Ce diferențiază o chiuvetă de design de o chiuvetă convențională??

Unele bazine au doar o singură ieșire: deșeurile. Deci, cum se instalează un mixer și unde se duce apa dacă se revarsă?? Ce-i cu toate chestiile astea noi, oricum??

Forma nouă

Frumusețea trebuie să fie sacrificată. Astăzi, chiuveta este un element important și, uneori, principalul element de decorare a băii. Nu mai e doar o chiuvetă.. O instalație sanitară utilitară, dar un obiect de design care transmite un anumit mesaj. Funcționalitatea este secundară în acest caz uneori nu se observă deloc. Este cu adevărat convenabil să vă spălați pe un vas mic cu un diametru de 30 cm?? Sau deasupra unei tăvi de duș plate, ușor încastrate în blatul de lucru? Stropii se împrăștie peste tot și trebuie să-i ștergi tot timpul.. Desigur, nu toate veștile sunt rele; multe chiuvete de design combină decorul cu funcționalitatea.

Lavoarele moderne sunt concepute împreună cu blaturi de lucru potrivite. Astfel, compoziția este completă.

Tipul de chiuvetă. Dintre chiuvetele fără gaură pentru robinet, modelele suspendate și cele încastrate sunt cele mai comune. Lavoarele suspendate ( semipedestal &#41 sunt mai rare;. Toate arată foarte elegant. Nimic nu deranjează ceramica, din care sunt făcute obiectele sanitare și sanitare.

Pe fotografie: Modelul 1111601101101101 de IDO.

Modernizarea secolului XXI. Pentru ca forma chiuvetei să fie perfectă și integrală, aceasta a trebuit să fie reproiectată. La prima vedere, pare absolut simplu, dar, de fapt, a devenit foarte complicat. Unele modele sunt atât de organice încât nu au nicio gaură de încastrare, și chiar și aceasta este uneori complet mascată.

Citește mai mult  Obiecte sanitare asimetrice

Locul robinetului

Separat de chiuvetă. Cele mai multe lavoare sunt încă disponibile cu una, două sau trei găuri pentru diferite tipuri de robinete. Dar pârghiile și supapele care ies din jantă nu sunt foarte atractive, ca să nu spunem altceva. Astfel, a fost conceput un model complet nou O chiuvetă fără gaură pentru robinet. Acestea din urmă pot fi instalate individual și pot fi montate pe birou, pe perete sau pe podea. Caracteristica sa distinctivă – gura de scurgere alungită.

Lavoarele scumpe sunt rareori prevăzute cu o deschidere de susținere pentru un robinet mixer – chiar și în picioare, pe podea, lângă chiuvetă!

  • În imagine: ZFA621 de Zucchetti, design Palomba Roberto și Ludovica
  • În fotografie: mixerul de perete Ergo Q de la fabrica Newform
  • În imagine: BL 904 de Antonio Lupi, proiectat de Colombo Carlo
  • În imagine: UE12-15PL Burnished Platinum de Sherle Wagner International

În imagine: ZFA621 de Zucchetti, proiectat de Palomba Roberto și Ludovica.

producători. Chiuveta fără o gaură pentru robinet, pe care o puteți cumpăra în salonul Românesc de obiecte sanitare, va fi probabil fabricată în Europa. Aceste modele sunt oferite de cei mai importanți producători: Agape, Antonio Lupi, Axor ( Hansgrohe ) Catalano, Cielo, Flaminia, Hatria, Ideal Standard, Regia, Villeroy&&&& Boch etc. ( Mărcile sunt enumerate în ordine alfabetică. ) Mulți dintre ei colaborează cu designeri renumiți care lucrează în mod constant la forme noi, chiar mai perfecte.

Producătorii europeni oferă chiuvete cu un design inteligent și original.

Drenaj de revărsare

De ce sistemul de revărsare? În primul caz: gaura de scurgere este închisă, iar apa care curge de la robinet este pe punctul de a trece peste margine. În al doilea rând: presiunea este prea mare, iar apa de drenaj pur și simplu nu este capabilă să se evacueze în sistemul de canalizare prin scurgerea deschisă. Prima întrebare nu este foarte relevantă pentru România, deoarece se referă la economisirea apei. Serios, cui i-ar trece prin cap să astupe scurgerea ca să se spele?? În Europa, apa este scumpă și sunt în joc probleme de mediu Este un lucru la modă. Al doilea caz este cel al așa-numitelor mixere în cascadă, unde presiunea apei este foarte mare. ( ce risipă de resurse!! )

Citește mai mult  12 tăvi de duș dreptunghiulare

Robinetele în cascadă nu se potrivesc aproape la orice chiuvetă: acestea solicită mai mult revărsarea.

Tehnologie modernă. Prin urmare, problema de depășire a debitului trebuie rezolvată. Cea mai ușoară cale Tradițional: asigurați o deschidere la câțiva centimetri sub marginea chiuvetei. Dar o "gaură" în plus Nu face bazinul de spălare plăcut din punct de vedere estetic.

De dragul lavoarului dintr-o bucată fără nici o ieșire vizibilă, nu doar pentru revărsare, ci chiar fără scurgere; ! )- designerii și designerii dezvoltă noi soluții. Unul dintre acestea constă în următoarele: ieșirea din bazinul de spălare se deschide automat atunci când se atinge un anumit nivel de apă. A doua opțiune este mai complicată – un sifon integrat conectat la conducta de evacuare. Când închideți orificiul de scurgere, apa din sifon se ridică odată cu apa din bazin și, la un nivel predeterminat, se revarsă peste separator și se scurge în scurgere. Există o a treia soluție.. Echipați bazinul de spălare cu o supapă de scurgere care nu poate fi blocată. În acest caz, nu este nevoie de o depășire. Principalii producători: Axa, Catalano, Ideal Standard, Keramag, Laufen, Villeroy& Boch etc. ( Mărcile sunt enumerate în ordine alfabetică. )

Chiuveta modernă poate că nu are o "gaură urâtă" în sistemul de revărsare, dar scurge apa până la refuz cu un principiu diferit.

Selectarea chiuvetelor și a bazinelor


Chiuvetă Apell FE165UBC

Lavoar 103.51.000, 649.13.103 de Joerger

FI792IPC Chiuvetă Apell
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: