Pasul 19. Reparații mici

În afară de lucrările majore de construcție și renovare, sunt necesare și mici finisaje. Nu există un timp special pentru ele, iar lucrările minore se fac în timpul pauzelor inevitabile.

Cum de a decora o nișă? Decorul de nișă depinde de dimensiunea nișei și de stilul interiorului. Cea mai simplă opțiune ar fi să vopsești nișa într-o altă culoare decât pereții. Ai putea să o tapetezi cu tapet foto, să pui un poster sau rafturi în ea, să expui cărămida sau să pictezi manual nișa cu ( motive geometrice ).

În fotografie: Marina Yankevich, arhitect și consultant

Atunci când în lucrările de renovare apar întreruperi neplanificate ( de exemplu, cu întârzieri în livrarea materialelor sau necesitatea de a achiziționa echipamente suplimentare ) puteți face lucrări minore- Cum ar fi finisarea unui alcov sau instalarea unui pervaz, vopsirea unei baterii sau echiparea unei ferestre interioare.

Finisarea micilor părți ale interiorului este foarte importantă, consumă timp și necesită multă îndemânare și răbdare. În cele din urmă, aceste detalii sunt cele care alcătuiesc interiorul. Detaliile incomplete pot strica întreaga impresie a unui design interior atent gândit.

Finisarea bateriilor

Proprietara a decis să nu înlocuiască vechile radiatoare din fontă cu unele moderne bimetalice. A considerat că nu numai că erau mai fiabile, dar se potriveau cel mai bine cu interiorul ei și că o simplă vopsire ar fi adăugat o notă de brutalitate radiatorului. După cum știți, sistemul de încălzire a apei a apărut pentru prima dată în Anglia. Doar locuitorii foarte bogați din Foggy Albion își puteau permite să instaleze radiatoare din fontă și, prin urmare, nu le ascundeau, ci mai degrabă le etalau ca o dovadă a bogăției lor.

Citește mai mult  Pasul 22. Lipirea tapetului

Folosind un polizor cu un accesoriu special pentru perie, meșterul a curățat radiatoarele de straturile vechi de vopsea, inclusiv bej, verde și alb.

Ulterior, radiatoarele au fost tratate cu solvent și vopsite cu smalț alb lucios.

Instalarea pragurilor

După cum vă amintiți, vechile pervazuri de ferestre au fost îndepărtate în procesul de refacere a pereților și a plafoanelor. În același timp, a fost construită o cutie pentru instalarea ulterioară a pervazului ferestrei. Pervazurile ferestrelor nu aveau practic niciun fel de acoperire pe radiatoarele de sub ferestre. Deoarece apartamentul nostru a planificat să aibă pervazuri de fereastră care nu numai că vor acoperi radiatoarele, dar vor fi transformate și în rafturi, a fost achiziționat un pervaz de 60 cm lățime și lucios.

Cutia de la baza pervazului ferestrei a fost umplută cu un compus special – O fereastră a fost străpunsă cu argilă expandată amestecată cu ciment.

În pereții căptușiți cu gips-carton au fost tăiate adâncituri pentru a găzdui pervazul ferestrei.

Panoul de pervaz a fost adaptat la configurația partiției. Sub pervazul larg și proeminent de pe ambele părți ale radiatorului se află un raft de 15 centimetri lățime pentru cărți și DVD-uri.

Construirea unui catarg

Inițial, peretele pentru ecranul cu plasmă avea o lățime de 1,5 m, dar clientul nu a fost mulțumit de el. A fost necesar să se lărgească peretele cât mai mult posibil cel puțin până la doi metri.

Prin mărirea peretelui cu jgheaburi pe partea coridorului s-a creat un gol de 50 cm în lățime. S-a hotărât să se construiască un raft în ea.

Raftul a fost asamblat dintr-o bibliotecă veche cumpărată de la IKEA acum trei ani. Sistemul de depozitare a fost asamblat manual și s-a integrat perfect în interiorul holului.

Citește mai mult  Pasul 22. Lipirea tapetului

Geamurile ferestrelor dormitorului

O fereastră de 1,5 x 0,5 m a fost tăiată în spațiul interior al apartamentului pentru a ilumina dormitorul.

Colțurile metalice au fost montate în jurul marginii deschiderii ferestrei.

Sticla decorativă a fost introdusă în deschidere Este ținut în poziție de suporturi metalice decorative pe ambele părți. Spațiul dintre sticlă și piesele de colț a fost umplut cu material de etanșare.

Deschiderea ferestrei era la același nivel cu nișa orizontală din living, care avea aceeași compoziție ca și nișa din interior.

Împodobirea nișei

În timp ce renovarea a continuat, stăpâna se străduia să-și dea seama cum să decoreze nișa din camera de zi. Nișa a fost tencuită și prizele au fost găurite în streașina laterală, iar tot ce a rămas de făcut a fost să decidem cum să finisăm suprafața nișei.

S-a decis să se panseze suprafața interioară a nișelor de pe peretele longitudinal al camerei de zi cu grinzi de imitație de panouri de pin și să le vopsească în culoarea camerei. Pentru a realiza acest lucru, în nișă a fost construit un cadru din scândură, iar lambriurile din lemn au fost bătute în cuie pe acesta.

Pentru înveliș, a fost achiziționată o placă de calitate 1, așa cum au anunțat comercianții. După cum s-a dovedit, întregul material avea imperfecțiuni sub formă de noduri crăpate care trebuiau îndepărtate și chituite. În caz contrar, în timp, rășina s-ar putea scurge din ele.

După umplere, pielea este șlefuită și vopsită cu o vopsea specială pentru cherestea. Încăperea a fost îmbogățită cu pereți texturați suplimentari, iar nișa și-a pierdut golul gol.

Vopsirea pereților și a tavanului?
Citiți Pasul 20
Citește mai mult  Pasul 22. Lipirea tapetului
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: