Mobilier de grădină din lemn: nuanțele de alegere

Cumpărarea de mobilier de grădină și terasă din lemn: investigarea speciilor de lemn, alegerea mesei, decizia privind structura mesei, decizia privind bugetul.

Locul și condițiile în care urmează să fie amplasat mobilierul de exterior joacă un rol decisiv în alegerea speciilor de lemn.

Ce să alegeți?

Formularea de întrebări. Înainte de a merge la cumpărături pentru mobilier de grădină din lemn, trebuie să răspundeți la următoarele întrebări.

  • Fie că doriți să o păstrați permanent în aer liber sau doar să o scoateți de sub acoperiș pentru o vreme?
  • De ce piesă de mobilier aveți nevoie??
  • Cum îl depozitați?
  • Cât de mult sunteți dispus să plătiți pentru un set de mobilier de grădină din lemn??

Dacă răspunzi precis, ești salvat de la a face o alegere greșită și de a risipi.

În aer liber sau pe o verandă?

Alegerea speciilor de lemn. Tipul de lemn pe care îl alegeți depinde de modul în care veți folosi mobilierul de exterior. Rețineți că numai obiectele din lemn de tec, un lemn foarte rezistent din Asia de Sud-Est, pot sta în aer liber tot timpul anului. În timp, sub influența soarelui și a precipitațiilor, mobilierul de grădină din lemn de tec, inițial maro, devine treptat gri. Apropo, această culoare arată la fel de impresionant ca și originalul.

Citește mai mult  Ciao, Bella!

Nu orice piesă de mobilier de exterior este potrivită pentru o utilizare permanentă în aer liber, ci doar cele realizate din anumite tipuri de lemn, dintre care cel mai rezistent este tecul.

Vă recomandăm o inspecție atentă. Atunci când alegeți mobilier de grădină din lemn, aveți grijă să îmbinați piesele între ele. Este mai bine să folosiți dibluri de lemn decât șuruburi metalice ca elemente de fixare. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să o lipiți: dacă se udă vreodată în ploaie, se poate destrăma pur și simplu.

În imagine: Colecția Estrada de la Gloster, proiectată de Eskildsen Povl.

Fagul, salcâmul și laricele sunt mai puțin potrivite pentru utilizarea permanentă în exterior. Dar durabilitatea mobilierului fabricat din ele este de obicei mai scurtă decât cea a tecului.

Dintre toate celelalte tipuri de lemn – atât conifere cât și foioase – Numai mobilierul de interior este fabricat pentru utilizare în interior. Îl puteți pune pe verandă sau pe terasă, sau îl puteți scoate în grădină, dar numai pentru o perioadă scurtă de timp și nu în orice vreme. Mesele, scaunele și băncile se pot usca sau se pot satura dacă sunt expuse la soare sau la ploaie și, ca urmare, se deformează și se deteriorează. Același lucru este valabil și pentru mobilierul de răchită din rattan și salcie.

Mobilierul din lemn, care urmează să fie folosit permanent în grădină, trebuie, de asemenea, să fie manipulat cu grijă. Acesta poate "trăi" într-un adăpost sau se poate retrage într-un adăpost în caz de vreme rea.

Citește mai mult  CIFF-Home 2015 a luat sfârșit

Luați masa sau relaxați-vă?

Alegeți mobilierul dvs. Mobilierul de grădină nu ar trebui să servească numai în scopuri practice, ci și să se potrivească în frumusețea din jur, astfel încât producătorii încearcă să producă mobilier care este atât funcțional, cât și să îndeplinească cerințele estetice ale consumatorilor.

Este important ca mobilierul de grădină să combine funcționalitatea cu un design interesant.

  • Pacific Side Table Mahogany de Gloster
  • Șezlong balansoar de grădină 22045F de DAX-SIERRA
  • Fotoliul Maui de la Riva 1920, proiectat de Dwan Terry
  • Canapea Astral de Fredericia, design Borre Per

Pacific Side Table Mahogany de Gloster.

Mobilierul de grădină din lemn este cumpărat, de obicei, în două scopuri Pentru a lua masa sau pentru a vă relaxa în grădină. În primul caz, pot fi incluse o masă, scaune sau taburete și o bancă. A doua opțiune este un simplu balansoar sau o canapea, sau puteți face un set complet de grădină cu o măsuță joasă de cafea, o canapea și fotolii.

Într-o singură bucată sau pliată?

Alegeți modele pliabile și stivuibile. Dacă aveți suficient spațiu în casă pentru mobilierul de grădină, puteți achiziționa piese staționare în mărime naturală. Dar atunci un set mare ar ocupa o cameră întreagă sau o debara..

Și dacă nu este, de ce nu luați în considerare mobilierul pliabil sau stivuibil? Este disponibil de la mulți producători.

Scaunele, mesele și șezlongurile pliabile se transformă adesea din voluminoase în plate. Acest lucru economisește spațiu de depozitare.

Mobilierul stivuibil ( mai ales mesele, scaunele și taburetele ) este special conceput pentru a fi stivuit compact. Iar acestea sunt de o construcție solidă și indestructibilă.

Scump sau ieftin?

Mobilier pentru un buget. Cele mai scumpe sunt mobilierul de grădină din lemn din lemn prețios sau exotic ( mahon, iroko, tec, fag. stejar etc. ). Mobilierul economic este adesea fabricat din lemn de esență moale, cum ar fi pinul, molidul etc. Un alt factor semnificativ este țara de producție. De exemplu, un scaun din lemn cu aspect perfect identic, fabricat în Italia și Indonezia, va costa foarte diferit. De asemenea, este important să știți dacă la colecție a lucrat sau nu un designer cunoscut Un model "cu nume" Valorează mai mult decât o masă normală.

Citește mai mult  25 de variațiuni pe tema fotoliului Wolter

Costul mobilierului de grădină din lemn depinde de tipul de lemn, de țara de fabricație și de numele designerului.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: