Departe de Rai

Filmul se desfășoară în interioare colorate, de după război. Erau într-adevăr atât de "vag glamuroase" sau s-au născut într-un Hollywood modern, tânjind după un timp în "paradisul" îndepărtat??

Outback America. 1957. Un cuplu c─âs─âtorit din clasa de mijloc, Cathy ╚Öi Frank.. familia american─â perfect─â. Ei au de ce s─â fie m├óndri Cas─â frumoas─â, doi copii adorabili, vecini prieteno╚Öi. Dar dulcea lume a farmecului unui ora╚Ö mic este ├«n╚Öel─âtoare. Bun─âstarea familiei se pr─âbu╚Öe╚Öte ca un castel de c─âr╚Ťi de joc c├ónd Katie ├«╚Öi surprinde so╚Ťul cu o amant─â. Singurul care ├«i vine ├«n ajutor.. este gr─âdinarul ei, Raymond. O astfel de apropiere nu este pe placul prietenilor ei bine crescu╚Ťi ╚Öi nici al ├«ntregii popula╚Ťii albe din locul paradisiac. Totul pe fundalul unui peisaj de toamn─â uimitor ╚Öi al unui interior idilic.
Cameramanul Edward Lackman a fost nevoit s─â foloseasc─â echipamente de iluminat ╚Öi filtre ale vremii pentru a ob╚Ťine scena din anii '50.

Cite╚Öte mai mult  ├Ängr─âm─âdit ├«n pod: mansarda transformatorului din Praga

Camera de zi

Ce este cel mai frapant la acest film pentru c─â este o imagine a frumuse╚Ťii acesteia. Designerii de produc╚Ťie au creat un interior de o precizie stilistic─â at├ót de fenomenal─â, ├«nc├ót este greu de crezut c─â film─ârile nu au avut loc ├«ntr-o cas─â real─â, ci ├«ntr-un decor construit pe o veche baz─â militar─â. Au reu╚Öit s─â evite naturalismul plictisitor: pe de o parte, interioarele imaculate par a fi tr─âite, iar pe de alt─â parte, par ostentative ╚Öi conven╚Ťionale, de parc─â ar fi fost luate din vitrina unui magazin de mobil─â. Obiectele, adunate de realizatori din magazine de antichit─â╚Ťi ╚Öi pie╚Ťe de vechituri, se ├«mbin─â perfect cu interiorul camerei centrale, unde vatra de c─âr─âmid─â era centrul camerei din fa╚Ť─â.

Ciudat─â utilizare a oglinzilor, nu crezi?. Toate acestea sunt at├órnate la o ├«n─âl╚Ťime mai mare dec├ót cea a oamenilor ╚Öi sunt concepute pentru a reflecta nu fe╚Ťele oamenilor, ci lumina soarelui care intr─â prin ferestrele mari.

 • Oglind─â Sunburst de fabric─â Andrew Martin, design de Waller Martin.
 • 7811 CONSTELLATION MIRROR de Baker, proiectat de Pheasant Thomas.
 • Oglind─â DG-D-MR03 de DG HOME.
 • Oglind─â 7013S SUNBURST MIRROR ( SILVER ) de la fabrica Baker.

Pentru acea vreme, interioarele acestei case arat─â super-avansat. Nu e de mirare c─â mul╚Ťimea "glamouroas─â" a venit ├«n vizit─â ├«n momentul ├«n care au fost publicate revistele. Zona de lounge folose╚Öte ├«n mod provocator mobilier tapi╚Ťat ├«ntr-o varietate de culori Canapea verde ╚Öi fotolii tapi╚Ťate ├«n portocaliu. Camera de zi din fa╚Ť─â arat─â ca un studio Zonele separate nu sunt ├«mp─âr╚Ťite de pere╚Ťi desp─âr╚Ťitori, ci sunt modelate inteligent de podium ╚Öi mobilier. ├Än zona de cocktailuri se putea vedea un bar ( ├«n Rom├ónia la acea vreme nici nu se auzea de a╚Öa ceva ) ╚Öi scaunele de bar din piele alb─â ( nu ├«n stil minimalist cum este ast─âzi ). Schema de culori a interiorului- diferite nuan╚Ťe de verde, alb ca z─âpada, portocaliu stins.. dubleaz─â rochiile de sear─â colorate ale invita╚Ťilor.

Cite╚Öte mai mult  Studio spectaculos cu stropi de ro╚Öu: designerul Varvara Zelenetskaya

Ast─âzi este greu de imaginat un interior avansat f─âr─â un contor de bar ╚Öi scaune de bar. ├Än anii '50, utilizarea acestui tip de mobilier ├«n case a fost revolu╚Ťionar─â.

 • Strip 674 / Un taburet de bar de la Accademia, proiectat de Franzolini Enrico.
 • Taburet de bar Cindy din fabrica Cattelan italia, design Ca Nova Design.
 • Scaun de bar Dora Barstool by Giorgetti factory, design Scolari Massimo.
 • Scaun de bar Count Down de Sawaya & Moroni.

Un col╚Ť pentru conversa╚Ťii individuale. Pere╚Ťii sunt din c─âr─âmid─â d─â iluzia c─â scaunele sunt a╚Öezate pe teras─â. O combina╚Ťie uimitoare de plante ├«nflorite ├«n afara ferestrei ╚Öi un interior colorat. Covor verde frunze, mas─â de lemn.. cuf─âr, perne stacojii stacojii.. inflorescen╚Ťe viu colorate.

Fotoliile simple arat─â bine ├«ntr-un interior supra├«nc─ârcat cu o mul╚Ťime de detalii decorative.

 • Fotoliu Prince de la fabrica Ulivi Salotti.
 • Fotoliu Guscio de Flexform, design de Citterio Antonio.
 • Ei bine, fotoliu de la fabrica CTS Salotti.
 • Foster / Foster Fotoliu Soft de Meridiani, design Parisio Andrea.

Sala de mese

Imaginea idilic─â este creat─â prin combinarea unor parteneri de culoare ideali maro ╚Öi verde. Primul este culoarea lemnului- simbolizeaz─â soliditatea ╚Öi stabilitatea. Al doilea este Re├«mprosp─âteaz─â ╚Öi calmeaz─â. Grupul de luat masa este ├«nc─âlzit de lumina stilizat─â ├«n "stil oriental" candelabre ├«n stil candelabru. Doar scaunele cu forme diferite tulbur─â pastorala unei s─ârb─âtori ( ultima tendin╚Ť─â ├«n interioarele contemporane )- creeaz─â o tensiune ciudat─â ├«n cadru ╚Öi provoac─â o nelini╚Öte inexplicabil─â.

Mesele cu col╚Ťuri rotunjite sunt caracteristice vremurilor. Este de ├«n╚Ťeles: o mas─â de luat masa, chiar ╚Öi ├«n dimensiuni mari, trebuia s─â uneasc─â familia, netezind toate contradic╚Ťiile dintre ele.

 • Tabelul C1013 de Annibale Colombo.
 • Tabelul 8443 din fabric─â S.A.L.D.A.
 • Mas─â Le Rose 809 de Francesco Pasi.
 • Tabelul MA.42 de Stella del Mobile.

Buc─ât─ârie

Dou─â stiluri se ciocnesc ├«n buc─ât─ârie.. Rustic ( obloane din lemn, perdele florale, pl─âci decorate pe pere╚Ťi ) ╚Öi modern ( o buc─ât─ârie neobi╚Önuit─â cu o mas─â modern─â ╚Öi scaune ├«ntr-o culoare galben─â impresionant─â ). O provocare pentru designul tradi╚Ťional al buc─ât─âriei. Nu putem dec├ót s─â ne ├«ntreb─âm cum ├«ntr-un ora╚Ö de provincie s-a putut na╚Öte un astfel de interior.

Cite╚Öte mai mult  Casa de ╚Ťar─â Jazz: designerul Alexei Katyushin

Scaunele cu sp─âtar ├«nalt, ca ni╚Öte solda╚Ťi puternici, aduc rigoare ╚Öi disciplin─â ├«n orice camer─â.

 • Scaun Ambra de la fabrica Bontempi Casa.
 • Scaun Art 834 de la fabrica Alivar, proiectat de Mackintosh Charles Rennie.
 • Scaun de fabric─â Morelato 5264.
 • Scaun Art 864 din fabrica Alivar, design Mackintosh Charles Rennie.

Dormitor

Paleta de culori ╚Öi compozi╚Ťiile cromatice impresionante sunt pur ╚Öi simplu hipnotice.

Dup─â cum recunosc realizatorii filmului, combina╚Ťiile de culori au avut nevoie de mai multe zile pentru a fi perfec╚Ťionate, pe m─âsur─â ce au lucrat la interac╚Ťiunea culorilor din scenariu. Culorile sunt vii, dar nu stridente, parc─â retu╚Öate ca ├«n fotografiile color vechi, contururile mobilierului.. linii fluide, f─âr─â unghiuri ascu╚Ťite.

├Än aceast─â selec╚Ťie ve╚Ťi g─âsi paturi cu c─âp─ât├ói moi, care au existat de secole, dep─â╚Öind toate recordurile de popularitate.

 • Pat Etrusca Notte 528 bianco de Francesco Pasi.
 • Patul Saskia de la fabrica Finkeldei.
 • Pat L3-2390 de Silvano Grifoni.
 • Pat FB.BD.MES.3 de Fratelli Barri.

Dormitorul este mobilat cu o canapea, un fotoliu ╚Öi un birou care arat─â mai degrab─â ca o m─âsu╚Ť─â de toalet─â. Verdele este o culoare preferat─â aici: este mai intens─â ca niciodat─â palid ├«n peretele desp─âr╚Ťitor, mai intens ├«n ╚Öan╚Ťul de perete ╚Öi p─âtrunz─âtor de ierburi ├«n tapi╚Ťeria canapelei. C├ót de ├«ngrozitor trebuie s─â fie s─â tr─âie╚Öti ├«ntr-o cas─â at├ót de frumoas─â ╚Öi pitoreasc─â ╚Öi s─â fii mizerabil!

Dori╚Ťi s─â crea╚Ťi o atmosfer─â de budoar ├«n dormitorul dumneavoastr─â?? Spune╚Ťi nu la mesele de lucru voluminoase ╚Öi ob╚Ťine╚Ťi o mas─â de toalet─â sculptat─â ingenios, cu siguran╚Ť─â v─â va ├«nc─âpea laptopul acolo.

 • Birou 03 de la Domus Mobili.
 • Birou Poema scrittorio by Moda by Di liddo e Perego, design de Perego Matteo.
 • Birou de scris Caterina 3 de Forni mobili.
 • Birou 1711/A de la fabrica Turazza F.lli.

Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: