Acumulatoare pentru alimentarea cu apă

( ) vasul sub presiune este un accesoriu pentru sistemele de apă caldă și rece. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă zgârciți la instalarea sa. Aceasta previne uzura prea rapidă a pompelor și ajută la prevenirea unei serii de alte probleme ale sistemului.

Un acumulator de presiune este un element important într-un sistem de alimentare cu apă etanș într-o casă de țară.

În cazul în care se utilizează un hidroacumulator?

Cum să dimensionați un acumulator de presiune? Capacitatea rezervorului sub presiune trebuie să fie de cel puțin un sfert din consumul total maxim de apă al casei pe minut. Acesta poate apoi să furnizeze apă la toate punctele de extracție din clădire timp de cel puțin 15 secunde, fără a fi nevoie să pornească o pompă. Ce puteți face între timp? De exemplu, pentru a clăti mâinile sau pentru a spăla o cană. Nu uitați, totuși, că este vorba despre înălțimea maximă a apei care iese din toate robinetele în același timp. Dacă deschideți doar jumătate dintre ele sau reduceți la jumătate intensitatea jetului, intervalul de timp crește la 30 de secunde. Acest lucru înseamnă că capacitatea de stocare a apei este suficientă pentru spălarea temeinică a mâinilor și a vaselor fără a fi nevoie să porniți pompa.

În imagine: vase de expansiune a membranei reflexe.

În sistemele închise de apă. Aceste sisteme sunt echipate cu pompe de circulație de rapel și un acumulator de presiune ( cunoscut și sub numele de rezervor de presiune ) pentru a evita multe probleme asociate cu utilizarea lor. Acesta este destinat în primul rând să mențină o presiune normală în sistem atunci când pompa este oprită. În plus, acumulatorul sau rezervorul de presiune conține o anumită cantitate de apă.

Citește mai mult  Asamblarea cabinei de duș componentă cu componentă: 6 posibilități

Rezervorul de presiune nu este necesar într-un sistem cu apă deschisă. Sistemul deschis este utilizat în casele de vacanță mici: se bazează pe un rezervor de apă instalat pe un deal.

Dispozitivul

Un acumulator de presiune nu este complicat. Acesta este format dintr-o carcasă metalică etanșă, în interiorul căreia se află o membrană de cauciuc. Seamănă cu un balon, dar este mult mai robust. spațiul dintre peretele carcasei și diafragmă este în general umplut cu un gaz inert sigur. Rezervorul este montat în țeavă și conectat prin intermediul unei flanșe de conectare.

Construcția internă a unui ( rezervor de presiune ).

Cum funcționează

Se folosește de elasticitatea diafragmei și de rezistența gazului. Când apa intră în membrana vasului sub presiune, este împinsă de presiunea din conducte. spațiul dintre diafragmă și carcasă comprimă gazul și împinge apa în rețea. Acest lucru garantează că acumulatorul menține o presiune suficientă a apei în rețeaua de alimentare.

Pentru ce aveți nevoie de un acumulator de presiune?

Volum și costuri dispozitivele sunt strict conectate. Cu cât capacitatea rezervorului este mai mare, cu atât prețul său este mai mare. La mijlocul anului 2010, imaginea era următoarea: cel mai mic acumulator hidraulic cu o capacitate de 5 l costa de la aproximativ 1500 de Leu., Un rezervor de 25 de litri costă în jur de 3800 de Leu, un rezervor de 100-500 de litri începe de la aproximativ 10.000 de Leu, iar un rezervor de 500 de litri la 10.000 de Leu. freacă.

Imagine: Recipient sub presiune Ultra Pro de la Zilmet.

  • Împiedică acumularea de presiune excesivă. Principiul oscilației presiunii permite compensarea expansiunii termice a lichidului din conducte, care poate provoca o creștere bruscă a presiunii.
  • Rezolvă problema ciocanului de apă. Se poate produce la pornirea pompei sau la deschiderea robinetului de închidere. «Scuipă." de la un robinet Consecințele unui ciocan de apă nu sunt cele mai rele: poate provoca spargerea țevilor sau deteriorarea instalațiilor sanitare. Vasele de presiune sau acumulatorii pentru alimentarea cu apă preiau astfel de șocuri, protejând toate celelalte zone ale sistemului de acestea.
  • Pentru a proteja pompa de pornirile frecvente de scurtă durată. Astfel de porniri și opriri apar atunci când apa este pornită și oprită frecvent, iar pompa tinde să se uzeze rapid. Un rezervor de presiune conține o cantitate mică de apă, care poate fi pompată în rețeaua de alimentare cu apă atunci când se deschide supapa, fără a fi nevoie de o pompă.
  • Permite utilizarea apei în cazul unei pene de curent. Cu toate acestea, debitul de apă trebuie să fie considerabil restricționat, altfel se va termina rapid.
Citește mai mult  Tehnologie pentru instalarea tăvilor de duș


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: