Studioul Witty cu o bucătărie de transformare: 56 de metri pătrați de mobilitate

Transformarea casei vechi a unei bunici într-o casă modernă pentru nepoții ei este mai mult decât tratamente de întinerire. Este o nouă viață. Ura, omul s-a mutat! Reamenajare competentă, bucătărie la modă, minimalism și câteva trucuri de design – și apartamentul este din nou tânăr. O privire la ideile designerului Olga Khovanskaya.

Pentru o bucătărie mică, minimalismul este stilul justificat: funcționalitate maximă și economie de spațiu.

Informații despre apartament: apartament cu două camere 56 mp. . într-o casă veche.

Despre proprietari: Tânăr, 21 de ani

Ce își doresc clienții: O mulțime de dulapuri, verde în interior.

Reparații cosmetice într-un apartament vechi cu trei camere Ce au cerut clienții de la designerul Olga Khovanskaya. O moștenire de familie 56 de metri pătrați. . — Această cameră a aparținut bunicii sale, dar acum este a unui tânăr de 20 de ani. Designerul a sugerat clienților un buget, dar renovarea majoră cu reamenajare. Clienții au acceptat cu ușurință ideile Olgăi, deși inițial și-au imaginat rezultatul în mod diferit. Rezultatul este un interior modern și elegant. Designerul a obținut maximum de prospețime și individualitate din ingredientele puse la dispoziție.

Primul lucru pe care l-a făcut proiectantul a fost să scape de pereții neportanți. Bucătăria, holul și cele două camere se unesc într-un spațiu mare, cu trei ferestre. Baia nu a putut fi mutată – vechiul sistem nu a putut fi reconstruit parțial, astfel încât spațiul este în formă de U. Cubul din centru este baia.

Imperfecțiunile amenajării sunt puse în valoare: dulapurile pentru depozitarea lucrurilor sunt plasate de-a lungul perimetrului cubului. Spațiul de depozitare suficient a fost una dintre dorințele clientului. O altă cerință – culoarea verde în interior. Designerul a planificat inițial un finisaj alb, dar după ce a adăugat verde, a adăugat accente galbene și negre pentru set. Fotografia arată un hol îngust, moștenire a amenajării originale. O ușă duce la baie. Suprafețele reflectorizante măresc vizual volumul holului.

Citește mai mult  Cum să faci un interior clasic frumos în stilul București: 8 reguli

Holul se deschide către un spațiu mare care găzduiește salonul, bucătăria, zona de luat masa și

Pe partea dinspre living se află un alt dulap. Dungile verticale fac ca ( 2,5 m ) plafoanele să pară vizual mai înalte și aduc accente de culoare în interiorul elegant.

Ușile din sticlă ale dulapurilor, ale bucătăriei și ale canapelei au fost realizate în fabrica italiană LAGO. Singurul mobilier făcut la comandă. Restul a fost selectat din stoc, deoarece am vrut să terminăm apartamentul foarte repede.

Designerul a vrut să folosească materiale simple și ieftine, punând accentul pe un aspect bine gândit și pe funcționalitate. Podeaua din living și dormitor este din parchet, iar pereții sunt vopsiți în alb. Jaluzelele romane sunt realizate din țesătură cumpărată de la IKEA

Un cap de căprioară este un decor adus în interior de către client. Inițial, designerul a dorit un interior curat, fără aglomerări, care să crească odată cu proprietarul. Pereții albi și designul minimalist lasă mult loc pentru interpretări și adăugiri. Din acest motiv, decorul masiv care a fost adăugat la interiorul existent nu a stricat compoziția, ci a acționat ca un "punct de accentuare" original. El separă vizual bucătăria și zona de luat masa de birou și camera de zi.

Pervazurile ferestrei au o înălțime de 70 cm, aproape înălțimea standard pentru mesele de luat masa și birourile, ceea ce l-a determinat pe designer să găsească o soluție unică. Toate cele trei ferestre au un singur pervaz cu balustradă integrată. Trei mese în formă de L pe roți pot aluneca de-a lungul acestei șine de-a lungul peretelui din bucătărie spre birou, îndeplinind diferite funcții – ca masă de luat masa, suprafață de lucru în bucătărie, birou suplimentar în birou.

Citește mai mult  Interior în detaliu: Cum să umpleți un apartament urban cu aer și verdeață?

Utilizarea contrastantă a galbenului și a negrului și forma originală a podelei fac din bucătăria LAGO nu doar o zonă funcțională, ci și un adevărat decor. O mică zonă de lucru se potrivește de-a lungul unui perete mic. Pentru un tânăr, este suficient.

Cuptorul a fost integrat în unitatea de perete. Frigiderul este ascuns în spatele ușilor de sticlă. Toate obiectele albe sunt ascunse pentru a nu intra în încăpere și a atrage privirea.

Dormitor alungit și mic – o moștenire de la un interior anterior. "Camera obișnuia să aibă un pat clasic cu noptierele împerecheate, încă nu înțeleg cum se mișcau oamenii acolo.", – spune autorul proiectului.

Soluția a fost neașteptată: designerul a construit un pat mare în toată lățimea spațiului îngust ( 5,6 x 2,2 m. ) camera este de la perete la perete, compensând astfel forma neregulată. Sub pervazul ferestrei și sub podium se află cutii de depozitare. O oglindă pe perete face ca o cameră îngustă să pară mai mare.

În căpătâiul și tăblia patului – un decor mozaic de șopârle, o idee a designerului. Inspirația a venit de la celebrele șopârle ale artistului olandez Maurits Escher, cel mai izbutit reprezentant al artei Imp.

În baie, gresie spaniolă ieftină și podea umplută – designerul nu a putut găsi rapid gresie potrivită și nu a vrut să aștepte pentru o țiglă făcută la comandă. Modelul texturat face ca pereții albi să pară interesanți, mai ușori și mai confortabili.

Din cauza vechiului sistem de instalații sanitare, nu a fost posibil să scăpăm de tava de duș înaltă din baie. Mozaicul fin de sticlă de sticlă transformă acest defect într-un detaliu retro frumos.

Citește mai mult  Funcționalitate și prospețime: un apartament cu două camere în stil modern
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: