Vladimir Kutepov despre mobilierul atemporal

Salonul Flat-Interiors a fost unul dintre primele saloane de interior din România care a oferit clienților săi mobilier de înaltă calitate din Europa. Vladimir Kutepov, directorul de vânzări al showroom-ului, vorbește despre schimbarea modei interioare și despre mobilierul asupra căruia nu are nicio putere.

În fotografie: Vladimir Kutepov, director comercial al Flat-Interiors.

Despre moda de mobilier. Tot ce este nou este vechiul bine uitat este bine uitat de bătrâni. O tendință recentă este popularitatea bio-formismului, un stil în care designul de mobilier urmează formele naturii, cum ar fi fotoliul Wanders Tulip Armchair de la Cappellini, care are forma unei lalele. Acest stil a fost, de asemenea, opera legendarilor Charles și Ray Eames, Arne Jacobsen și alții. Acum asistăm la o renaștere a acestui stil. Designerii nu folosesc doar materiale naturale, organice, ci și materiale sintetice. Acest stil se integrează cu ușurință în orice interior existent. Dar stilul scandinav, cu culorile sale calme, se demodează, fiind înlocuit de culori strălucitoare și luxuriante.. cum ar fi marsala sau turcoaz, precum și nuanțe fumurii de albastru-verde. Dar stilul scandinav, ca și cel clasic, va fi întotdeauna potrivit.

Despre culori și forme. Cuprul, bronzul și alama au fost extrem de populare în 2014 și sunt încă în trend. Deosebit de relevante sunt corpurile de iluminat și accesoriile fabricate din acestea. Și, bineînțeles, lemnul natural va fi la modă, durabil și plăcut la atingere este o soluție câștigătoare pentru toate timpurile. Când vine vorba de forme la modă, merită să te uiți la "naturalul" organic forme ( cum ar fi scaunul Egg de Fritz Hansen ) și spătarele ridicate Cum ar fi Vitra ( Alcove Highback Sofa ) B&B Italia ( Canasta ) etc. .

Citește mai mult  Un birou pentru calculator

Despre ingeniozitatea italiană. Principalul "furnizor" Tendințele în industria mobilei sunt fabricile italiene. În primul rând, este vorba de tradiție și de secretele meșteșugărești care au fost transmise din generație în generație în această țară. În al doilea rând, mărcile italiene nu numai că sunt conștiente de tendințe, dar au tendința de a le stabili ele însele. Fabricile italiene atrag cei mai buni designeri și arhitecți din alte țări, iar aceștia, la rândul lor, aduc propria lor aromă modelelor… Așadar, fabricile italiene adoptă experiența altor țări fără a uita de propriile tradiții.

Despre gusturile rușilor. Consumatorul rus a fost întotdeauna conservator, preferând mobilierul modern în detrimentul clasicilor și al celor iconice modele- LC 4 Chaise Longue de la Cassina sau scaunul Barcelona de la Knoll. Dar, în ultimii ani, rușii au început să se intereseze activ de designul interior; ei urmăresc ultimele tendințe, vizitează expoziții și au multe de învățat despre ultimele tendințe. Pe de o parte, au devenit mult mai greu de impresionat, dar, pe de altă parte, sunt și mai complexe Gustul clienților s-a îmbunătățit dramatic. Este o plăcere să lucrezi cu oameni care știu ce își doresc și înțeleg designul.

Clasic și modern. Există o cerere tot mai mare de mobilier cu o poveste în spate — Una care va fi relevantă pentru mult timp de acum încolo. Stil clasic în acest sens.. O modalitate sigură de a câștiga. Cu toate acestea, mulți consumatori consideră că clasicii stricți sunt plictisitori, motiv pentru care mobilierul în acest stil, dar cu detalii moderne, este popular. De exemplu, mostre de Ceccotti sau Annibale Colombo. Arhitecții acestor fabrici au găsit combinația perfectă între clasic și modern.

Citește mai mult  Cum de a alege mobilier de sufragerie? 11 criterii

Despre experimente. Astăzi, arhitecții experimentează în mod activ cu materiale "nepotrivite" atunci când creează mobilier Materialele folosite combină noile tehnologii cu tehnici străvechi. De exemplu, lemnul acestei comode este tratat ca în secolul al XVII-lea și este dotat cu senzori care reglează închiderea ușoară a sertarului. Sau folosiți atât sticla tradițională de Murano, cât și aliaje moderne în designul corpului de iluminat. Mobila este din nou făcută pentru a dura, pentru a rezista generațiilor de familie.

Cele mai populare cinci piese de mobilier din gama Flat Interiors în 2014
Canapea Alfred de Baxter Practic cel mai bine vândut din toate timpurile. Designer Marko Melisic. Cadru din lemn masiv, tapițerie.. piele naturală.
Fotoliu UP J de la B&B ITALIA. Designer Gaetano Pesce. Structură- poliuretan, țesătură Soara 06 Red Jersey roșu.
Canapea cu spătar înalt cu AlcoveHighback Sofa by Vitra. Designerii Ronan și Erwan Bouroullec. Structură- Oțel, finisaj.. Laser 01 Țesătură roșie.
Scaunul directorial DS-2100/161 de la de Sede. Designer Pedro Fraco.
Scaun ușor pe roți pentru podele dure. Structură- oțel, finisaj piele neagră.
Fotoliu Pausa Di Luce Poltrona de Poltrona Frau. designer Renzo Frau.
Fotoliu cu suport pentru pahare. Structura metal, finisaj.. Century Sangiovese din piele.

Alegerea mobilierului

Canapea Blaine din colecția Dreaming de Domingo Salotti Masă de sufragerie Wave 8014 din colecția Moderno de Tonin casa Garderobă modernă din colecția Lumi-Nova de la brandul Lumi
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: