Cum s-a născut Villeroy & Boch Sanitaryware?

Villeroy & Boch există din 1748 și este renumită de mult timp în întreaga lume pentru vesela sa de lux și plăcile Mettlach. A intrat pe piața băilor 150 de ani mai târziu, iar în 1975 industria a fost reorganizată astfel încât, în loc să ofere articole individuale, faimosul brand german oferă acum băi complete

"Villeroy & Boch dispune de specialiști proprii excelenți, experți cu o experiență vastă și o măiestrie incredibilă în toate aspectele producției. Această forță se bazează pe o tradiție îndelungată, veche de secole, în domeniul ceramicii… Ne propunem să interpretăm tendințele din baie în așa fel încât produsele noastre să reflecte tendințele contemporane, rămânând în același timp atemporale.

În imagine: Kai Steffan, director de creație al Villeroy & Boch.

Fabrica de instalații sanitare se află în micul și confortabilul oraș Mettlach, Germania. Fabrica funcționează în trei schimburi pe tot parcursul anului, dar numai timp de două săptămâni, când este închisă pentru întreținere tehnică.

De cealaltă parte a râului se află sediul central al companiei. Aici se iau unele dintre cele mai importante decizii privind managementul și dezvoltarea faimoasei fabrici de producție de obiecte sanitare de renume mondial.

De-a lungul celor 260 de ani de existență, Villeroy& Boch a învățat să recunoască tendințele și să unească tradiția consacrată cu know-how-ul producției moderne de obiecte sanitare.

Spre deosebire de alte mărci, care nu-și răsfață des fanii cu produse noi, Villeroy& Boch lansează mai multe colecții noi în fiecare an.

În fosta mănăstire, răscumpărată și transformată în biroul Villeroy& Boch, un muzeu al ceramicii cu o colecție prețioasă de obiecte de bucătărie și faianță Mettlach din secolul trecut și o cafenea dedicată exclusiv materialelor produse cândva în fabrica locală.

Citește mai mult  Cersaie 2012 The Best: Nimic mai puțin

Ceramică – un material uimitor, toate elementele participă la crearea sa – pământ, apă, aer și foc. Primul lucru pe care îl fac este să frământe aluatul – acesta conține caolin, argilă, feldspat și cuarț. Rețeta este ținută secretă. Materiile prime, care sunt importate din diferite părți ale Europei, sunt amestecate în anumite proporții, se adaugă apă și apoi sunt măcinate cu grijă. Pentru a face acest lucru, în fabrici uriașe Se adaugă pietre mari de granit.

În trecut, procesul era ca un joc de copii cu păpuși de nisip. Matrițele de ipsos sunt turnate manual. Oamenii au fost eliberați de munca grea într-o eră automatizată. Muncitorii din fabricile de astăzi nu fac decât să supravegheze activitatea roboților. Matrițele au fost schimbate, iar matrițele din ipsos au fost înlocuite cu matrițe din plastic care, spre deosebire de cele dintâi, pot fi folosite de mai multe ori, iar mortarul se întărește de 6 ori mai repede ( 15 minute în loc de 90 ).

Producția de obiecte sanitare este automatizată în fabrică, iar sistemele de automatizare funcționează ca un ceas. După ce piesa de prelucrat s-a întărit, un robot preprogramat o duce la stația de control al calității. Și aici, de asemenea, este nevoie de ochiul uman. Modelele distruse sunt trimise imediat pe câmpul de luptă, sunt zdrobite și adăugate la materia primă pentru utilizare ulterioară. Piesele nedeteriorate și neformate se spală, se fac găuri pentru scurgere și se curăță îmbinarea dintre cele două forme. Faptul că toate instalațiile sanitare sunt realizate din două părți, pe baza principiului Românesc matryoshka păpușă, atunci când se formează, piesele sunt unite împreună, dar îmbinarea este lăsată cu cusătură abia vizibilă, și este îndepărtată cu o racletă ușoară și ascuțită.

Citește mai mult  Duș: doi în unul

Iată cum arată "valiza de griji" în control. Totul este meticulos și precis în stil german.

Produsele care nu sunt încă complet întărite sunt lăsate să se usuce timp de câteva ore. În acest timp, ei se "odihnesc", obținerea durității de care aveți nevoie.

După uscare, "pietrificat" produsele își schimbă ușor culoarea.

Glazurarea are loc în cabine separate. Pe toate laturile, având în vedere curbele modelului, piesele sunt glazurate. Ulterior, logo-ul companiei este imprimat pe ele.

Pentru a scăpa de coaja de portocală, obiectele sanitare trebuie să fie "întărite". Pentru aceasta, este trimis în cuptor. În procesul de ardere, ceramica capătă o netezime perfectă, ca și cum ar fi fost lustruită, și în același timp se "usucă" 30 la sută.

Cu o temperatură de ardere de până la 1200°C, obiectele sanitare capătă o nouă calitate. Acest factor este, de asemenea, luat în considerare în proiectarea formelor, astfel încât toaleta sau chiuveta nearsă este "mai înaltă" decât omologul său care a trecut prin creuzet.

Obiectele sanitare finite sunt inspectate și judecate în funcție de toate măsurătorile Netezimea liniilor, netezimea suprafeței, culoarea, calitatea smalțului. Este ultima etapă în care un membru al familiei ceramice se poate retrage.

Din fiecare lot nou, sunt aleși reprezentanți care sunt trimiși să dea un test dur. Există multe discipline.. Rezistență, stabilitate și fiabilitate. În fotografia de mai jos, puteți vedea cum "studentul" ceramic Trecerea testului. Se pare că calitatea apei de spălare este testată exact în același mod.

Obiectele sanitare au trecut prin foc și apă ( și marea majoritate a acestora- Rata de defect în fabrica de obiecte sanitare nu este mare, doar aproximativ 3% ) colectate pe drum. Ambalat și expediat cu grijă. Villeroy& Boch poate fi văzut în 125 de țări, unde este vândut de propriile companii de marketing și de import.

Citește mai mult  Poezia de baie trece ștafeta
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: