Blaturi de bucătărie: renovare și îngrijire

Blatul de lucru este cea mai vulnerabilă parte a unei bucătării. Cratițele fierbinți, cuțitele ascuțite și petele de mâncare îi deteriorează aspectul. Spunându-vă cum să îndepărtați petele și așchiile de pe blaturile de lucru din diverse materiale.

Bucătărie Extra Avant de Veneta cucine.

Blaturi de lucru laminate din plăci aglomerate

Cel mai mare dușman.. Cea mai frecventă problemă este umiditatea excesivă. Cea mai frecventă problemă Umflarea blatului de bucătărie. Prin urmare, nu trebuie utilizat niciodată în apă. Nici detergenții pe bază de acizi nu ar trebui să fie utilizați.. Blaturile de bucătărie devin tulburi. Petele încăpățânate sau uleioase pot fi îndepărtate cu detergenți care conțin amoniac. O altă opțiune este de a Se toarnă puțin bicarbonat de sodiu pe pată, se freacă cu o cârpă moale și umedă, apoi se șterge.

Zgârieturile și cioburile mecanice sunt mai greu de ascuns. O bucată de parchet laminat care se desprinde poate fi lipită cu un adeziv special Aplicați-l pe zona ciobită și pe interiorul peticului, așteptați până când lipiciul se usucă puțin și devine lipicios, apoi puneți peticul pe zona ciobită, fixându-l cu grijă cu bandă adezivă. După ce se usucă lipiciul, banda poate fi îndepărtată.

Blat de lucru 222 – Sabrina 01 de Granicoat.

Blat de lucru din piatră

Fabricat din piatră artificială. Pe astfel de blaturi de bucătărie apar adesea zgârieturi, fisuri sau așchii. Astfel de deteriorări trebuie mai întâi șlefuite, iar pe zonele ciobite trebuie lipite noi bucăți de material de aceeași culoare, care trebuie șlefuite cu grijă după ce se usucă lipiciul.

Life+Gloria de Stosa. Piatră naturală. Zgârieturile pot fi reparate cu o simplă lustruire. Vă rugăm să rețineți că blaturile de bucătărie din marmură ușoară ( alb, bej, galben ) sunt sensibile la ceai, cafea și vin, așa că trebuie curățate cu atenție și imediat. În caz contrar, blaturile pot fi curățate cu o soluție ușoară de săpun sau cu un detergent special pentru piatră naturală, care acționează atât ca protecție, cât și ca lustruire a suprafeței. Acestea nu decolorează piatra și lasă o peliculă invizibilă pe ea atunci când sunt aplicate pe suprafață.
Bucătărie de șapte zile de Riva 1920.

Blat de lucru din lemn

Ecologic, dar nu durabil. Petele mici pot fi îndepărtate cu o soluție ușoară de săpun și un burete moale, petele mai persistente.. cu un burete abraziv. Loviturile puternice sunt sigilate cu chit pentru suprafețe din lemn, după uscare sunt lustruite și acoperite cu un compus protector special sau lac.

Schiffini One Kitchen.

Blat din oțel inoxidabil

Nu se teme de detergenți abrazivi. Dar, în timp, își pierde strălucirea și se pătează. Curățați blaturile din oțel inoxidabil cu apă călduță și un detergent normal. Uneltele care conțin clor nu sunt adecvate. Zgârieturile sunt mai ușor de îndepărtat de pe metalul mat șlefuit cu un set de tampoane abrazive cu granulație variabilă, iar restaurarea oțelului inoxidabil oglindă fără unelte speciale este aproape imposibilă.

Sticlă securizată Vitrodesign® Avatar de Ligron.

Blaturi de lucru din sticlă

Ușor de curățat și ușor de zgâriat. Petele minore pot fi îndepărtate cu o spălare normală cu apă și săpun, iar petele dificile pot fi îndepărtate cu o cârpă normală sau cu o cârpă cu scame Cu un burete sau o spatulă din lemn/plastic, o piele de căprioară specială sau o cârpă din microfibre. Crăpăturile și cioburile nu pot fi ascunse, iar blatul trebuie să fie înlocuit.

Citește mai mult  20 de bucătării în alb și negru
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: