Respectați gospodina: Cum să vă faceți bucătăria și mai ușoară?

Diavolul stă în detalii. În cazul bucătăriei, este vorba despre balamale, închizători de uși, tot felul de mecanisme de deschidere și umplere a rafturilor și sertarelor. Ce îmbunătățește cu adevărat confortul gazdelor în bucătărie și pe ce gadgeturi poți economisi bani? Disponibil la

Noi construim nivelul inferior..

Spațiu sub chiuvetă. De obicei, se utilizează pentru depozitarea măturilor, a coșurilor de gunoi și a ustensilelor de uz casnic similare. Cu toate acestea, producătorii moderni de mobilier oferă o gamă de soluții mai tehnologice.

• Sertare în formă de U. Mai bine le alegeți pe cele cu inserții translucide de-a lungul pereților laterali.. astfel încât totul este vizibil și nimic nu poate cădea.

• Un sistem cu tăvi glisante. De asemenea, un sertar, dar cu tăvi glisante în interior, ceea ce vă permite să vă adaptați la forma sifonului și să folosiți la maximum spațiul rămas.

• Un sistem de depozitare a deșeurilor. Ușa de sub chiuvetă este echipată cu un mecanism pivotant și un suport pentru coșul de gunoi. Dar nu toată lumea este obligată să aprecieze această soluție: dacă deschideți ușa, veți "ieși" în fața unui public uimit coș de gunoi.

Sertarele se scot. Pentru spațiul de la parter, o ușă cu balamale nu este cea mai bună opțiune. Sertarele extensibile sunt mult mai convenabile. Construcțiile moderne se mișcă liniștit, fără înclinare și ( gemuri, conserve și alte produse de casă ) există sertare care pot suporta cu ușurință până la 100 kg ( sarcina standard este de 20-25 kg ).

În imagine: Bucătărie SieMatic S2 lotus alb.

Sertare de bază. Unii producători construiesc seturi de mobilier cu plinte ( cele mai de jos ) sertare. Fie că sertarul de bază este poziționat sub aparate, fie că baza mărește capacitatea de depozitare a sertarului inferior.

Configurarea nivelului mediu și superior

colț central. Într-un colț, în mijlocul unei unități de bucătărie, este o idee bună să instalați
O ușă cu ridicare verticală plan-paralelă: nu are o funcție pivotantă și, prin urmare, nu este necesar să se lase spațiu pe blatul de lucru pentru deschidere și închidere.

Dulapuri de perete și blaturi de dulapuri. Accesorii de bucătărie la îndemână aici- sunt uși cu balamale cu ridicare și întoarcere, fie dintr-o singură bucată, fie în două foi. Multe variante de uși pliabile: există obloane și uși pliante, Și glisante ( ca pentru dulapuri ). Alegeți o ușă cu o unitate de echilibrare și ( dacă este necesar ) un opritor pentru a o deschide.

Rafturi extensibile. Același.. «dulapuri de farmacie", Rafturi de toate tipurile, dispuse pe verticală și echipate cu mai multe rânduri de rafturi; bune pentru depozitarea obiectelor compacte și alungite.

Pereți transparenți. În cazul în care pereții sertarelor medii și superioare sunt din sticlă translucidă, aceasta este o opțiune practică care face posibilă descoperirea rapidă a ceea ce se află acolo.

• Sertare interne. Am vorbit deja despre o unitate cu sertare glisante sub chiuvetă. Adesea aceeași soluție Tăvițe interioare pentru a vă ajuta să vă organizați spațiul se utilizează și în alte sertare de bucătărie, în special în cele mai mari. Este recomandabil să alegeți o tavă rezistentă la mașina de spălat vase.

Pe fotografie: Making by Composit.

Alegerea "umpluturii" sertare

• «Mic" în marea. O altă soluție menită să eficientizeze conținutul spațiilor din bucătărie: unul sau mai multe sertare mai mici sunt instalate într-un sertar mare. Dar nu vă lăsați dus de val: un număr mare de sertare și cutii poate fi derutant și uneori este mai ușor să organizați unități de depozitare mai mari.

• Priză de perete. În interiorul unui sertar sau al unui dulap, poate exista o priză.. este convenabil, deoarece nu numai că vă permite să depozitați, dar și să utilizați aparate mici de bucătărie care facilitează munca gospodinei fără a le scoate din dulap.

• Iluminat. Sistemul de iluminare integrat face ca utilizarea sertarelor și dulapurilor să fie și mai comodă.

Un ochi pe preț

Ce design să alegeți? Gama de rafturi și sertare din bucătărie este acum variată: pivotante, extensibile, retractabile, de colț și retractabile în chiuvetă. Aceste aparate adaugă până la un centimetru de spațiu util în bucătărie și se vor potrivi oriunde aveți nevoie de ele în colț, sub masă și sub chiuvetă. Cu toate acestea, aici intervine problema alegerii. Amenajările de mobilier potrivite sunt alese în funcție de două tipuri de parametri: funcționalitate și preț.

• Comoditate, capacitate. Sistemele de extragere curbe sunt flexibile și ergonomice, dar nu la fel de spațioase ca cele rectangulare. Seturile dreptunghiulare sunt mai puțin utile, dar au o capacitate mai mare.

• Cost. Un singur raft "carusel" costuri în jur de 2 000. Leu, iar un set complet de pivotare și glisare poate fi de 10 ori mai scump.

Pentru a nu exagera. Luați în considerare "utilizatorul" individual atunci când cumpărați aparate de bucătărie Bucătării. Planificarea achiziționării mobilierului de bucătărie și a accesoriilor ar trebui să se facă cu siguranță împreună cu ( și cel mai probabil ) persoana care o va gestiona.

Automatizarea – nu un scop în sine. Toate aparatele noi sunt anunțate ca fiind confortabile și ergonomice. De fapt, acestea pot fi foarte sofisticate ( ceea ce se reflectă, desigur, în prețul lor ) dar ușurința utilizării zilnice este discutabilă. Exemplu – Sisteme de deschidere automată "Push to open. Costă în jur de 12.000. Poate că sunt accesibile, iar multora le plac, dar unele gospodine le consideră incomode, iar acestea nu sunt doar o chestiune de confort. Amprentele de degete sunt lăsate pe fronturi, iar sertarele nu alunecă decât puțin atunci când sunt trase.. este necesară o muncă suplimentară pentru a o scoate complet. De aceea, unii oameni merg pe mânerul. Și dacă insistați să aveți un mecanism de "împingere pentru a deschide", Cel mai bine este să începeți cu sertarele de jos.

Pe ce trebuie să economisiți

«Ușa" nuanțe. Ceea ce nu trebuie să vă zgârciți sunt balamalele și alte mecanisme de deschidere a ușilor nu numai confortul, dar adesea și siguranța în bucătărie depinde de ele. Pentru a preveni trântirea ușilor, alegeți o balama cu amortizor încorporat ușa se închide în liniște și fără probleme. Un dispozitiv de echilibrare pentru a menține ușa în poziție și un opritor al unghiului de deschidere pentru a împiedica ușa să "plece" prea mare.

Producătorii de bucătării care se concentrează pe confort și comoditate

Bucătărie KANTO-K / KANTO-KH de Leicht.

Bucătărie Precious Cucine 02 de Bizzotto.

Bucătărie Nicolle fabrică Maria.

Bucătărie ALNOCLAIR de la fabrica Alno.

Bucătărie Genesis de la fabrica Turri.

Bucătărie Ariel 06 de Cesar.

Bucătărie Elektra de Ernestomeda.

Bucătărie Solaro de Schiffini .

Bucătărie Yara de Cesar.

Bucătărie FRIDA de Cesar.

Bucătărie S1 gri trufaș de la fabrica SieMatic.

Bucătărie supremă de Ernestomeda.

Alte proiecte de bucătărie

Interior de bucătărie dintr-un proiect al arhitectului VOLKOVrgojest Interior de bucătărie dintr-un proiect realizat de firma de arhitectură NO-group Interiorul unei bucătării dintr-un proiect al arhitectului Andrey Kurochkin
Citește mai mult  Ce trebuie să știi despre un interior modern
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: