Sfaturi pentru selectarea blatului și a chiuvetei

Atunci când cumpărați mobilier de bucătărie, ar trebui să acordați o atenție deosebită setului "blat de lucru + chiuvetă". Cum se vor potrivi elementele între ele? De ce un blat de lucru pe măsură este mai bun decât unul prefabricat? În căutare de răspunsuri.

Comandați sau cumpărați gata făcute?

Varianta Economy. Puteți cumpăra un blat de lucru prefabricat și îl puteți tăia la lungimea ( ) lățimea cea mai simplă și mai economică soluție. Potrivit pentru bucătării liniare. Numai blaturile de lucru fabricate din plăci aglomerate sau MDF sunt potrivite pentru o astfel de autoasamblare. «De casă Blatul de lucru poate fi proiectat doar în cele mai simple forme pătrat sau dreptunghiular.

Blaturi de lucru la comandă. Potrivit pentru o altă categorie de preț. Alegeți orice dimensiune, configurație și material pentru un blat de lucru pe măsură: metal, piatră naturală sau artificială, lemn masiv, sticlă etc. Apropo, blaturile din plăci aglomerate și MDF sunt, de asemenea, adesea realizate la comandă.

Avantajele unui blat de lucru pe măsură

  • fără lacune. Montarea și finisarea vârfului sunt bine gândite. Modul de montare a blaturilor de lucru depinde de material. Apropo, instalarea ar trebui să fie întotdeauna efectuată de către specialiști de preferință de la firma la care ați comandat mobila ( sau separat top ).

În fotografie: panouri HPL Uni Blanco de Ligron.

  • Complementaritate deplină. Un blat de lucru pe măsură se potrivește perfect cu mobilierul din bucătăria dumneavoastră: stil, culoare, material etc.. Toate nuanțele de configurare ale unui set &#40 sunt luate în considerare; de exemplu, fronturile convexe ) deschiderile pentru chiuvetă și plită sunt realizate în locurile potrivite.
  • O potrivire bună între capete. Marginile și colțurile unui blat de lucru pe măsură sunt tăiate cu grijă. Același panou aglomerat este, de asemenea, protejat cu bandă de margine pentru a preveni pătrunderea umezelii și deformarea ulterioară.
  • Opțiuni suplimentare. În plus față de blatul personalizat, se recomandă, de asemenea, să cumpărați "produse conexe" — panou de perete instalat și șorț, realizate din același material. De exemplu, puteți alege dintr-o varietate de tipuri de margini pentru marginea frontală a blatului din piatră artificială: o margine în formă de "margine de nevărsare" etc. Toate aceste servicii pot fi furnizate de o singură companie.
  • Configurație proprie. Blaturile de masă din compozit pot fi realizate pe măsură și pot fi personalizate în funcție de cerințele dumneavoastră exacte. Cusăturile dintre blaturi sunt practic invizibile, motiv pentru care acestea pot fi combinate cu un bar, un pervaz sau o peninsulă, după cum se dorește totul arată ca o construcție monolitică.
Citește mai mult  Fronturi de bucătărie: Avantajele și dezavantajele diferitelor materiale

Blaturile compozite pot fi ondulate sau rotunjite și pot părea monolitice fără cusur.

Blat de lucru+ chiuvetă

În armonie cu vârful. Pentru ca chiuveta să se potrivească perfect cu blatul de lucru, este mai bine să cumpărați atât blaturile, cât și chiuvetele din același loc. Dacă doriți să cumpărați chiuveta separat de mobilierul de bucătărie ( sau de top ) este important să cunoașteți parametrii săi: dimensiunea, forma, metoda de instalare. Aceste informații sunt esențiale pentru a face gaura potrivită în blatul de lucru și pentru a realiza apoi o instalare de înaltă calitate. Este important să vă gândiți cum vor arăta împreună blatul și chiuveta, vor fi de aceeași culoare, stil etc.?.

Dintr-un singur material. chiuveta și blatul de lucru din același material – oțel inoxidabil, piatră naturală sau artificială – se potrivesc cel mai bine unul cu celălalt. Dacă comandați atât chiuveta, cât și blatul de lucru din Corian și Montelli de la Dupon, Hi-Macs de la LG, Staron de la Samsung sau alte materiale compozite, veți obține iluzia unei construcții monolitice Nu există cusături sau îmbinări vizibile. Impresia unei compoziții sculptate dintr-o singură bucată de piatră și apoi șlefuite.

Practic și de lungă durată. Avantajele setului nu vor fi doar estetice: piatra artificială este foarte puternică, durabilă, rezistentă la căldură și uzură. Se remarcă, de asemenea, prin capacitatea de întreținere, deoarece materialul are o structură omogenă. Micile zgârieturi și tăieturi de pe suprafața sa pot fi pur și simplu șlefuite.

Un set compozit – blat de lucru plus chiuvetă integrată – este practic și ușor de curățat.

Citește mai mult  18 mese pentru copii: modele de top pentru 2013.

Selectarea chiuvetei

Chiuveta Apell PD862IKITV / PD862IKITS / PD862IKITW din colecția Sinphonia BLANCO ZIA 9 E chiuvetă din colecția Blanco Zia Chiuvetă K-6589-U din colecția Kohler Northland
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: