Radiator: care radiator pentru a alege?

Radiatorul este fața sistemului de încălzire și singurul element care rămâne vizibil într-un fel sau altul. De aceea, este foarte important ca radiatoarele să arate bine și să încălzească eficient. Pe care să o alegeți și de ce??

Atunci când selectați un radiator, este important să luați în considerare nu numai estetica, ci și funcționalitatea.

Radiator din fontă

Voluminos și greu. Fierul turnat are un coeficient scăzut de transfer de căldură. Acest lucru îi obligă pe producători să mărească suprafața totală ( dimensiunea sa ). Și o anumită fragilitate a acestui aliaj explică grosimea mare a peretelui secțiunilor. Concluzie: un design voluminos și foarte greu.

Singurul avantaj al radiatoarelor de încălzire din fontă Rezistent la presiune ridicată în sistemul de încălzire. Cu toate acestea, nu contează în casele de țară cu sistem de încălzire autonomă: volumul sistemului este mic, capacitatea pompei de circulație este scăzută. Acesta este motivul pentru care "pumnii" hidraulici sunt nu sunt posibile forțe considerabile, iar o presiune de mai multe atmosfere nu prezintă niciun risc pentru radiatoare, indiferent din ce materiale sunt fabricate.

Radiatoarele din fontă în stil retro îi vor mulțumi pe fanii interioarelor clasice.

Radiator cu panou din oțel

Voluminos, dar ușor. Ușor superioare celor din fontă în ceea ce privește eficiența, radiatoarele cu panouri din oțel sunt destul de voluminoase. Deși sunt mult mai ușoare decât radiatoarele din fontă.

Un radiator din oțel este format din două foi ( panouri ) sudate împreună, între care există canale pentru circulația lichidului de răcire de unde și denumirea de "radiator cu panou".

Citește mai mult  Reglarea intensității luminoase și controlul iluminatului pentru camera de zi

Pentru casele de la țară, aceste radiatoare sunt cea mai bună alegere alegerea optimă din punct de vedere al raportului preț/apariție/eficiență.

Radiator din oțel – o soluție de încălzire ieftină.

Radiator secțional din aluminiu

Cel mai fierbinte. Un avantaj incontestabil: aluminiul are o conductivitate termică ridicată. De aproape patru ori mai mult decât oțelul.

Adică, radiatoarele secționale din aluminiu sunt de patru ori mai puternice decât radiatoarele din oțel de aceleași dimensiuni. Sau o altă comparație: un radiator din aluminiu poate fi de până la 4 ori mai mic decât unul din oțel cu aceeași capacitate.

Un dezavantaj uriaș al aluminiului susceptibilitatea la coroziune electrochimică. Aceasta este, baterii de încălzire realizate din acest metal nu poate funcționa în sisteme care conțin elemente de bronz, alamă și alte materiale- donatori de ioni de cupru. Și sunt folosite pentru majoritatea manșoanelor noastre de conectare, colectoare de distribuție, tuburi pentru conectarea pompelor de circulație etc..

Radiatoarele din aluminiu au restricții privind instalarea în sistemele de apă caldă menajeră cu componente din cupru.

Radiator bimetalic

Cel mai compact. Materialul este un amestec de cupru ( Cu ) și aluminiu ( Al ). Acesta este motivul pentru care astfel de produse din cataloage sunt de obicei etichetate ca "Cu+Al".

Din punct de vedere structural, un radiator de încălzire bimetalic constă din țevi de cupru cu un profil de aluminiu presat.

Avantajele cuprului ca material pentru radiatoare sunt de necontestat: este ușor de prelucrat și proiectat cu precizie Acest lucru minimizează rugozitatea pe suprafața interioară a tubului și, prin urmare, împiedică acumularea pe acesta a murdăriei transportate de fluidul din sistem. Pe acest indicator, țevile de cupru sunt superioare oțelului, și chiar și unele omologi din plastic.

Citește mai mult  Home cinema cu MMS

Cumpărarea unui radiator bimetalic înseamnă că veți obține un radiator remarcabil de ușor, compact și puternic, care poate face față la orice vreme geroasă.

Scump, dar, de asemenea, cel mai eficient – radiator de încălzire bimetalică.


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: