Mediterană pe Volga: 55 m² de confort

Proiectul de design al lui Alexander Ponizovkin, din Nijni Novgorod, răspunde la două întrebări interesante: cum să mărim bucătăria printr-un balcon și cum să facem un interior cu o stare de spirit, dar fără patos. Se varsă Volga în Mediterana?.

Informații despre apartament: 55 sq.m în Nijni Novgorod.

Dorințele clienților: Aromă mediteraneană.

Într-un apartament mic, clientul a vrut să vadă un stil mediteranean în interior.. Trucuri practice simple și detalii uimitoare. Acesta este motivul pentru care designerul Alexander Ponizovkin a respins tapetul aici tavanul cu grinzi false și a vopsit ușile cu un verde intens. Prin îndepărtarea peretelui dintre bucătărie și camera de zi, dimensiunea apartamentului a crescut vizual, iar combinarea bucătăriei cu balconul adaugă într-adevăr 5,7 metri pătrați în plus la suprafața totală. Mobilier mic, accente luminoase și corpuri de iluminat interesante.. Acestea sunt componentele cheie ale unui interior bogat. Tehnicile mediteraneene de decorare contribuie la crearea unei atmosfere relaxate și familiare.

Designerul a început prin a remodela – a combinat camera cu bucătăria și bucătăria cu loggia. Acest lucru are ca rezultat o zonă publică spațioasă și luminoasă a apartamentului. Zona privată include un dormitor și un dressing spațios lângă un dulap încorporat în hol.

Micul vestibul are un aspect vesel și luminos datorită culorii verzi bogate a ușilor. Pardoselile cu medalioane și plafoanele cu grinzi conferă o atmosferă casuală, de inspirație mediteraneană. Pereții sunt tencuiți și vopsiți în alb, în conformitate cu stilul predominant. Cornișă de perete ascendentă – parte a vestiarului, cu fața spre hol. O oglindă mare care dublează spațiul este deja în camera de zi.

În mica nișă structurală, designerul a amplasat o comodă neoclasică elegantă și o oglindă într-un cadru retro, în locul unui dulap încorporat. Un arc semicircular și un candelabru marocan evocă coasta de sud.

Citește mai mult  Cuibul familiei: un proiect al Alenei Kushnerenko

Din hol se ajunge în camera de zi, combinată cu loggia și bucătăria. Aceleași finisaje interioare sunt folosite și aici: gresie pe podea, pereți albi, grinzi pe tavan. Bucătăria și camera de zi sunt separate de un tejghea de bar, cu o canapea în spate – un mod modern de a delimita interiorul.

Interiorul sufrageriei este mai degrabă eclectic: piedestaluri și comode laconice în două culori, un fotoliu provensal, un panou TV modern, un covor etnic și o canapea vintage. Dulapul și comoda vopsite în alb se îmbină cu peretele – ușile închise la culoare par desprinse. O astfel de tehnică face ca mobila voluminoasă a dulapului să fie mai puțin vizibilă într-o cameră mică.

Un bar lung servește drept zonă de luat masa. Scaunele sunt amplasate astfel încât să fie confortabil să te uiți la televizor în timp ce iei masa.

Barul are o formă de L și ocupă o parte din fosta loggie. Bucătăria conectată la un balcon mărește dimensiunea zonei de luat masa. Placajul din lemn închis adaugă un aspect serios și caracteristic de "bar" camerei.

Corpurile de iluminat metalice rustice de deasupra barului aduc o aromă sudică și o anumită brutalitate în interior. Detalii interesante – o tablă de meniu și o nișă "marocană".

Nu este important doar să combinați balconul cu bucătăria, ci și să creați atmosfera potrivită. Designerul a finisat portalul rezultat cu o scândură lustruită de culoare închisă, care se potrivește cu materialul tejghelei barului și conferă soliditate interiorului. Radiatoarele de pe fosta loggie sunt ascunse de cutii din lemn închis la culoare.

Bucătăria luminoasă este amenajată într-un stil provensal romantic. Fronturile cu pereți batanți, cuptorul retro și dulapurile cu panouri cu zăbrele creează un interior confortabil, cu o notă de trecut.

Citește mai mult  Cel mai bun complex de tir din România

Dormitorul are o pictură murală de lux încadrată de un mozaic din piatră naturală în căpătâiul patului. În loc de un dulap de noptieră – o mică consolă clasică semicirculară semicirculară. Observați că tavanul nu este doar cu grinzi, ci și cu scânduri, ceea ce dă senzația că ați adormit într-o casă rustică, mai degrabă decât într-un apartament obișnuit. Pe podea – un covor de sisal.

Baia este dominată de o culoare bej calmă. Plăci pătrate în carouri în centrul peretelui pentru a crea un aspect antic, iar pe podea și dedesubt piatră naturală. Lămpile și chiuveta preiau motive provensale; singurul element de lux este oglinda cu ramă sculptată în argint.

Modele plate

Interiorul apartamentului din proiectul decoratorului Ekaterina Fedorchenko Interiorul apartamentului dintr-un proiect al designerului Interiorul unui apartament dintr-un proiect al arhitectului Mito Melitonian
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: