Cinci greșeli de proiectare a cazanelor

Greșeli tipice la planificarea și instalarea unui cazan detașat la începutul unui proiect – și sfaturi pentru a le evita.

Cazan prea puternic

Instalarea unui cazan cu o putere mai mare decât cea dimensionată în proiect.. Un exercițiu inutil și o risipă de bani. Calculele de putere se bazează pe metrii pătrați și pe o serie de caracteristici de proiectare ale casei și pe temperaturile tipice de iarnă. Deci, cu un cazan mai puternic, nu veți câștiga nimic.

Nu este suficient aer de ardere

Instalarea cazanelor de încălzire trebuie făcută astfel încât să intre suficient aer în cazan, altfel acesta va funcționa ineficient sau chiar se va opri. Acest lucru înseamnă că este necesar să se asigure un flux de aer suficient în încăperea în care este instalat cazanul- de exemplu, prin gurile de aerisire din perete, fereastră sau ușă. Priza de aer în perete trebuie să fie situată la o înălțime de aproximativ 30 cm de la podea.

Coș de fum scăzut

Coșul de fum trebuie să aibă o înălțime de 4 m pentru un cazan pe gaz și de 5 m pentru un cazan pe gaz pentru un cazan pe combustibil lichid. Cu cât coșul de fum este mai jos, cu atât este mai ineficient. În cazul în care este echipat cu un sistem automat, indicatoarele de tiraj ale coșului de fum pot fi dezactivate la poziții joase, iar dacă coșul de fum este vechi – fumul nu poate fi evitat. În cazul în care înălțimea necesară a unui coș de fum nu poate fi asigurată din motive tehnice.. de exemplu, în pod sau în mansardă- Este mai bine să alegeți un cazan cu camera de ardere închisă. Alimentarea cu aer și emisiile de gaze de ardere sunt dirijate printr-o conductă coaxială "țeavă în țeavă", Pe o suprafață mare, peretele sau acoperișul trebuie să fie dimensionat în funcție de cerințele de spațiu.

""redundant" atingeți

Între cazan și vasul de expansiune nu trebuie să existe niciun dispozitiv de închidere. Și totuși, acolo se încearcă adesea să se instaleze o supapă de închidere. Închiderea sa accidentală împiedică scurgerea apei din sistem, ceea ce poate duce la accidente.Citește mai mult  Cazane cu gaz cu condensare. Principiul de funcționare. Pro și contra
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: