Autoriza╚Ťie pentru geamuri de balcon

Geamarea balconului sau a logiei din apartament: Am nevoie de autoriza╚Ťie?? Se pare pentru profan c─â nu: pur ╚Öi simplu pune╚Ťi ferestre noi ├«n locul celor vechi. Dar Inspectoratul pentru Locuin╚Ťe are propria opinie ├«n aceast─â privin╚Ť─â. ├Än acest articol vom spune cet─â╚Ťenilor care respect─â legea ce documente trebuie colectate ╚Öi unde s─â ob╚Ťin─â aprobarea pentru geamurile de balcon.

Pentru a evita ca ad─âugarea de geamuri la balcoane ╚Öi logii s─â strice aspectul casei, acestea trebuie s─â fie vitrate conform proiectului preaprobat ( dac─â proiectul ini╚Ťial al casei nu a inclus geamuri ). Indiferent dac─â ferestrele dvs. dau spre strad─â, spre pia╚Ť─â sau spre curte, pute╚Ťi ilumina sufrageria cu un reflector. Nu conteaz─â dac─â ├«nlocui╚Ťi ferestrele vechi cu unele noi ├Äntotdeauna a fost nevoie de autoriza╚Ťii pentru geamurile logiilor. Sunte╚Ťi obligat prin lege s─â ob╚Ťine╚Ťi aprobarea chiar dac─â schimba╚Ťi materialul sau forma ( plastic ) unui geam existent aprobat.

├Än practic─â, oamenii rareori sunt de acord cu geamurile, deoarece este asociat cu costurile proiectului ╚Öi merge╚Ťi la institu╚Ťii, ceea ce necesit─â timp ╚Öi efort. A╚Ťi putea solicita unui profesionist s─â o fac─â pentru dumneavoastr─â, dar acesta ar costa mai mult dec├ót geamurile. ├Än general, se ob╚Ťine o autoriza╚Ťie ├«n leg─âtur─â cu remodelarea intern─â la scar─â larg─â.De ce ar trebui s─â fi╚Ťi de acord cu geamurile de balcon?? De exemplu, un apartament cu modific─âri neaprobate din punct de vedere legal, inclusiv geamuri, este mai greu de v├óndut ╚Öi nu poate fi ipotecat sau ├«mprumutat. De asemenea, dac─â comanda╚Ťi un document TIB pentru apartamentul dvs., un tehnician TIB va veni s─â fac─â m─âsur─âtori. ├Än cazul ├«n care exist─â modific─âri neaprobate, inclusiv geamuri, acest lucru va fi indicat prin linii ro╚Öii cu un marcaj. Acest lucru poate fi semnalat recent de c─âtre Biroul de inventariere tehnic─â c─âtre Inspectoratul de locuin╚Ťe din Bucure╚Öti, care v─â va da apoi un ordin de renovare sau va conveni asupra tipului de cabin─â de du╚Ö de care ave╚Ťi nevoie.

├Än practic─â, oamenii sunt rareori de acord cu privire la aprobarea geamurilor, deoarece aceasta este legat─â de costurile proiectului ╚Öi mersul la institu╚Ťii necesit─â timp ╚Öi energie. Po╚Ťi cere unui profesionist s─â o fac─â, dar serviciile lor cost─â mai mult dec├ót geamul ├«n sine. De obicei, ve╚Ťi ob╚Ťine acordul odat─â cu modific─ârile majore ale interiorului.De ce trebuie s─â ob╚Ťine╚Ťi aprobare pentru geamurile de balcon?? De exemplu, un apartament cu modific─âri neaprobate din punct de vedere legal, inclusiv geamuri, este mai greu de v├óndut, nu poate fi ipotecat sau contractat un credit. De asemenea, dac─â comanda╚Ťi un document TIB pentru apartamentul dvs., un tehnician TIB va veni s─â fac─â m─âsur─âtori. ├Än cazul ├«n care exist─â o modificare neaprobat─â, inclusiv geamuri, aceasta va fi indicat─â prin linii ro╚Öii marcate cu. Un semnal pentru acest lucru poate merge recent de la BTI la Moszhilinspektsiya, iar de acolo vi se va trimite un ordin de restaurare sau de coordonare.

Ascunde╚Ťi

unde s─â raporteze?

S─â lu─âm capitala ca exemplu: geamurile de loggii ╚Öi balcoane ├«ntr-un apartament din Bucure╚Öti se fac ├«n conformitate cu proiectul ╚Öi pe baza unui permis de la Inspectoratul pentru supravegherea modific─ârilor de construc╚Ťie ├«n cl─âdirile reziden╚Ťiale Moszhilinspektsiya ( MPI ). Serviciul func╚Ťioneaz─â pe baza unui "ghi╚Öeu unic", pentru a primi permisiunea de a glazura un balcon, va trebui s─â depune╚Ťi la MhI urm─âtoarele documente
lista de documente:

1. Un formular de cerere ( ├«l pute╚Ťi g─âsi pe site-ul Prima modalitate este de a utiliza site-ul Moszhilinspektsiya ).

2. Dreptul de proprietate asupra spa╚Ťiilor ( original sau copie legalizat─â a certificatului de drept de proprietate ( original sau copie legalizat─â a certificatului de drept de proprietate ( original sau copie legalizat─â a certificatului de drept de proprietate.) ├«nregistrarea titlului de proprietate;.

3. Document unic de locuin╚Ť─â ( preluat din cartierul UIRC ).

4. Fi╚Öa tehnic─â a spa╚Ťiilor ( se ob╚Ťine la biroul districtual ).

5. Un proiect de geamuri omologat și certificat pentru loggia sau balconul dvs.

╚Üine╚Ťi cont de faptul c─â este pu╚Ťin probabil s─â ob╚Ťine╚Ťi aprobarea pentru geamuri dac─â inten╚Ťiona╚Ťi s─â aduce╚Ťi radiatoare pe balcon sau pe fereastr─â. De asemenea, este interzis─â unirea camerelor prin ├«ndep─ârtarea pervazului ferestrei sau a foii de u╚Ö─â ( t. . acest lucru provoac─â un dezechilibru ├«n sistemul de ├«nc─âlzire central─â ).

De unde s─â ob╚Ťine╚Ťi proiectul?

Certificatele de la Biroul de Inventar Tehnic ╚Öi UIRC pentru a ob╚Ťine destul de u╚Öor, dar unde s─â ob╚Ťine╚Ťi proiectul de geamuri la domiciliu, desenat ╚Öi coordonat ├«n modul prescris? Se face ├«n organiza╚Ťia care are un certificat de admitere la OAR- Organiza╚Ťie de autoreglementare pentru proiectare. Dup─â ce ave╚Ťi designul, va trebui s─â merge╚Ťi la Moskomarhitektura – ( APU ) biroul de arhitectur─â al raionului sau al sec╚Ťiei de votare pentru a ob╚Ťine un aviz asupra proiectului.

Primul mod ( simplificat )

Verifica╚Ťi dac─â vreun ( Birou de Arhitectur─â districtual sau jude╚Ťean ( APU ) a primit o astfel de autoriza╚Ťie pentru vitrarea logiilor lor. ├Än acest caz, sunte╚Ťi obligat s─â v─â realiza╚Ťi singur geamurile ├«n conformitate cu un proiect ( concept ) deja aprobat;. Cu toate acestea, ├«n acest caz, nu este necesar s─â comanda╚Ťi ╚Öi s─â efectua╚Ťi proiectul, iar pachetul de documente ├«n acest caz, MOI ar trebui s─â ata╚Öeze pur ╚Öi simplu un certificat de la organiza╚Ťia de management c─â geamurile realizate ├«n conformitate cu conceptul general aprobat de arhitectul districtului.

Calea a doua

Dac─â nu ai avut deja un design pentru casa ta, tu e╚Öti cel care trebuie s─â faci toat─â munca. Pentru a aproba un proiect, trebuie s─â ob╚Ťine╚Ťi o aprobare de la

  • Moskomarhitektura;
  • ( Societate de administrare a cl─âdirii ( societate de administrare ) cooperativ─â de locuin╚Ťe ( asocia╚Ťie de proprietari ) ).
Procedura de efectuare a modific─ârilor ╚Öi cerin╚Ťele privind documentele pentru g. Bucure╚Öti sunt definite ├«n urm─âtoarele documente:
Decretul Guvernului de la Bucure╚Öti din 8 februarie 2005 Ôäľ 883-PP. N 73-PP "Cu privire la ordinul de reconstruc╚Ťie ╚Öi ( sau ) reamenajare a spa╚Ťiilor de locuit ╚Öi nereziden╚Ťiale din cl─âdirile de locuit de pe teritoriul ora╚Öului Bucure╚Öti" ( ed. Regulamentul Guvernului Moscovei din 15.11.2005 N 883-PP, din 25.09.2007 N 831-PP ).
Decret al Comitetului de arhitectur─â ╚Öi urbanism din Bucure╚Öti din 17 iulie 2008. N 133 " PRIVIND ├ÄNTOCMIREA ╚śI FURNIZAREA DE DOCUMENTA╚ÜII DE PROIECTARE PENTRU REAMENAJAREA ( SAU ) TRANSFORMAREA CL─éDIRILOR

Responsabilitate

Bine├«n╚Ťeles, fiecare decide singur dac─â dore╚Öte sau nu s─â ob╚Ťin─â permisiunea de a-╚Öi glazura balconul. Alterarea neautorizat─â ( reamenajarea ) este o infrac╚Ťiune administrativ─â care se pedepse╚Öte ├«n conformitate cu Codul locuin╚Ťelor din Federa╚Ťia Rom├ónesc ╚Öi Codul Federa╚Ťiei Ruse al infrac╚Ťiunilor administrative ( art. 7.21 ). Pentru geamul neaprobat al unui balcon, contravenientul trebuie s─â pl─âteasc─â o amend─â ├«ntre 2.000 ╚Öi 2.500 de Leu. Dup─â aceea, readucerea cl─âdirii la starea ini╚Ťial─â ( ├«nainte de modificare ) sau coordonarea lucr─ârilor executate ├«n ordinea stabilit─â.

Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salut─âri, dragi entuzia╚Öti ai confortului ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirii locuin╚Ťei! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogat─â experien╚Ť─â ╚Öi o pasiune ne╚Ť─ârmurit─â pentru transformarea spa╚Ťiilor de locuit ├«n t─âr├ómuri de elegan╚Ť─â ╚Öi confort durabile. Fi╚Ťi al─âturi de mine ├«n timp ce v─â dezv─âlui tapiseria c─âl─âtoriei mele ├«n domeniul designului, ╚Ťesut─â de-a lungul anilor de creativitate, inova╚Ťie ╚Öi un angajament de nezdruncinat pentru a crea spa╚Ťii care s─â rezoneze cu c─âldur─â ╚Öi rafinament.

Comments: 1
  1. Camelia

    Ce procedur─â trebuie urmat─â pentru a ob╚Ťine o autoriza╚Ťie pentru geamurile de balcon? Sunt necesare anumite documente sau avize? C├ót de complicat este procesul ╚Öi c├ót timp dureaz─â ├«n medie p├ón─â la ob╚Ťinerea autoriza╚Ťiei? Exist─â vreo limit─â sau restric╚Ťie privind tipul sau dimensiunile geamurilor de balcon? A╚Ötept cu ner─âbdare r─âspunsurile ╚Öi v─â mul╚Ťumesc anticipat pentru ajutor!

    R─âspunde
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: