din fier forjat folosit pentru depozitarea jucăriilor copiilor.

Tavanul despicat, pictura murală de pe tavan și cârma nautică dau senzația că vă aflați în cabina de pilotaj a unui brigantin antic.

Stilul provensal este caracterizat de o mulțime de detalii florale în interior. Iar plantele pot fi prezente atât sub formă de desen, cât și în formă naturală.

Decorațiunile textile trebuie să susțină stilul general. Țesăturile tipice stilului Provence sunt bumbacul aspru, inul alb și chintz floral simplu.

Baia în stil Provence este o cameră completă, cu perdele, pufuri moi și chiar paravane.

Cada de baie din această cameră a fost prevăzută cu picioare sculptate pentru a crea o senzație de antichitate.

Citește mai mult  Pasiune orientală în suburbiile Moscovei Vatutinki: design de Olga Gushchina
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: