Termostate și comenzi pentru radiatoare

Dac─â echipa╚Ťi un radiator obi╚Önuit cu automatizare, acesta devine practic un dispozitiv inteligent independent. Nu are doar func╚Ťia de a v─â ├«nc─âlzi locuin╚Ťa conform unui program prestabilit.

Termostat radio

Dispozitiv de comand─â. Poate fie s─â men╚Ťin─â doar o temperatur─â setat─â, fie s─â o modifice ├«n func╚Ťie de un program s─âpt─âm├ónal, lunar sau chiar anual pe care ├«l stabili╚Ťi. De asemenea, termostatul radiatorului este capabil s─â men╚Ťin─â temperatura camerei ├«n timp ce sunte╚Ťi plecat. Cost – de la 3 mii. Leu.

Loca╚Ťie. Regulatorul de temperatur─â pentru radiator> poate fi pozi╚Ťionat pe perete, deoarece func╚Ťioneaz─â pe baterii. Avantajul acestei solu╚Ťii este temperatura este setat─â acolo unde dori╚Ťi. Prin compara╚Ťie, o supap─â de expansiune termostatic─â la intrarea ├«n radiator stabile╚Öte doar temperatura ├«n apropierea sursei imediate de c─âldur─â.

Principiul de func╚Ťionare. Un singur termostat pentru radiator poate comanda mai multe dispozitive. Astfel de termoregulatoare pentru radiatoare verific─â temperatura la fiecare trei minute, dup─â care "comand─â" Principalul lucru este s─â o faci mai cald─â sau mai rece ├Än func╚Ťie de faptul dac─â temperatura corespunde celei pe care a╚Ťi setat-o.

1 )cap termostatic, 2 )inser╚Ťie supap─â, 3 )bobin─â supap─â, 4 )regulator, 5 )sifon umplut de obicei cu lichid, mai rar cu gaz sau cear─â

Termostat f─âr─â fir

Dispozitiv de execu╚Ťie. E un fel de receptor servo-operat Executant al comenzilor de termostat. costuri de la 2,5 mii. Se instaleaz─â pe robinetul radiatorului ├«n locul capului termostatic. Adaptoarele filetate sunt v├óndute ca un kit. Termostatul de pe radiator difer─â de alte dispozitive performante prin faptul c─â func╚Ťioneaz─â pe baterii.

Cite╚Öte mai mult  Cazan de gaz de piroliz─â cu combustibil solid: Ce trebuie s─â lua╚Ťi ├«n considerare la selectarea

Senzor de deschidere a ferestrei

Dispozitiv de recep╚Ťie. Costurile senzorului de la 750 de Leu const─â din dou─â cutii- Mai mari ╚Öi mai mici. Primul este fixat pe rama ferestrei ╚Öi con╚Ťine un emi╚Ť─âtor ╚Öi o component─â de contact magnetic fix─â. A doua cutie se fixeaz─â pe fereastr─â la o distan╚Ť─â de 25 mm de prima. Exist─â un alt element de contact la distan╚Ť─â.

Principiul de func╚Ťionare. Un senzor semnaleaz─â termostatului c─â fereastra este deschis─â, iar termostatul pentru radiator semnaleaz─â actuatorului c─â este timpul s─â ├«nchid─â robinetul pentru ca strada s─â nu fie "├«nc─âlzit─â. Dup─â ce fereastra s-a ├«nchis, senzorul solicit─â termostatului s─â reactiveze radiatorul.

Dispozitiv de control. V─â permite s─â crea╚Ťi un sistem ├«n cas─â, care va asculta toate radiatoarele. Cu ajutorul tastaturii ╚Öi a ecranului pute╚Ťi regla toate termostatele deodat─â, pute╚Ťi vedea ╚Öi modifica set─ârile pentru fiecare dintre ele. «Inteligent" Dispozitivul poate primi comenzi prin radio ╚Öi poate modifica set─ârile termostatelor individuale. ├Än acest fel, este posibil─â reglarea de la distan╚Ť─â a temperaturii ├«n fiecare camer─â ╚Öi ├«n ├«ntreaga cas─â ╚Öi s─â o faci de acas─â sau de afar─â.

În fotografie: Telecomandă pentru sistemul de încălzire Vitocom 100 LAN1 de la Viessmann.

Unitate central─â

Caracteristici. Unitatea central─â ofer─â posibilitatea de a organiza ├«nc─âlzirea zonal─â a casei, dac─â este necesar s─â se ├«nc─âlzeasc─â una sau dou─â camere, ├«n loc de ├«ntreaga cas─â. Poate avea un sistem de alimentare de rezerv─â, un cronometru, poate trimite mesaje text de alarm─â ╚Öi primi mesaje text de comand─â, poate folosi un telefon mobil pentru a trimite mesaje vocale pre├«nregistrate. De asemenea, acesta func╚Ťioneaz─â ca buton de panic─â – ╚Öi este capabil s─â dea alarma pentru a porni o siren─â. Releul radio instalat ├«n unitate v─â va permite s─â controla╚Ťi aparate de uz casnic, jaluzele, obloane, obloane rulante, diverse aparate de uz casnic ╚Öi s─â o face╚Ťi dup─â un program prestabilit.

Cite╚Öte mai mult  Cinci gre╚Öeli de proiectare a cazanelor

Avantaj suplimentar. Un astfel de sistem imit─â destul de fidel prezen╚Ťa unei persoane ├«n cas─â. Posibilitatea de a transmite comenzi codificate sau sms-uri c─âtre sistem previne accesul neautorizat la complexul de automatizare a locuin╚Ťei.

Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salut─âri, dragi entuzia╚Öti ai confortului ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirii locuin╚Ťei! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogat─â experien╚Ť─â ╚Öi o pasiune ne╚Ť─ârmurit─â pentru transformarea spa╚Ťiilor de locuit ├«n t─âr├ómuri de elegan╚Ť─â ╚Öi confort durabile. Fi╚Ťi al─âturi de mine ├«n timp ce v─â dezv─âlui tapiseria c─âl─âtoriei mele ├«n domeniul designului, ╚Ťesut─â de-a lungul anilor de creativitate, inova╚Ťie ╚Öi un angajament de nezdruncinat pentru a crea spa╚Ťii care s─â rezoneze cu c─âldur─â ╚Öi rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: