Cazan electric: argumente pro și contra

În ciuda creșterii costului energiei electrice, boilerele electrice nu și-au pierdut popularitatea. Bineînțeles, acestea au o serie de avantaje față de alte dispozitive de încălzire. Dar, din păcate, există dezavantaje, din cauza cărora astfel de cazane nu sunt potrivite pentru fiecare casă. Captura?

Avantaje

  • Ecologic. Cazane electrice de încălzire nu implică arderea combustibilului și, prin urmare, nu există un coș de fum direct deasupra casei.
  • Instalare ușoară. Fără coș de fum și fără costuri de instalare a aparatului. Cazan electric pentru încălzire – de fapt, un aparat de uz casnic destul de compact, care este aproape silențios. Poate fi instalat oriunde și oricum Nu există restricții în acest caz ( cu toate acestea, nu aparține dormitorului ).
  • Structură simplă. Întreținere redusă și întreținere redusă.
  • Nu este nevoie de stocarea de combustibil.

Dezavantaje

  • Intrare de putere mare. Acesta este motivul pentru care Cazane electrice de încălzire Potrivit numai pentru case mici. Un pic de matematică: Pentru încălzirea unei case cu o suprafață de 300 m2 de exemplu, este nevoie de un cazan cu o putere de 30 kW. Să adăugăm încă 10-15 kW la această cifră pentru alte nevoi ale gospodăriei care nu sunt direct legate de sistemul de încălzire. Astfel, pentru o locuință confortabilă este necesară o capacitate de 40-45 kW, furnizată de rețeaua electrică. Cu toate acestea, nu este un secret că, adesea, nu doar 40-45, dar chiar și 20 kW în zonele rurale nu pot fi obținute.
  • Costul ridicat al energiei electrice. Cazan electric montat pe perete Un cazan cu o putere de 30 kW va consuma mai mult de 21 000 kW/lună, adică de două ori mai mult decât un cazan de 12 000 kW/lună. kWh de energie electrică. La prețurile din 2013, aceasta ar costa în jur de 60 de mii de euro. RUR. Prin comparație, funcționarea cazanului de gaz de aceeași putere va costa proprietarul aproximativ 9 mii. Leu.
Citește mai mult  Să comparăm eficiența cazanelor de încălzire: tradiționale și cu condensare


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: